[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Amenajare acvariu neoni  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Asta s-a intimplat pentru ca acvariul nu e foarte bine plantat si nu au unde sa se ascunda. Chiar si asa, cu ramirezii prin preajma, nu sunt in siguranta. Baga moss la greu si plante - covor sa aiba si ei unde sa se piteasca. In privinta ancistrusilor poti sa stai linistita - ii ignora cu desavirsire.
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pai au in dreapta acvariului o planta covor care din pacate nu stiu cum se numeste care vad ca creste in disperare si pe care am replantat-o in asa fel incat acum e destul de deasa...oricum au unde sa se ascunda, decorul din spate este doar cu grote, pana una alta sigur sunt in siguranta acolo, daca zici ca ancistrusii nu sunt interesati de ei si cum nici ramirezii nu sunt deloc interesati de partea din spate a acvariului, sper sa supravietuiasca.
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ma ingrijoreaza maxim ramirezii, mai exact femela il urmareste pe mascul in permanenta. De mancat il lasa sa manance pt ca e si ea f lacoma si cand pun mancarea e preocupata mai mult de mancare decat de el dar cand isi aminteste de el il ia iar la alergat. Saracul sta mereu ascuns si culorile i-au disparut demult iar airpioarele si le tine mai mult stranse. Noroc ca are grotele in spate ca altfel era vai de el....din fericire nu se atinge de nici un alt locuitor, are ce are numai cu masculul...

am inceput sa le dau de ieri larve de libelula luate de la reef, asta o sa le grabeasca dezvoltarea? Tot sper ca masculul se va mari si asa se va termina cu urmarirea....
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

100% se rezolva tot can va creste masculul.numai sa supravietuiasca pana atunci...
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cineva mi-a spus ca e posibil sa fie invers, masculul sa fie cel mare si femela cea mica sau sa fie amandoi masculi. M-am tot uitat dupa dimorfismul lor dar acum sunt si mai confuza...daca atunci cand i-am luat as fi pariat ca ala mic e mascul, acum nu mai sunt asa sigura. Imi poate spune cineva daca intr-adevar sunt corect identificati?

Fugaritul deja si-a pierdut o bucatica de coada... partea buna e ca are pofta de mancare si nu se lasa pana nu mananca....
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu ma pricep la aceasta specie, dar stiu un lucru. Nu-l vad bine pe fugarit, chiar daca spui ca se hraneste. Asta nu inseamna ca nu este stresat si cu sistemul imunitar la pamant. Iar ranile de la coada sunt un mediu propice pentru fixarea cine stie carei bacterii sau mai stiu eu ce. Daca nu ajung la pace, sfatul meu este sa separi cele doua specimene si sa dai un exemplar. Poate reusesti sa te lamuresti si asupra sexelor. Apoi poti lua altul.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Din pacate nu trece nici o zi fara sa am probleme...acu a disparut ramirezul urmaritor...

mai vroiam sa intreb ceva, am vazut in apa niste viermisori foarte subtiri si albi care se misca f repede, ce mai sunt si astia?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

coana_andreea wrote:mai vroiam sa intreb ceva, am vazut in apa niste viermisori foarte subtiri si albi care se misca f repede, ce mai sunt si astia?

Probabil planarii. Cine stie cum le-ai introdus in bazin - hrana vie, plante etc. Daca nu se inmultesc foarte mult, nu reprezinta un pericol. Mai redu din portia de mincare si aspira bine substratul.
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

@Dolly eu stiam ca planariile nu sunt foarte "agile". Eu am mai avut niste viermi, care au ramas neidentificati, care in masa apei inotau in spirala, foarte rapizi... iar cand i-am pus la microscop erau niste ciudatenii de viermi cu tepi pe ei.

@coana_andreea Cand mai vezi un asemenea vierme, incearca sa te uiti de aproape sa vezi daca are capul latit (aproape triunghiular). Daca da, atunci sunt sigur planarii.

.
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Daca arata ca in poza sunt planarii -
image

Daca nu..or fi niste nematozi care poate sa dispara la un moment dat. Apar cam in majoritatea acvariilor.
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

apar intr-adevar dupa ce dau hrana congelata, cred ca e imposibil sa vad cu ochiul liber capul lor. Se misca foarte repede si invart doar o parte din corp, repede in spirala. Unul dintre bleheri i-a halit la un moment dat. Oricum par a fi mai subtiri decat cei din poza ta Dolly si mai lungi si se invart cu miscari mai dese...nu stiu cum sa explic....de pozat putin probabil...

Oricum nu sunt o amenintare nu?
Daniel32
Junior member

IP:

coana_andreea wrote:
Oricum nu sunt o amenintare nu?

Nu sunt din cate stiu eu...
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Sunt exact ce am avut si eu. Nu-ti face griji. Eu chiar am facut o poza la microscop si i-am aratat-o profesorului care ne preda noua nevertebratele la facultate, dar nici el nu a reusit sa identifice animalul. Anul asta o sa incep hidrobiologia... acolo ma voi lamuri sigur .

L.E. In mod clar nu e vorba de planarii, am uitat sa precizez .

This message was edited 1 time. Last update was at 10/01/2011 00:36:48

.
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Sa nu uiti sa ne zici si noua ce sunt lighioanele alea!
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

La microscop arata aproape identic cu acesta :

image

Deci clar un nematod. Singura diferenta fiind lungimea/proportiile. Cel observat de mine avea cam de 2 ori lungimea din imagine, la aceeasi grosime.

.
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Da' asta nu ma lamureste prea mult. Date stiintifice, daca se poate. Cum il cheama, cine este mama lui, chestii d-astea...ma intelegi tu. Hai ca poluam topicul Oanei.
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce-mi place cel mai mult la forumul asta e faptul ca se discuta cel mai mult si mai INTENS despre lucruri si fiinte abea vizibile cu ochiul liber. Imi cer si eu sincer scuze pentru ca postez asa fara nici un rost, dar am urmarit din culise discutia si nu m-am putut abtine sa nu zambesc putin dupa fiecare replica data de voi. Scuze inca odata si mai ales scuze coana_andreea pentru ca nu am avut nimic cu ce sa te ajut.

Sanatate!

This message was edited 1 time. Last update was at 10/01/2011 09:07:56

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

inca o disparitie misterioasa, unul dintre cory a disparut fara sa fi dat semene de boala sau ceva. Ca si femela de ramirez, nu a mai aparut.....oare chiar mor si ii mananca ceilalti pesti? Si totusi nu lasa nimic....ramirezul era destul de marisor......Gresesc oare ceva? De ce mor asa din neant? Ca nici unul nu a dat semne de boala.....

aproape toti sunt luati de la hornbach....sa fi fost bolnavi dinainte si acum sa fi cedat? Nu are nimeni nici o idee? ca mai am putin si numar si neonii in fiecare dimineata si seara cand vin de la munca.....

This message was edited 1 time. Last update was at 18/01/2011 00:02:38

flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ai verificat grotele si eventual filtrul?
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

da le-am verificat, de asta sunt si uimita ca nu a aparut nici un rest nimic......nu pot decat sa presupun ca au fist haliti in intregime dar pe mine ma nelamureste cauza mortii, pentru ca erau pesti care nu pareau sa aiba vreo problema de sanatate si care s-au hranit si au inotat vioi pana in ziua disparitiei....

Forum Index » Characidae
Go to: