[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Transmitere interspecii pesti-melci-pesti  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Just4M3
Member

IP:

Va salut cu respect!
Am si eu niste intrebari legate de transmiterea interspecii a bolilor ( in speta gris si finrot ). Acum cateva zile am achizitionat niste xipho ananas si 2 neritine. Ei au venit separat, dar avand in vedere ca aveam un singur acvariu de carantina i-am pus impreuna. Initial nu am observat semne de boala la pesti, dar dupa 2 zile acestia au inceput sa dea semne de gris si finrot. Problema este ca de cand le-am pus tratamentul in apa, neritinele mele isi petrec cea mai mare parte din timp afara din apa, si m-am gandit ca nu le convine compozitia apei, nu le convin "chimicalele" din medicamente.
Intrebarile la care va rog sa ma ajutati sunt urmatoarele:
1) Se pot transmite cele 2 afectiuni interspecii, de la pesti la melci ( pentru ca cei afectati initial au fost pestii ) pentru ca mai apoi acestia din urma sa transmita la randul lor boala? Intreb asta pentru ca m-am gandit sa-i pun in acvariul mare, dar nu vreau sa-mi faca probleme acolo, pentru ca tocmai am scapat de un episod de gris...
2) Momentan i-am scos intr-un recipient separat, nu mai stau in acvariul de tratament. Sa-i pun inapoi, pentru a le face tratamentul complet chiar daca ei incearca sa evadeze sau sa-i tin separat, sub observatie? ( daca-i asa, poate imi puteti spune ce ar trebui sa observ la ei...)
Multumesc!
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Neritinele ca si alti melci dealtfel, mai au obiceiul de a iesi din apa. Dar daca tratamentul pe care l-ai facut contine verde de malachit, adica cupru, atunci au un motiv in plus sa evadeze. Daca mai apuca, desigur.
Legat de intrebarea referitoare la transmiterea bolilor de la melci la pesti si viciversa, chiar nu stiu ce sa spun. @minnardy esti prin zona?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Just4M3
Member

IP:

tratamentul e cu baktopur, pentru finrot, care nu contine verde de malchit, dar contine albastru de metil, acriflavina, fenilglicol si apa purificata...
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu se transmite del aneritina l apesti si viceversa,
acum 3 saptamini si ceva am tratat la seful meu acvariul de acesi probleme GRSUL,are in acvariu citiva neritina si pomacea,nu au fost afectati,
Tratamnet bactopur si temeperatura

fostul user ozy
[WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Ich-ul nu se transmite la melc, ca boala...m-am documentat intre timp . Dar melcii pot fi transmitatori ai ich-ului, avand in vedere ca formeaza chisturi prin apa. Adica chisturile pot fi vehiculate de melci. Cel putin eu asa am citit.
Da, melcii pot fi gazde intermadiare ptr parazitii pestilor, dar in speta pentru helminti.(viermi)
Fin rotul e boala bacteriana. Bacteriile responsabile sunt conditionat patogene, ele exista in orice bazin si devin patogene ptr pesti in anumite conditii....stress, alimentatie deficitara, etc. Pot exista si pe carapacea melcilor, dar nu melcii sunt cei care le transmit.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

MUltumim frumos domnu

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Just4M3
Member

IP:

Multam fain de explicatii
Deci ii pot muta in bazinul mare fara sa am probleme? o sa incerc sa le fac un "dus" inainte cu apa curata...

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2010 18:28:24

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: