[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
SPECII NECOMPATIBILE .....  XML
Forum Index » General info
Author Message
kreatoru
Junior member
[Avatar]

IP:

E cineva care vrea sa observe comportamentul pestilor care nu sant compatibili ? de parca in habitatul lor natural nu ar fi de toate speciile posibile...si legea junglei....cel mai tare supravietuieste
Ce specii aveti in acvariu care "nu sant compatibile" dar totusi convietuiesc impreuna ???
Am vazut o gramada de oameni care au carasi cu guppy si xipho ....ce probleme intimpinati ?
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

E cineva care vrea sa observe comportamentul pestilor care nu sant compatibili ? de parca in habitatul lor natural nu ar fi de toate speciile posibile...si legea junglei....cel mai tare supravietuieste

Chiar nu inteleg la ce te referi si de ce ai postat la aceasta sectiune? Te referi la pesti marini? Daca da atunci nu prea vad de ce ai dat exemplul de carasi\guppy.
Daca nu, iti explic eu :
1 Carasii astia portocalii sau cu ochii telescop nu traiesc in natura. Aestia mananca plantele, plus ca se mai dau si la coditele gupiilor si a xipho.
2 Guppy si xipho au nevoie de acvarii bine plantate.Nu le place sa stea si cu alti pesti mult mai mari ca ei(ex: scalar,caras, de oscar nici nu mai zic,etc.)

Sati mai dau eu exemple de incompatibilitati pe care le-am verificat eu (fara sa vreau)
Scalari+betta: in doua saptamani beta nu mai avea aripioare, in a treia saptamana era mort, aproape sfartecat .
Oscari+neoni: cred ca aici nici nu mai e nevoie sa zic ce s-a intamplat.
Tetrazoane+Scalari: Scalarii au ramas cu cate o jumatate de aripioara.
Si mai sunt multe(nu experiente dea-le mele).

Dar o singura data am tinut specii, care unii spun ca sunt incompatibile si sau inteles bine: Scalari+gourami.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/10/2010 21:20:21

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Si totusi, tema propusa de Kreator este extrem de interesanta, iar menirea unui forum, printre altele, este si aceea de a invata oamenii sa nu repete greselile altora.
Si daca totusi, topicul nu a fost inchis, voi incepe chiar eu.
Desi am avut si am doar ciclide africane, se spune ca nu chiar toate asocierile ciclidelor din lacurile africane sunt compatibile. Iar dovada, sau mai bine observatia, o am chiar din bazinele mele. Stiam ca Nimbochromis venustus este un ciclid haplocromin din Malawi, iar teoria sustine ca nu merge bine asociat in bazine cu mbunele. Dar mi-a placut mereu acest peste...singura "stiuca" ce m-a atras vreodata ... La "sfaturile competente" ale unor petshopisti din Debrecen, de la celebrul magazin de acvaristica specializat pe ciclide africane din orasul ungar, mi-am cumparat si eu 3 bucati de 7-8 cm, fiind asigurat ca nu depasesc 12-13 cm, is pasnici si se inteleg bine cu mbunele.
Am tot asteptat sa faca pui...la 15 cm lungime am aflat ca inca-s tineri si mici .
Si ca sa fiu in ton cu tema propusa...timp de 1 an si vreo 2 luni cat au stat in bazinul meu, pot afirma cu certitudine ca nu am avut nici un pui de la mbune. Sunt rapitori vorace, astfel ca, personal nu-i indic in bazinele cu mbune. Inoata in 1/3 - a superioara a bazinului si pandesc puii care iti itesc capul de printre bolovani si ca torpilele se napustesc asupra alor mici....care nu au nici o sansa.

...next

PS...vad ca intre timp a postat HumanFace, cu exemplificari concrete. Poate curand, tinerii nostri recent inscrisi forumisti vor trage invataminte din acest topic.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/10/2010 21:29:15

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Se stie ca tetrazonele sunt tare jucause si ataca tot ce e coada voalata, ale mele au stat bine mersi cu niste frumuseti de gupi aproape un an de zile fara sa para ca ar fi interesate de ei, si apoi, deodata, fara un motiv real, mi i-a casapit pe bietii gupy au ramas berci toti - fo 7-8 .Motiv pentru care am renuntat - la gupy , normal

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Daca asta te ajuta la ceva
http://www.ratemyfishtank.com/freshwater_compatibility_tool.php
Eu cred ca ai de unde combina virtual ?

This message was edited 1 time. Last update was at 07/10/2010 15:39:30

Ogar batrin dar.... cu miros fin

Forum Index » General info