Si totusi, tema propusa de Kreator este extrem de interesanta, iar menirea unui forum, printre altele, este si aceea de a invata oamenii sa nu repete greselile altora.
Si daca totusi, topicul nu a fost inchis, voi incepe chiar eu.
Desi am avut si am doar ciclide africane, se spune ca nu chiar toate asocierile ciclidelor din lacurile africane sunt compatibile. Iar dovada, sau mai bine observatia, o am chiar din bazinele mele. Stiam ca Nimbochromis venustus este un ciclid haplocromin din Malawi, iar teoria sustine ca nu merge bine asociat in bazine cu mbunele. Dar mi-a placut mereu acest peste...singura "stiuca" ce m-a atras vreodata

... La "sfaturile competente" ale unor petshopisti din Debrecen, de la celebrul magazin de acvaristica specializat pe ciclide africane din orasul ungar, mi-am cumparat si eu 3 bucati de 7-8 cm, fiind asigurat ca nu depasesc 12-13 cm, is pasnici si se inteleg bine cu mbunele.
Am tot asteptat sa faca pui...la 15 cm lungime am aflat ca inca-s tineri si mici

.
Si ca sa fiu in ton cu tema propusa...timp de 1 an si vreo 2 luni cat au stat in bazinul meu, pot afirma cu certitudine ca nu am avut nici un pui de la mbune. Sunt rapitori vorace, astfel ca, personal nu-i indic in bazinele cu mbune. Inoata in 1/3 - a superioara a bazinului si pandesc puii care iti itesc capul de printre bolovani si ca torpilele se napustesc asupra alor mici....care nu au nici o sansa.
...next
PS...vad ca intre timp a postat HumanFace, cu exemplificari concrete. Poate curand, tinerii nostri recent inscrisi forumisti vor trage invataminte din acest topic.