[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
bule de aer in silicon  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
blind
Junior member

IP:

am facut un acvariu si dupa 3 zile am observat in silicon intre cantul sticlei laterale si fata acvariului chiar la baza acvariolui doua bule de aer cat o gamalie de chibrit

ce sa fac .... am si rama de intaritoare pe fundul acvariului care astupa accesul acolo

acvariu 120/50/50...300l sticla 10mm silicon bison

multumesc

m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Am urmarit si celalalt topic de la Coltul incepatorului(de ce nu ai continuat discutia acolo? era mai simplu de urmarit - parerea mea) Daca ai putea pune o poza doua sa vada toti despre ce este vorba, poate ai primi un raspuns mai clar.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/06/2010 18:01:13

blind
Junior member

IP:

iata aici aveti doua poze ....prima pe cantul din acvariu si a doua a pe bara de sticla transversala care sta pe cele doua intaritoare lungi de sus

asa cum este cea de pe cant mai am vazut una pe fundul acvariului dar mai scurta

ce pot ca fac acum

ps.. acum am venit de la un pet shop din cartier inde proprietarul are vrei 30 de acvarii (facute de mana lui ca il cunosc de multi ani) si are si patru acvarii exact ca al meu ca dimensiune si sticla....si am observat ca la el sunt mai multe bule de acest fel chiar si mai groase iar acvariile lui nu au nimic......iar stratul de silicon de la acvariile lui este mai subtire decat stratul de silicon al meu
[Thumb - 11.JPG]

[Thumb - 10.JPG]

scubu
Member
[Avatar]

IP:

de invatat minte si pt altii...folositi Dow corning la litrajele astea...O fi el rosu da inaite de a te apuaca de ceva nou el zicea asa..invatati,invatati,invatati...

.....
[Email] aim icon
blind
Junior member

IP:

LENIN- INVATATI, INVATATI, INVATATI corect acum e preatarziu ....si totusi nu se mai poate face nimic.?....totusi mie nu m i se pare foarte grav?!

nu am auzit de daw croning.........
LUPmic
Senior member

IP:

blind wrote:iata aici aveti doua poze ....prima pe cantul din acvariu si a doua a pe bara de sticla transversala care sta pe cele doua intaritoare lungi de sus

asa cum este cea de pe cant mai am vazut una pe fundul acvariului dar mai scurta

ce pot ca fac acum

Sa pui apa in el si sa-l urmaresti
Pui intai jumate, apoi 3/4 si pe urma il umplii.
[Email] [Yahoo!]
scubu
Member
[Avatar]

IP:

dow corning...eu zic ca daca nu ai bagat apa inca ..jos...si repari lucrarea,acum,ca pe urma daca-l lasi asa ramane si deodata ...poc...(bine,el te poate tine citiva ani asa),daca-l lasi asa bagai o intaritura sus...lipitura aia seamana cu ce am facut eu la primul acvariu mai mare(il mai am si acum are deja 8 ani) dar de frica atunci i-am pus cornier de aluminiu la partea de sus..si lipiture tot cu bison ca nu auzisem de altceva...

.....
[Email] aim icon
bogdan94
Member

IP:

Baga apa linistit in el, siliconul va tine mult si bine, dunga aia nu prea are cum sa influenteze.
Iar in a doua poza, bulele alea doua nu au nici o importanta acolo...
[WWW] [Yahoo!]
LaBocaDellaVerita
Clona

IP:

Baga apa linistit , ca tine fara probleme
Siliconul Dow Corning 881 este recomandat pt acvariile de peste 500 l . Ca il folosesc multi si la acvarii mult mai mici , asta-i o alta problema
blind
Junior member

IP:

ok sa zicem ca cu bulele de aer m-am linistit

dar mai mi-a venit o idee

vreau sa maschez sorbul de la filtru (filtru extern teratech) cu un geam de 4mm cu gauri, pus in colt iar sorbul si incalzitorul sa file inauntru

este o idee buna???

poate sa imi dea cineva vreo imagine la asa ceva... am vazut ;a o expozitie asa ceva si mi-a placut

multumesc
bogdan94
Member

IP:

E cam greu cu gaurile in sticla, poate daca ai face asa ceva din plastic, plus ca daca nu ai canturile la sticla slefuite, se pot taia pestii...
[WWW] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

O completare: eu zic sa nu va dati cu parerea ca va fi ok, pana nu il umple... Abea dupa ce e plin se va vedea cu adevarat cat de mari sunt bulele din lipituri. Nu o sa va vina sa credeti ce face presiunea apei, mai ales la volumul ala...

PS: eu nu sunt convins de calitatea lipiturii datorita faptului ca a mentionat in alt topic ca a intins siliconul cu degetul, ceea ce a rezultat intr-un cordon de silicon de grosimi diferite de-a lungul sticlei si plat. Daca il lasa exact cum iese din pistol (eventual ajustezi diuza- tai din ea- ca sa se obtina un cordon de silicon de grosimea sticlei), obtinea un cordon de silicon aproximativ uniform si de forma semirotunda. In momentul in care presa bucatile de sticla si nu le-ar mai fi miscat din loc, lipitura ar fi trebuit sa iasa perfect... Cam asta e procedeul de lipire pe care il stiu eu, pe care l-am aplicat si a iesit foarte bine.

Nu zic ca nu o sa tina, doame da sa tina mult si bine si sa se bucure de el, dar am o urma de indoiala pana in momentul in care il umple.
scubu
Member
[Avatar]

IP:

si inca un amanunt...dupa cate vad stratul de silicon e cam gros..eu zic sa-l lasi cao 7 zile si sa pui apa pe urma ,daca te hotarasti sa-l lasi asa....lasa-l sa se usuce macar...

.....
[Email] aim icon
blind
Junior member

IP:

FREATLOR SIMT CA 'NEBUNESC

bula de aer care era ieri de vreo 4 cm lungime si 1mm grosime........azi caind am venit de la serviciu avea 12cm lungime si 1mm latime exact pe mijocul cantului sticlei laterale...s-q intins in jos si putin in sus

arata de ca si cum s-ar usca siliconul dinspre exterior spre interior si ar trage de capete (parca ar fi o crapatura in perete foarte fina)

acvariul nu l-a miscat nimeni si inca are pe el stinghiile de lemn cu care l-am strans din laterale si e pus la boloboc

ce pot sa fac... nu vreau sa il desfac. .mai bine il arunc de la balcon

sa ma risc sa pun apa in el peste vreo 2 saptamani..intai jumate apoi 3\4 apoi plin?????

exista vreo modalitate de armatura pe exterior cu coltare ????

LaBocaDellaVerita
Clona

IP:

blind wrote:FREATLOR SIMT CA 'NEBUNESC

bula de aer care era ieri de vreo 4 cm lungime si 1mm grosime........azi caind am venit de la serviciu avea 12cm lungime si 1mm latime exact pe mijocul cantului sticlei laterale...s-q intins in jos si putin in sus

arata de ca si cum s-ar usca siliconul dinspre exterior spre interior si ar trage de capete (parca ar fi o crapatura in perete foarte fina)

Pai exact asa polimerizeaza siliconul . Dinspre exterior spre interior .
Asta demonstreaza ca n-ai sters geamurile bine inainte de aplicarea siliconului , sau ca ai atins siliconul inainte de imbinarea geamurilor .
In cazul de fata n-ai ce-i face decit sa-l relipesti . Si nu uita , orice acvariu se lasa la uscat 3 saptamani inainte de umplere .
scubu
Member
[Avatar]

IP:

si zic iar..Dow corning..strat de min 6mm polimerizeaza in 24h.Daca vrei lasi bazinul 1 sapt. si pui apa simplu...evolutie...

.....
[Email] aim icon
Mar1o
Junior member

IP:

Inca putin si facem un poll pe tema asta. Eu zic sa faci proba cu apa in el (dupa ce polimerizeaza complet siliconul, ca pare destul de grosutz). Pe masura ce umpli, studiezi dimensiunile bulelor. Daca nu se "intind" pe masura ce creste nivelul apei, umpli la nivel.

Ca dovada ca se poate si mai rau, imi permit sa exemplific cu o foto gasita pe net (sperand sa nu supar proprietarul)

[Thumb - 100_0673.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 30/06/2010 22:09:49

m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Poate ca de tinut o sa tina, o zi, o luna, un an... etc...Ideea e alta: cat de linistit o sa dormi sau o sa pleci la servici, sau in concediu, nestiind ce vei gasi la intoarcere... In constructia unui acvariu, mai ales de dimensiunile alea, acel "poate ca" nu trebuie sa existe tocmai pentru a sta linistit, nu cu frica in spate...
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca sa stai linistit pui o tija de sticla lata de 3,5 cm si lunga cat inaltimea acvariului, pe lateralele acvariului astfel incat sa cuprinda si grosimea sticlei frontale.

Eu am un acvariu de 90x40x50 din sticla 8 iar pe centrul grosimei sunt bule mici care cuprinde 2 mm latime pe toata lungimea lipiturii, aproximativ ca in poza aratata anterior.

Am pus tija si este asa din 1998, cand mi a lipit fratele meu primul acvariu, nu mi a dat niciodata semne de cedare nici nu cred ca o sa cedeze.

Sa lasi acvariul la uscat minim 2 saptamani.
Probabil cand o sal umpli o sa ti mai apara bule pe lipitura.

Din cate imi aduc eu aminte la acvariul meu asa sa intamplat, lipitura era perfecta cand l am umplut a aparut bulele.
Evident ca cel mai bine il dezlipesti, cumperi un silicon mai bun si gasesti pe cineva case se pricepe la lipit.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
blind
Junior member

IP:

pai in imaginea care a trimis-o MARIO1 vad ca acolo sunt si mai multe bule si mai groase decat la mine iar stratul meu de silicon este si mai gros decat al lui

MARIO1 ai cumva vreo adresa sau tel de la cel care ti-a dat acea poza???? ti -as fi recunoscator daca ai putea sa-mi dai si mie , deoarece as vrea sa vorbesc personal cu detinatorul acvariului respectiv

oricum m-am gandit peste colturile acvariului voi lipi cant de plastic (sau aluminiu inca nu m-am gandit) in L tot cu silicon de acvarii (sau alt fel de silicon ca pe afara nu mai conteaza daca e de acvarii sau nu, sau solutie pentru lipit sticla...etc)(are ceva daca dupa ce il las sa se usuce siliconul mai pun alt silicon peste el ???)

iata cum arata fisura la mine si culmea s-a facut pe un singur cant (nu stiu daca este si pe fundul acvariului) si culmea canturile au fost degresate cu spirt si acetona si sterse cu servetel uscat fara scame cum scrie peste tot si au fost montate cu ventuze imprumutate de la geamgerie ca sa nu pun mana pe cant

ORICUM MA VOI RISCA SA IL UMPLU DUPA CE SE TERMINA DE USCAT (de desfacut nnu il mai desfac)

dupa cat timp pot sa dau stinghile de lemn jos
[Thumb - fisura.JPG]

This message was edited 6 times. Last update was at 01/07/2010 17:40:51

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: