[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Co2 : metoda drojdie si zahar  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
danyel
Junior member
[Avatar]

IP:

ph=8 .gh=12 ;kh=7 volum acvariu aproximativ 140l .avand valorile aste se poate ca sa introduc co2 in acvariu

"Perfer sa fiu apreciat de un singur om inteligent, decat de o mie prosti ..."
[Email] [Yahoo!] [MSN]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Un articol cu o nomograna gasesti la: http://www.thekrib.com/Plants/CO2/kh-ph-co2-chart.html
Un alt articol si un calculator care permite determinarea celui de-al treilea parametru cand se cunosc doi dintre ei (dua care tu nu ai mai mult de 2.1ppm CO2 in acvariul tau) il gasesti la:http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_plant_co2chart.htm (are si un tabel din care poti determina valorile).

Pe scurt, da, poti introduce CO2 in bazin. Dar incearca sa citesti articolele respective.
Later edit: Chiar asa dura e apa la voi?

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
danyel
Junior member
[Avatar]

IP:

la mine ac la robinet am ph=7.5 iar in acvariu este 8 sincer nu stiu dc in acvariu am ph mai mare .Posobil de la scoicii ? A si am mai observat inca o chestie melcilor mei li se gauresc cochilile .Lucrul asta din ce cauza se poate intampla din cauza ca apa este pre dura ?

[Email] [Yahoo!] [MSN]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

...am mai observat ...melcilor mei li se gauresc cochilile. Lucrul asta din ce cauza se poate intampla din cauza ca apa este prea dura ?

Nu!
Cochiliile se gauresc in general, fie pentru ca pH-ul este prea mic fie duritatea este prea mica... dar din cele spuse de tine (valoarile masurate ale pH-ului, duritatii si prezenta scoiciilor) nu prea cred ca asta-i cauza...

Poti sa scrii si tu mai ingrijit si mai explicit? Si sa pui intrebari strict on topic?(eventual la nevertebrate)

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
danyel
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu am facut referire la cochilile melcilor legat de pH si kH care au valori cam mari, iar chestia cu melcii venea doar ca o remarca la faptul acesta. Pentru faptul ca am fost off topic imi cer scuze, fapt pentru care nu o sa mai mentionez nimic despre ei sau despre alte lucruri care nu sunt legate de subiectul topicului. Iar de postat in legatura cu valorile apei de la mine din acvariu am postat la sectiunea APA, iar faza cu melcii repet, era numai o simpla un simpla banuiala.

Annotated by betta: Stai linistit Nimeni nu-ti imputa nimic... era doar un avertisment amiabil, nu unul tutelar ;) , de a pastra curat topicul acesta.

[Email] [Yahoo!] [MSN]
manex
Member

IP:

asta e reactorul. este un recipient din plastic, conectat la un filtru resun mic, iar co2-ul intra prin partea de jos. am ales sa il tin "cu capul in jos", pentru ca in felul acesta nici macar o bula de co2 nu se pierde. din cite vad are efect, insa pe viitor, cind voi mai achizitiona macar un neon voi incerca ceva gata facut de "fabrica". cum este JBL Proflora CO2 Vario Diffusion Extensio ?
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=305&pos=13
[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mitica wrote:Un avertisment pentru cei care folosesc metoda cu drojdie.. am constatat ca in aceste zile caniculare"butelia" se duce mult mai repede.. adica reactia e mult mai violenta, se produce mai mult CO2 intr-un timp mult mai scurt
Rezultatul: o posibila supradoza de co2. Eu eram sa o patesc, noroc ca am observat la timp ca ancistusul plutea cu burta in sus

Pai reglezi cat co2 sa intre cu un regulator, ca sa menii constant functie de numaratorul de bule, nuh?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

Co2 metoda cu drojdie pt 400litri !
Cam cum as putea sa o practic| ??

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
viviparu'
Senior member

IP:

Functie de numarul de plante si de cerintele de CO2 ale acestora o sa ai nevoie de vreo doua-trei sticle de 2L cu combinatia minune:drojdie+zahar+eventual gelatina, legate in serie.

O singura sticla cred ca o sa furnizeze mult prea putin CO2 pentru 400L, bineinteles functie de numarul de plante si de cerintele acestora.

O sa ai nevoie de un tester de CO2 pana reglezi numarul de bule. Testerul de CO2 il gasesti prin magazine, Sera CO2 Test.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

ma gandeam la o sticla de 5litri sau un butoias de 5litri care e mai rezistent !
O sa cumpar un buble counter

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
viviparu'
Senior member

IP:

Grija mare! Sa nu fie sticla de apa plata, de-aia de 5L. Nu rezista la presiune. Ai grija ce pui ca si "butelie". Altfel o sa zugravesti inainte de termen.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

ma gandeam la un butoias de plastic ! de muraturi ( sau ce incape in unu de 5litri ) iar ca combinatie as pune 1kg de zahar 2 lingurite de dojdie 4litri de apa sau 3.5litri

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
gabiim75
Member

IP:

cu 2.5 milioane puteti scapa de problema asta
atit costa o butelie de 7 litri cu tot cu ceasuri de presiune si reglaj fin + furtun si coliere

ia-ma doamne stinge-mi neamul
[Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
Sorin_rec
Junior member
[Avatar]

IP:

De unde ?Doar atat?Ma gandeam sa merg la o firma care se ocupa cu incarcatul recipientelor sa vad ce gasesc la ei.Cam care ar fi cea mai mica butelie si binenteles si pe care sunt sanse sa o gasesc?
Cu astfel de subiect care nu se refera la pet cu drojdie cred ca suntem off
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

eu am rezolvat !pana voi avea bani de butelie voi tine 2 sticle de 2 litri cu drojdie si zahar in stanga si in dreapta acvariului ( sau eventual una langa alta si puse amandoua in filtru intern

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

IP:

La 400 litri nu as folosi metoda cu drojdie dar asta este doar optiunea ta.
Depinde mult si de iluminat, fertlizare, felul plantelor etc dar eu nu as face asa ceva. Riscul folosirii metodei = aparitia algelor negre. Acelasi risc apare si la metoda CO2 presurizat dar poate fi usor evitat.
pretender
Junior member
[Avatar]

IP:

s-a gandit cineva sa incerce cu apa minerala?
e doar o intrebare dar poate are si ceva bun in ea.
apa minerala carbogasoasa are si alte elemente benefice in ea si in plus e ieftina. poate cineva sa faca vre-un rationament obiectiv la ideea mea?

poti fi orice, oricine cu conditia sa te creada ceilalti
[Email] [Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Fratioare esti genial...cum ziceai ca ne-am captusit cu tine pe forum

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

pretender wrote:s-a gandit cineva sa incerce cu apa minerala?
e doar o intrebare dar poate are si ceva bun in ea.
apa minerala carbogasoasa are si alte elemente benefice in ea si in plus e ieftina. poate cineva sa faca vreun rationament obiectiv la ideea mea?

Cuvantul cheie in acvaristica e stabilitatea parametrilor. Chestiile cu apa minerala ieftina etc... sunt solutii de moment si merg precum solutiile de moment. Adica apa minerala, mana, timpul tau nu o sa poate suplini niciodata un ph-controler si butelia de co2 ca promtitudine in adaugare de co2 cand e nevoie. Plus ca nu tot ce e in apa minerala le trebuie plantelor (aici banuiesc )
Daca nu ai bani foloseste reteta lu' dalles intocmai si stai cu ochii pe instalatie cel putin 2-3 ori pe zi.

...
[Yahoo!] [MSN]
pretender
Junior member
[Avatar]

IP:

eu cred ca sandu are ceva impotriva mea. de ce? nu stiu. intrebarea mea era o simpla intrebare adresata in necunostinta de cauza si care a fost luata de altii ca solutie ieftina de moment. daca nu are nici o relevanta sau nu ajuta nu ma supar de asta e forum sa ne spunem parerile.
deci consider total deplasata remarca lui sandu: Fratioare esti genial...cum ziceai ca ne-am captusit cu tine pe forum.
dacapozitia de guru ii da dreptul sa faca astfel de remarci ar trebui sa se revizuiasca conditiile de dobandire a unui astfel de statut.

poti fi orice, oricine cu conditia sa te creada ceilalti
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: