[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Sebi.S
Junior member

IP:

Ma numesc Sebi, sunt din Cluj Napoca si de aproximativ o jumatate de an sunt mandrul posesor al unui modest acvariu de 63 de litri.
Acvariul este un MP Aquapro cu urmatoarele "dotari":
- capac standard caruia i-am adaugat inca un neon si 2 coolere de calculator.
image image image
- filtru Tetratec EX600

- substrat JBL Aquabasis Plus + JBL Manado;
- fertilizare JBL Ferropol si Ferropol 24;

Plante (o sa incerc sa enumar cateva): hydrocotyle leucocephala, hygrophila corymbosa 'siamensis', vallisneria spiralis, vallisneria americana, vallisneria gigantea, blyxa japonica, sagittaria subulata, ludwigia glandulosa, pistia, rotala macrandra, ceratopteris cornuta, cryptocoryne wendi green;

Nevertebrate: melci de substrat, anentome helena, pomacea si neritine;

Pesti: ramirezi, neoni, callistus, corydoras;

Aici cateva poze cu acvariul asa cum arata dupa setare, prin luna septembrie:
image image
O sa revin si cu niste poze actuale.

Pana acum ca si satisfactii pe plan acvaristic pot sa enumar multiple depuneri ale ramirezilor si cory (din pacate nici una nu s-a materializat cu supravietuirea puilor) si inmultirea cu succes (si noroc pot sa zic) a asasinilor si chiar zilele acestea a "pomaceilor".

Pe viitor am in plan un acvariu mult mai mare decat acesta, aproximativ 250 de litri care v-a fi populat cu ciclide de malawi. Deocamdata sunt inca in faza de documentare in ceea ce priveste africanii, dar sper ca in maxim o luna si jumatate sa se vada primele rezultate...

Cam atat despre mine... deocamdata

O seara placuta va doresc,
[WWW]
LUPmic
Senior member

IP:

"aproximativ 250 de litri care v-a fi populat cu ciclide de malawi"
Ce o se mai bucure niste unii

Bine ai venit!
[Email] [Yahoo!]
orly
Member
[Avatar]

IP:

bine ai venit !
Frumos acvariul , dar asteptam si poze recente

Rabdare si tutun 0722.731.565
[Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Bine ai venit!

Esti pe drumul cel bun... ... inca mai ai timp sa mai arunci din mobila si sa te apropii si tu de un "minim decent" de 350-400 de litri.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

[Email]
Sebi.S
Junior member

IP:

Va salut din nou si va multumesc de urari.

@Lofty, daca ar fi dupa mine as plusa si fata de ce ai zis tu cu cei 350-400 si as ajunge pe la 500-550... dar sunt foarte constrans de spatiu. Stau in camin si nu am efectiv unde sa pun o namila de 500 de litri.

Imi plac la nebunie ciclidele africane, chiar ieri sau alaltaieri am gasit aici pe site niste reviste pdf despre africanii din malawi si tanganika, foarte interesante... asa ca inca ma documentez...
[WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

adriancalotescu wrote:

Io-s inca in silenzio stampa ca-i astept acvariu...da' daca-l faci mai mic de 250 l (100 x 50 x 50) Sebi, vin in caminu' din Marasti, bat din usa-n usa, si cand te identific, ti-l sparg.
Bine ai venit pe forum si baga repede gazu' pe foc cu acvariu asta nou. Plantatul ti-e optional...il poti pastra daca vrei si te lasa colegii cu 2 acvarii in camera.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Sebi.S
Junior member

IP:

minnardy wrote:
adriancalotescu wrote:

Io-s inca in silenzio stampa ca-i astept acvariu...da' daca-l faci mai mic de 250 l (100 x 50 x 50) Sebi, vin in caminu' din Marasti, bat din usa-n usa, si cand te identific, ti-l sparg.
Bine ai venit pe forum si baga repede gazu' pe foc cu acvariu asta nou. Plantatul ti-e optional...il poti pastra daca vrei si te lasa colegii cu 2 acvarii in camera.

Acvariul o sa aiba exact 100 x 50 x 50 si o sa stea pe un corp care trebuie intarit si putin modificat... oricum @minnardy, te astept sa vi sa il vezi dupa ce o sa fie gata... (ciocanele si alte obiecte contondente se lasa la usa ) )
De apucat, m-as apuca de 'ieri' dar o sa fiu plecat din tara cu serviciul aproximativ o luna si ma apuc de treaba doar cand ma intorc.
Pana atunci incerc sa gasesc surse de unde sa cumpar acvariul (daca stiti undeva ieftin... sa nu cumva sa nu spuneti ), nisipul (si aici as vrea sa imi recomandati ceva bun... am vazut pe diferite site-uri spartura de coral, dar era la ~38 lei / 3 kg... ca sa umplu tot acvariul o sa golesc si ce nu am in buzunare)...
[WWW]
LUPmic
Senior member

IP:

"nu am efectiv unde sa pun o namila de 500 de litri. "
In locul patului, sau faci pat supraetajat si-l pui sub pat
[Email] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ha! Daca ai pat dublu numai bine ajungi cu acvariul pe la 700l