[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut tuturor!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
BogdanC
Junior member

IP:

...si La multi ani!

Ma numesc Bogdan, locuiesc actualmente in Bucuresti dar m-am nascut in nordul Dobrogei. Am avut acvarii de prin '90, cand devoram cartile lui Zoltan Kaszoni si altele de acvaristica de pe la noi (mama mi-a si rupt una, poate pt. ca ma preocupa prea mult - deh, traumele copilariei! ), dar in facultate am renuntat complet. Am facut facultatea de Biologie, specializarea Biochimie, dar am un alt domeniu de munca in prezent.

Mai recent, dupa vreo 7 ani de la ultimul meu mini-acvariu, mi-am redescoperit pasiunea pentru acvaristica si am constatat uimit cate s-au schimbat fata de vremea cand aveam eu acvariu cu schelet din fier cornier si chit pe baza de miniu de plumb (vreun an am tot intoxicat pesti in acvariul ala, mai tarziu am inteles ce si cum ). Acum sunt in faza de informare, intentionez sa-mi iau un acvariu de cca 50-60 L mai mult pentru plante acvatice, pestii fiind oarecum secundari pentru mine - desi imi plac. A, si am descoperit crevetii de apa dulce, imi plac foarte mult! Citisem despre ei dar aseara cred ca i-am vazut pentru prima data "live" intr-un magazin de aici, de unde am luat un mopan plin de gauri special pentru asmenea viitori locatari ai unui viitor acvariu

Toate cele bune, si sper sa avem o interactiune cat mai constructiva! :-)

Detritus, detritus, detritus...ad infinitum
brawn
Membru de baza

IP:

Un acvariu mai mare este mai usor de intretinut. Daca poti sa faci unul de 100-120l (sau chiar mai mare), fa-l fara sa stai pe ganduri. Daca vrei plante, vei avea nevoie de lumina multa si de calitate. Daca optezi pentru iluminatul cu tuburi fluorescente, coreleaza lungimea acvariului cu lungimea tuburilor. Spor la treaba!
BogdanC
Junior member

IP:

Multumesc pentru informatii! Mi-ar placea mult un acvariu mare dar din pacate spatiul limitat chiar nu imi permite, desi acela ar fi mai tolerant cu greselile, printre altele. Am o oarecare experienta din trecut cu mini-acvarii (pana in 15 litri cred), dotate cu filtre interne din burete crestat si iluminare cu bec cu incandescenta, unde in afara de alge (avea lumina directa de la soare) n-am intalnit alte probleme notabile, asta in conditiile mentenantei regulate (sifonat dejectiile, curatat geamuri, schimbat partial apa etc.). Nu cred ca aveam idee pe atunci de activitatea biologica a buretelui aluia, dar stiu ca nu-l spalam decat foarte rar, mereu era verde inchis si apa era limpede :-)

LUPmic
Senior member

IP:

Bine ai venit!!
Are dreptate BRAWN, in 50-60 de litrii cat vrei sa fie acvariul te incadrezi la o lungime de minim 60cm
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salutare si bine ai venit.
Hai sa-ti dau un sfat. Ia-ti acvariul de 60 de litri. Si stii de ce? Asta te va convinge mai repede sa faci tot posibilul pentru a-ti lua unul mai mare, in cel mai scurt timp

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
klauss74
Member
[Avatar]

IP:

alber wrote:Salutare si bine ai venit.
Hai sa-ti dau un sfat. Ia-ti acvariul de 60 de litri. Si stii de ce? Asta te va convinge mai repede sa faci tot posibilul pentru a-ti lua unul mai mare, in cel mai scurt timp

off topic :prieteni stiu de ce

on topic : welcomeee si spor la treaba !!!

faNfaN
[WWW] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bine ai venit, bafta si apa limpede .

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
onur99
Junior member

IP:

[Email] [Yahoo!]
veron
Junior member

IP:

[Email] [Yahoo!]
BogdanC
Junior member

IP:

Multumesc pentru primire si urari!

M-a atras mult modelul Aquapro 60 de la Eheim, dar in singurul spatiu unde l-as putea tine am o tona de carti si pana mai iau 2 corpuri de biblioteca va trebui sa ma multumesc cu ceva si mai mic Adica o sa ma "joc" pana atunci cu un acvariu de 20 litri cu creveti (mai ales red cherry, normal) si cateva plante mai nepretentioase...Sigur ca oricand pot da foc cartilor ( ) si sa aduc un acvariu acolo, dar de fapt nu cred ca sunt inca pregatit pentru a avea grija de 6 (sau 8) galeti de apa cu animale si plante aflate la ~1 m de podea... Sper sa imi mearga bine cu acvariul acesta mic si sa prind curaj Stiu ca un acvariu mic este mai dificil ca unul (mai) mare d.p.d.v. al mentinerii echilibrului, dar spatiul chiar e o problema momentan Din ce am vazut aici pe forum am remarcat ca si un nano-acvariu poate fi foarte frumos, merita sa incerc, nu?

P.S. Probabil v-ati prins ca de fapt nu ma "lasa" prietena sa aduc un acvariu mai mare acum, si incerc sa caut scuze

This message was edited 1 time. Last update was at 13/01/2010 18:39:10

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

BogdanC wrote:
P.S. Probabil v-ati prins ca de fapt nu ma "lasa" prietena sa aduc un acvariu mai mare acum, si incerc sa caut scuze

Ba bine ca nu! Dar treaca de la noi de data asta - cel putin de la mine . Probabil ca iti vei otine iertarea daca pui ceva poze...probabil... Dar daca te hotarasti la un acvariu adevarat, atunci discutam altfel.
BogdanC
Junior member

IP:

Cu intentia de a depasi domeniul teoretic, am trecut cu entuziasm la practica Si am facut rost de un bazin de 20 litri (Tetra AquaArt), gata ciclat si cu animalute+plante in el, recunosc Se incadreaza perfect in spatiul disponibil. Ca plante am un mare Microsorum pteropus 'Windelov' (Java fern var. W.) fixat pe o piatra poroasa vulcanica si vreo 3-4 Cryptocorine mici. Feriga are ceva alge verzi pe la varfurile frunzelor mai batrane, alge care-s constant pascute/periate de catre puii de RCS. Sursa de lumina e tubul fluorescent (dublu) de 11 W cu care vine AquaArt-ul echipat.

Populatia animala e reprezentata prin cateva zeci (!) de pui de creveti Red Cherry de diferite marimi, plus niste melci de substrat care tot lasa santuri prin pietrisul marunt (ceea ce mi s-a parut un lucru bun). Dupa un raid in petshopul de la Tricodava am mai adaugat 2 femele Red Cherry, 2 creveti de bambus filtratori de plancton (Atyopsis moluccensis) mai micutzi (adica 4-5 cm ) si 2 pui de creveti pinocchio (Caridina gracillirostris) care au fost prinsi de plasa nemiloasa si am zis sa ramana asa. Stiu ca e mic acvariul pentru o atare populatie dar incerc sa-l mentin stabil si propice crevetilor prin schimburi de apa periodice, hrana in cantitate redusa, plus tratamente de la JBL (Biotopol in apa la schimb, cu parcimonie fertilizatori gen Ferropol - sub dozele recomandate ca mi-e teama de toxicitatea cuprului...) si Dennerle (CrustaFit etc.) si aditie de frunze de Catappa (de la Dennerle, dar cred ca mai cumpar de pe eBay, la preturi mult mai mici). Folosesc si EasyCarbo, tot cu economie si sub dozele recomandate - oricum bazinul nu este prea "plantat". Sunt constient de supraaglomerare, asa ca o (mare) parte dintre RCS vor trebui sa plece, pe masura ce cresc mai maricei. I-as da de acum dar mi se par foarte fragili...

Am un filtru intern Eheim (in canistra de plastic) dar ma gandesc sa mai pun un mic filtru-burete, ca rezerva activa biologic si care sa fie accesibil crevetilor (le place sa "pasca" pe un asemenea burete). As inlocui Eheim-ul cu un filtru extern mic, ca sa castig spatiu interior, sau poate raman doar la filtru-burete neinclus in incinta de plastic. Mai studiez problema.

Am citit ca la crevetii de bambus (A. moluccensis) perierea substratului e semn de frustrare alimentara (curentul de apa nu le aduce destul detritus/plancton pt.hrana). Ai mei vad ca stau cu evantaiele deschise mai mereu, probabil strecoara ei ceva din apa

Voi adauga si ceva imagini cand reusesc. Orice parere/opinie va fi apreciata, inclusiv recomandarile din partea celor care cresc si creveti in bazinele lor

This message was edited 2 times. Last update was at 18/01/2010 18:09:42

Forum Index » Despre noi
Go to: