Cu intentia de a depasi domeniul teoretic, am trecut cu entuziasm la practica

Si am facut rost de un bazin de 20 litri (
Tetra AquaArt), gata ciclat si cu animalute+plante in el, recunosc

Se incadreaza perfect in spatiul disponibil. Ca plante am un mare
Microsorum pteropus 'Windelov' (
Java fern var. W.) fixat pe o piatra poroasa vulcanica si vreo 3-4 Cryptocorine mici. Feriga are ceva alge verzi pe la varfurile frunzelor mai batrane, alge care-s constant pascute/periate de catre puii de RCS. Sursa de lumina e tubul fluorescent (dublu) de 11 W cu care vine AquaArt-ul echipat.
Populatia animala e reprezentata prin cateva zeci (!) de pui de creveti Red Cherry de diferite marimi, plus niste melci de substrat care tot lasa santuri prin pietrisul marunt (ceea ce mi s-a parut un lucru bun). Dupa un raid in petshopul de la Tricodava am mai adaugat 2 femele Red Cherry, 2 creveti de bambus filtratori de plancton (
Atyopsis moluccensis) mai micutzi (adica 4-5 cm

) si 2 pui de creveti pinocchio (
Caridina gracillirostris) care au fost prinsi de plasa nemiloasa si am zis sa ramana asa. Stiu ca e mic acvariul pentru o atare populatie dar incerc sa-l mentin stabil si propice crevetilor prin schimburi de apa periodice, hrana in cantitate redusa, plus tratamente de la JBL (Biotopol in apa la schimb, cu parcimonie fertilizatori gen Ferropol - sub dozele recomandate ca mi-e teama de toxicitatea cuprului...) si Dennerle (CrustaFit etc.) si aditie de frunze de
Catappa (de la Dennerle, dar cred ca mai cumpar de pe eBay, la preturi mult mai mici). Folosesc si EasyCarbo, tot cu economie si sub dozele recomandate - oricum bazinul nu este prea "plantat". Sunt constient de supraaglomerare, asa ca o (mare) parte dintre RCS vor trebui sa plece, pe masura ce cresc mai maricei. I-as da de acum dar mi se par foarte fragili...
Am un filtru intern Eheim (in canistra de plastic) dar ma gandesc sa mai pun un mic filtru-burete, ca rezerva activa biologic si care sa fie accesibil crevetilor (le place sa "pasca" pe un asemenea burete). As inlocui Eheim-ul cu un filtru extern mic, ca sa castig spatiu interior, sau poate raman doar la filtru-burete neinclus in incinta de plastic. Mai studiez problema.
Am citit ca la crevetii de bambus (
A. moluccensis) perierea substratului e semn de frustrare alimentara (curentul de apa nu le aduce destul detritus/plancton pt.hrana). Ai mei vad ca stau cu evantaiele deschise mai mereu, probabil strecoara ei ceva din apa
Voi adauga si ceva imagini cand reusesc. Orice parere/opinie va fi apreciata, inclusiv recomandarile din partea celor care cresc si creveti in bazinele lor