[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pestisori  XML
Forum Index » General info
Author Message
brO
Unripe member

IP:

Salut, am avut mai de mult un acvariu de pesti si ma gandesc sa imi fac unul nou.

Inainte am avut un acvariu de 60 l si aveam multi pesti, nu stiu exact pentru ca nu am reusit sa-i numar (aproximativ 40). Din pacate am renuntat la el pentru ca imi mureau pestii prea des si devenea prea costisitor sa imi cumpar mereu altii. Nu stiu care era problema. M-am interesat si intelesesem ca traiesc mai mult daca au apa verde pentru ca se simt ca in mediul lor asa ca o schimbam odata la 4-5 luni sau mai mult. Mancare aveau din belsug, le aruncam ceva de mancare de cate ori treceam pe langa acvariu. Le-am pus verdeata multa ca sa aiba oxigen. Scalarii se simteau bine dar ceilalti pesti mureau pe capete.

As dori sa stiu un mod mai eficent de a intretine niste pesti ca acesta nu a dat roade. Trebuie schimb mai rar apa decat pana acum sau sa ii tin mai infometati ?

Astept sugestii.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/01/2010 01:27:28

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

brO wrote:Astept sugestii.

Erau prea multi pesti. Pune mouse-u' in stinga paginii, sus, acolo unde scrie "Link-uri utile" si citeste articolele , o sa te lamuresti.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

brO wrote: Astept sugestii.

Pune mana pe carte si citeste sau pe internet, este mai la indemana. De cat sa chinui niste vietati mai bine lasate de sportul acesta. In problema ta la prima vedere ai prea multi pesti, iar apa in acvariu se schimba la maxim 2 saptamani 25%, chiar daca o vezi tu clara ai curata.
Citeste si te vei lumina. Succes!

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
dusan
Junior member
[Avatar]

IP:

mancare se da odata pe zi .. si o zi pe saptamana nu la dai nimik...

daca ai fi tu peste.....
[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Salut si bine ai venit!

Acum 15-20 de ani faceau acvaristica un pic altfel, asta constat cand vine tata la mine - care a avut si el la randul lui 2 acvarii mari si frumoase in tinerete - si se mire ca schimb apa saptamanal, si ca am prea putine pesti in acvariu, de ce nu merge vibratorul continuu si ce-i cu bomba aia cu CO2. Ei, vremurile s-au schimbat, trebuie sa te documentezi bine, asa cum zicea Faraonul consulta linkurile din coltul sting sus a paginii, si vei afla toate "noutatile" in ale acvaristicii.

Din ce ai povestit, ai urmatoarele probleme de rezolvat:
- apa verde nu-i bun deloc,
- 40 de pesti, fie ei pui de guppy tot sunt multi pentru 60L (daca nu e maternitate), sa nu mai vorbesc de scalari.
- apa se schimba la cel putin o saptamana
- mancare maxim de 2 ori pe zi ce consuma in 2-3 minute
- daca pui plante, citesti mai mult - sunt mai exigente decat pestii

bafta, si sa ne auzim de bine.

This message was edited 5 times. Last update was at 07/01/2010 12:26:58

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
brO
Unripe member

IP:

acum am aflat ca de fapt problema era de la plante. Mi-a dat cineva o planta otravitoare de care nu avea habar.

Nu stiu cine v-a invatat pe voi toate lucrurile astea dar:
- apa nu se schimba mai des de 2 luni.
- mancarea daca nu e destula se bat pe ea
- si in 60 de litri poti sa ti si 60 de pesti.. le ajunge 1 litru la fiecare..( cred ca ar putea sta si ca sardinele in acvariu si nu ar avea nimic )

am citit mult si stiu ce vorbesc.

This message was edited 2 times. Last update was at 08/01/2010 01:20:43

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu cred ca faci un misto grosolan de noi ...sau macar asta incerci . Sunt confuza....nu stiu daca sa plang sau sa rad .

Until you find someone worth dying for, you never really live.
brO
Unripe member

IP:

nu e nici un misto.. stiu ce zic.. daca vrei sa ma intrebi ceva trimite-mi prin PM
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu siguranta ai citit mult, cu totii citim, unii reclame pe ziar, altii dimensiunile fetei de la pagina 5, cu siguranta pestii pot sta ca sardelele asta daca sunt sardele si sunt intr o conserva cu ulei vegetal, e o combinatie destul de reusita, apa nu o putem schimba orice am face tot H si O are, H cam dublu ce i drept. Ai reusit in 2 luni sa o schimbi?? Apa grea cumva?? Noi nu luam la misto

fost cesrobis
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

brO wrote:acum am aflat ca de fapt problema era de la plante. Mi-a dat cineva o planta otravitoare de care nu avea habar.

Nu stiu cine v-a invatat pe voi toate lucrurile astea dar:
- apa nu se schimba mai des de 2 luni.
- mancarea daca nu e destula se bat pe ea
- si in 60 de litri poti sa ti si 60 de pesti.. le ajunge 1 litru la fiecare..( cred ca ar putea sta si ca sardinele in acvariu si nu ar avea nimic )

am citit mult si stiu ce vorbesc.

My friend ... of misery ... traiti-ar cunostintele matale ... ia baga-mi si mie 60 de carasi de 20 cm in 60 l de apa si da-le mincare cit cuprinde , iar mai apoi vezi daca mai apuca macar primul schimb de apa la 2 luni .
Ori asta-i o caterinca de topic , ori avem de-a face cu o caterinca genetica si autodidacta pe deasupra .
Tati ... si eu citesc mult . In special etichetele cutiilor de detergent , in timp ce meditez pe buda . Oare asta inseamna ca sunt chimist ?
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

snakefishmike wrote:... si eu citesc mult . In special etichetele cutiilor de detergent , in timp ce meditez pe buda .

Si tu faci asta ? Cred ca meditind astfel ai descoperit piatra filosofala .......

Inchid topicu', bannez pe ilustru' lui autor si ma duc sa meditez .......

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » General info
Go to: