[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
zen
Unripe member

IP:

Buna, ma numesc Andrei, am 18 ani si am acvarii cam de 5-6 ani de cand tatal meu(fost crescator) m-a invatat ce si cum in ale acvaristicii. Nu sunt incepator cand este vorba de pesti, de cerintele lor, am inmultit cateva specii de pesti cu succes pana la capat, ultima dintre ele fiind ancistrusii care cam din 2 in 2 saptamani dau nastere la o noua generatie. Momentan am o mica trupa de gupi alesi(de cateva luni) 2 masculi de cobre galbene.. cu o usoara tusa de verde la lumina, si 5 femele tot cobre. Scopul ar cam fi sa obtin niste generatii cat mai pure genetic.
Cam astea am si cam astea le stiu. La plante nu prea ma pricep, in primul rand ca nu prea stiu ce am . Ultimele plante luate au fost din obor,au crescut, nu le a mers rau, inafara de algele care nu se mai dezlipesc de ele(nici dupa puii de ancistrusi nu au disparut). Nu le am gasit denumirile pe net, desi am cautat poze asemanatoare pe net.
La nivelul echipament nu excelez la performante.. am cam ce trebuie ca sa fie totul decent si suficient pentru pesti. E loc de mult mai bine...
Cam astea ar fi momentan cred.... inca o data salutare tuturor
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

zen wrote:Buna, ma numesc Andrei, am 18 ani si am acvarii cam de 5-6 ani de cand tatal meu(fost crescator) m-a invatat ce si cum in ale acvaristicii. Nu sunt incepator cand este vorba de pesti, de cerintele lor, am inmultit cateva specii de pesti cu succes pana la capat, ultima dintre ele fiind ancistrusii care cam din 2 in 2 saptamani dau nastere la o noua generatie. Momentan am o mica trupa de gupi alesi(de cateva luni) 2 masculi de cobre galbene.. cu o usoara tusa de verde la lumina, si 5 femele tot cobre. Scopul ar cam fi sa obtin niste generatii cat mai pure genetic.
Cam astea am si cam astea le stiu. La plante nu prea ma pricep, in primul rand ca nu prea stiu ce am . Ultimele plante luate au fost din obor,au crescut, nu le a mers rau, inafara de algele care nu se mai dezlipesc de ele(nici dupa puii de ancistrusi nu au disparut). Nu le am gasit denumirile pe net, desi am cautat poze asemanatoare pe net.
La nivelul echipament nu excelez la performante.. am cam ce trebuie ca sa fie totul decent si suficient pentru pesti. E loc de mult mai bine...
Cam astea ar fi momentan cred.... inca o data salutare tuturor

Bine ai venit! :-)

Cam sumara prezentarea ta... Nu ai zis - de ex - si ce volum au acvariile tale.

Cit despre plante, daca poti sa pui poze, se va gasi cineva sa te dumireasca. Despre alge...depide si de tipul de alga...ancistrusii, dupa cum ai observat bine, nu papa chiar tot. Dar sunt solutii si pentru ele.

Bafta! :-)
zen
Unripe member

IP:

Da am observat. Acvariul de care vorbesc are 60 l. Dupa ce am luat acel ghid pentru plante de pe forum si m-am uitat pe el, cred ca mi am gasit si plantele, si anume o anubias barteri var. barteri si 2 anubias gigantea... daca gresesc cred ca mi se va spune.
Acvariul a devenit maternitate pentru puii de ancistrusi. Inainte era populat doar cu niste pui de gupi, cativa pui de hoplo plus cuplul de ancistrusi.

image

image
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

zen wrote:Da am observat. Acvariul de care vorbesc are 60 l. Dupa ce am luat acel ghid pentru plante de pe forum si m-am uitat pe el, cred ca mi am gasit si plantele, si anume o anubias barteri var. barteri si 2 anubias gigantea... daca gresesc cred ca mi se va spune.
Acvariul a devenit maternitate pentru puii de ancistrusi. Inainte era populat doar cu niste pui de gupi, cativa pui de hoplo plus cuplul de ancistrusi.

image

image

Scuze, dar nu prea imi dau seama din poze - Anubiasul l-ai ingropat cumva in substrat? Din pacate, frunzele afectate trebuie rupte...Dar va da altele.

Uite si un alt link pt aproape toate plantele de acvariu - www.tropica.com

Si unul pentru alge Album de alge.

Sper sa-ti fie de folos!

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2010 18:24:28

Forum Index » Despre noi
Go to: