Va salut si La Multi Ani!
Ma numesc N. Alexandru Ionut am 17 ani sunt din Bucuresti, pasionat de acvaristica, sunt posesorul a doua acvarii unul marin de 45l si unul de apa dulce de 54l dar sa revenim la marin .
Acvariul- 49x27x34(Lxlxh)
Lumina- bec economic de 40w 6400K alb/rece
Substrat- 4,5kg nisip de scoici
Reciful- format din 5kg piatra poroasa (am doar 300 grame piatra vie :oops
Skimmer- ResunSK-05
Incalzitor- resun RH9000-75w(setat la 26)
Filtru/Curenti- Resun SP-1100l- 500l/h
Salinitatea-1.024
Pesti- Dascyllus Auratus si o domnisoara mov cu coada galbena(seamana cu Chromis)
Corali- Xenia, Kenya tree coral, 3(fraguri)x Zoanthus verzi, o piatra polipi verzi(nu mai stiu numele)
Acvariul are cam 5 luni, nu a suferit mult(o mica problema cu diatomele, aproape rezolvata)
Poze facute acum cateva zile dupa ce am modificat putin "reciful", din pacate o parte din corali "sufera" putin din cauza luminii(am becul economic de o saptamana, aveam inainte un neon mov de 20w)
Daca tot ai bagat bec economic, de ce nu incerci sa bagi unul cu temperatura de culoare mai mare ?
Sunt unele 50/50 cu actinic , care s-ar preta mai bine in locul celui de 6500K .
Salut :-)
A trecut ceva timp de cand am postat ultima daca asa ca m-am gandit sa aduc topicul la zi.
In primul rand am renuntat la becul economic din cauza ca lumina era foarte puternica iar xenia a fost arsa ... deci am revenit la neonul mov de 20w care dupa parerea mea este foarte bun.
Peretii acvariului sunt plini de pui de tube worm, pesti cresc si sunt din ce in ce mai activi (voi trece cat de curand la un bazin mai mare), nu am probleme mari cu algele
Am in plan un Gobiodon okinawae(yellow clown goby) si un frag mic, mic de montipora capricornis (problema e ca nu stiu unde gasesc si cat costa )
Cu scuzele de rigoare si apreciind faptul ca ceilalti colegi poate se abtin....!
Este infiorator de urat! Nu cred ca poate cineva sa iti spuna sa pastrezi ceva de acolo! Eventual pestii...?!
Arunca-l, da-l, scapa de el!
Ce ai tu acolo nu are nicio legatura cu felul in care trebuie sa arate un acvariu marin. Pare o imagine ,,decupata,, dintr-un film de graoaza!