[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
New here  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tigruma28
Unripe member

IP:

Salut ... acum 4 zile mi'am luat un acvariu de 50l cu filtru de aer si incalzitor (~35 l apa )si am avut in el 4 xipho(2 portocalii si 2 negrii)
Ieri mi'am luat filtru de apa,substrat,nisip colorat ,4 zebre roz si 4 neoni...

Problema este ca atunci cand le dau de mancare(2 ori pe zi) neonii nu urca deloc...temperatura apei este cam de 24 grade.E vreo problema cu ei ? Zebrele mananca un sfert de manancare pana urca xipho

image

<apa nu este inca clara deoarece era pusa doar de vreo 3 ore

This message was edited 2 times. Last update was at 29/12/2009 14:06:25

fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Bine ai venit!

Poti sa te pregatesti pentru , deoarece apa din acvariu trebuia ciclata inainte sa pui pestisorii in el. Recomandarea mea este sa duci inapoi la petshop de unde ai luat, cicleaza acvariul, pune plante, si dupa aia poti sa iei acasa pestiuci din magazin.
Citeste Ghidul Incepatorului

This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2009 14:09:53

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Zac
Junior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit !

Miar parea rau sati moara pestii... Dui inapoi iati plante lemne si apoi iati pesti.

Uite un sfat cu ce ai putea sa bagi 2 Ancistrus, 4 Corydoras, 10 Neoni, 4 Zebre si poti si 2 Ramirezi... aste e doar o idee

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2009 09:03:02

Pleco
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ai o gramada de probleme acolo. In primul rind, acvariul nu este ciclat si in al doilea rind pestii nu sunt compatibili. Citeste http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/15819?redirect=%2Farticole%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_5zvJ%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1%26p_r_p_564233524_tag%3Dacvariu%26p_r_p_564233524_folksonomy%3Dtrue.

Neonii si zebrele sunt pesti de cird si se tin min 6 exemplare. Si scoate nisipul ala colorat, ca acela numai acvariu nu e. In natura nu vei vedea asa ceva niciodata. Cauta si tu niste informatii depre pestii pe care ii ai - pe site-ul nostru, pe yahoo, google, etc si te vei lamuri. Nu ezita sa folosesti si functia SEARCH.

tigruma28
Unripe member

IP:

Ok multumesc pentru sfaturi...problema e ca magazinul e inchis pana dupa revelion si nu stiu la ce ora vine ingrijitorul sa le dea de mancare/sa curete T.T

oricum am o poza mai recenta... apa pare putin mai clara...la cat sunt de vioi sper sa nu moara

image

This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2009 14:23:29

Zac
Junior member
[Avatar]

IP:

De murit nu o sa moara asa repede... sau poate nu mor dar nu se simt ei bine

Pleco
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Pina se deschide magazinul, mai citeste si http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page]Volumul acvariului si numarul pestilor Si rasfoieste forumul. Nu strica. Sunt atitea informatii utile.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2009 15:00:54

eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare !

Intai @zac - de unde ati mai aparut, si cum va bubuie capul la asemenea prostii (22 de pesti in 50 de litri brut)
Miar parea rau sati moara pestii... Dui inapoi iati plante lemne si apoi iati pesti.
Uite un sfat cu ce ai putea sa bagi 2 Ancistrus, 4 Corydoras, 10 Neoni, 4 Zebre si poti si 2 Ramirezi... aste e doar o idee

De ortografie nici nu mai vorbesc! Mai bine intai casti ochii, si pe urma te apuci sa scrii! smilie

Revenind la tigruma, ai unele probleme ca orice incepator dar nu e un capat de tara, au fost si situatii mai crunte pe aici.
Intradevar principala ta problema este ca acvariul e neciclat. Dolly ti-a trimis destule link-uri utile. O sa gasesti acolo raspunsul la 90% din intrebarile pe care le ai (sau inca nu le ai, dar o sa le ai).

Pe urma trebuie sa mai tii cont de un lucru, acvariul tau trebuie sa fie un colt de natura (eventual una non-extraterestra - deci nisipul colorat - intelegi unde bat cu ideea)

Succes si te mai asteptam pe forum.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

eugen.popp wrote:Salutare !

Intai @zac - de unde ati mai aparut, si cum va bubuie capul la asemenea prostii (22 de pesti in 50 de litri brut)

De ortografie nici nu mai vorbesc! Mai bine intai casti ochii, si pe urma te apuci sa scrii! smilie

Eu m-am abtinut de la orice comentariu ca mi-am dat seama ca nu ai cu cine discuta. Nu e primul sfat total aiurea pe care il da. Iar de "vinatori" de posturi sau de "atoatestiutori" mi s-a cam acrit.

Iar tigruma, daca are discernamint, o sa inteleaga curind cine o sfatuieste de bine si cine nu.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: