[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rocssana
Forum Index » Profile for rocssana » Messages posted by rocssana
imi recomandati si mie o pompa de aer silentioasa?exista asa ceva?
gata....am adus acvariul acasa cu tot cu nisip...nisipul este la punga de 7.5 kg... l-am bagat la fiert...eu mai am 22L de apa ciclata...am pus apa din acvariu ala si cele doua filtre...acvariul a fost functional pana azi dimineata...sa pun si apa din acvariul de 30L? si daca da,pot sa mut pestii si astazi?
astazi imi aduce cineva un acvariu mai mare de 60l,cantitate neta de apa....este ciclat,are aproape tot ce trebuie in el...mai putin filtru pe care nu il da... este ok daca mut toti pestii in el?eu am doua filtre,deci le pot pune?

in alta ordine de idei,astazi de dimineata,am gasit un guppy mort in acvariu...si nu prea imi pot da seama de ce a murit.nu era umflat,nu prezenta urme de leziuni facute de alti pesti,aseara innota,era vioi si mancase...nu parea un peste batran...avea cam in medie doi anisori si un an de cand este la mine...

cat de despre acea bila de cladophora aegagrophila cam ce imi puteti spune?eu am gasit mai multe pe net si nu stiu care varianta este corecta
mai exact asta
am sa renunt la cativa dintre ei

totusi,cam ce plante imi recomandati pentru inceput? stiti cumva cum se numeste muschiul acela verde care creste pe pietre?
inteleg va multumesc pentru sfaturi
am sa incerc sa mai dau din ei ...
cu kuhlii nu am probleme sunt pasnici si timizi,stau mai mult ascunsi si ies noaptea... am citit ca kuhlii sunt compatibili cu neonii,zebrele,guppy si corydorasul meu...deci mai putin cu xipho Este un peste non-agresiv, de aceea este recomandata atentie la alegerea colegilor de acvariu fiind lipsit de aparare impotriva speciilor de pesti agresivi.
Este recomandat sa fie tinut cu urmatoarele specii de pesti :
-Tetra (in special cu Neon Tetra si Black Tetra)
-Discus, Apistogramma(Apistogramma Cacatouides si Apistogramma Borelli)
-CorydorasCatfish (in special Corydoras Sterbai si Corydoras aeneus) Angelfish, Clown loach
-Guppy, ,Platty,Gourami(Blue Gourami , Dwarf Gourami ,Honey Gourami)
-Danio(Zebra Danio si Pearl Danio)
Cand se simte amenintat se scufunda in substrat sau se retrage in ascunzatorile preferate.
ce am eu in acvariu acum

(maine mut neonii si zebrele intr-un acvariu de 22 de l (atata apa intra) pentru ca se fac 3 saptamani si jumatate de cand este ciclat intre timp am scos cele doua plante artificiale din acvariul de 30L
nu ma grabesc,vreau doar un acvariu mai mare.vreau sa cumpar tot ce trebuie,apoi sa ciclez acvariul si abea dupa sa mut pestii

si cam ce specii nu sunt compatibile?
nu spal acvariu cu detergenti,doar cu apa calda,iar pestii ii pun in 3 boluri
acvariul care il am acum il detin de un an...inainte de acvariu am avut doua boluri,unul cu un carasel cap de leu,apoi cu un betta

dar daca as face acvariu 60x60x40 ? cam ce volum ar avea la aceste dimensiuni ?
eu nu vreau sa ma grabesc...am sa cumpar toate accesoriile,apoi plantele si dupa am sa mut pestiosorii

m-am gandit sa cumpar un capac cu sistem de iluminat sper ca nu ati inteles gresit...nu iau nimic din acvariu pe care il am in prezent pentru ca vreau sa ramana functional
17 vizualizari pana acum si doar un raspuns?
pai la lampa de birou am pus neon de la osram pt acvariu dar e pusa sa bata lumina spre acvariu...
va mai salut inca o data si va doresc o primavara cat mai placuta si mai calduroasa

eu imi doresc tare mult un acvariu plantat...si as vrea sa stiu daca este necesar sa ciclez acvariul inainte sa aduc plantele...dar nu numai atat. m-ar interesa de ce as mai avea nevoie in afara de lumina,filtru,pompa de aer cu piatra,incalzitor si termometru dimensiunile acvariului ar fi asa : L=60 l=30 h=30 sau L=60 l=30 h=40 sau L=60 l=40 h=40 (desi sa fiu sincera cel mai mult ma incanta ultima varianta)

ce plante as putea sa imi iau pentru inceput? imi doresc foarte mult sa am riccia sau moss sau ambele

acum am 6 zebre,3 guppy,3 kuhlii,2 xipho si un coridoras,a si am uitat sa mai spun ca am si 5 neoni si vreau sa ii mut intr-un acvariu mai mare,plantat

inca ceva,eu am o lampa de birou,cu neon de 9w, e ok pt acvariu?
zebrele le-am primit cadou... si maine am sa le mut intr-un acvariu ciclat de 20 l net e ok daca mut si neonii? duminica am sa scot plantele artificiale pt ca o sa cumpar doua plante naturale...nisip de care vreau eu nu am gasit,asa ca am sa mai astept tot pana duminica,atunci am sa spal acvariul si shimb totul
nimeni nu imi raspunde si mie ?
ma numesc Rocssana,am 21 de ani si sunt din Constanta! de mica sunt pasionata de acvaristica,insa doar de un an am un mic acvariu. pana la acvariu am avut un carasel cap de leu,apoi un betta...

eu momentan am un acvariu de 30L net,in care am asa: 6 zebre,5neoni,3 guppy (doi masculi si o femela),3 kuhlii,2 xipho (mascul si femela) si un coridoras..am filtru,pompa de aer si termometru..lumina au de la lampa mea de birou care are un neon de 9w,iar incalzitor inca nu am. temperatura apei din acvariu este constanta, 24-25 grade C...am un vas de ceramica si doua plante artificiale insa imi doresc foarte mult un acvariu mai mare,plantat.as dori sa va dati cu parerea despre urmatoarele dimensiuni si sa imi spuneti de ce anume am nevoie pt un acvariu plantat si ce plante sa imi iau...imi doresc mult de tot sa am riccia sau moss...ce ma sfatuiti sa fac/cum sa fac?
iata dimensiunile la care m-am gandit

1) 60x30x30 ( L,l,h)
2)60x30x40
3)60x40x40

[url]image
[url]image
[url]image

ps: vreau sa le schimb nisipul ca nu imi place
eu momentan am un acvariu de 30L,in care am asa: 6 zebre,5neoni,3 guppy (doi masculi si o femela),3 kuhlii,2 xipho (mascul si femela) si un coridoras.. in acvariu intra 30 de litri de apa,uitasem sa mentionez am filtru,pompa de aer si termometru..lumina au de la lampa mea de birou care are un neon de 9w,iar incalzitor inca nu am. temperatura apei din acvariu este constanta, 24-25 grade C...am un vas de ceramica si doua plante artificiale insa imi doresc foarte mult un acvariu mai mare,plantat.as dori sa va dati cu parerea despre urmatoarele dimensiuni si sa imi spuneti de ce anume am nevoie pt un acvariu plantat si ce plante sa imi iau...imi doresc mult de tot sa am riccia sau moss...ce ma sfatuiti sa fac/cum sa fac?

1) 60x30x30 ( L,l,h)
2)60x30x40
3)60x40x40

chiar as avea nevoie de niste sfaturi
eu momentan am un acvariu de 30L,in care am asa: 6 zebre,5neoni,3 guppy (doi masculi si o femela),3 kuhlii,2 xipho (mascul si femela) si un coridoras.. in acvariu intra 30 de litri de apa,uitasem sa mentionez am filtru,pompa de aer si termometru..lumina au de la lampa mea de birou care are un neon de 9w,iar incalzitor inca nu am. temperatura apei din acvariu este constanta, 24-25 grade C...am un vas de ceramica si doua plante artificiale insa imi doresc foarte mult un acvariu mai mare,plantat.as dori sa va dati cu parerea despre urmatoarele dimensiuni si sa imi spuneti de ce anume am nevoie pt un acvariu plantat si ce plante sa imi iau...imi doresc mult de tot sa am riccia sau moss...ce ma sfatuiti sa fac/cum sa fac?

1) 60x30x30 ( L,l,h)
2)60x30x40
3)60x40x40

Forum Index » Profile for rocssana » Messages posted by rocssana
Go to: