[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: US_Marine
Forum Index » Profile for US_Marine » Messages posted by US_Marine

Permite-mi sa-ti multumesc foarte mult pentru raspuns. I appreciate you .

Mama mea iti transmite salutari si sarbatori fericite . A venit impreuna cu noi din US . Va ramine in Greece pt sarbatori .

Draga Domn Brawn , am sa incerc sa gasesc " sectiunea dedicata apei sarate " .

Multumesc f.foarte mult

Best Regards

Achilles Jonson - US
Salut ,

Sincer ma bucur foarte mult , ca in sfirsit v-am gasit ..Dar sa incep intr-un fel ( am sa va rog sa-mi scuzati eventualile greseli gramaticale si de ortografie . Am invatat limba romana de la mama mea , care este de nationalitate Romana . Eu sint Roman dar m-am nascut in Texas , Dallas , Tatal meu este texan . In fine ..Am invatat limba romana de la mama mea . Saracuta de ea , si-a dat din greu osteneala , doar ca eu sint mau " greu de cap " . Deci va rog sa-mi iertati greselile . Thank You, People ) So , acuim locuiesc in Greece . Sint detasat la o baza militara USMC . People , am un aquarium de 63.4 US gallons ( 240 litri ) . Am avut pesti exotici pina acum .American cichlid species . Am o fetita de 5 ani . O minune . Si-si doreste clown fish ( You Know , Nemo , so and so ) Anyway ...Deci m-am hotarit . Am trecut de la apa dulce la aquarium marin. Am gasit un Pet City Store . Timpul de acolo mi-a zis sa spal aquarium meu si tot ( filtru + ) Si apoi sa introduc apa curata de la robinet . Mi-a dat alte chestii de ceramica alba sa le introduc in filtru si un fel de bumbac alb . Am facut tot ce mi-a zis . De fapt are o camera de chat si a fost tot timpul cit am curatat aquarium meu , on line . Domnul respectiv mi-a dat si urmatoarele produse :

1. DuplaMarin Premium Salt ( sare - am si introdus-o in aquarium ) - http://www.dupla.com.au/marin/pages/salt.php?m=t

2. CaribSea Arag-Alive ( nisip viu )- http://www.caribsea.com/pages/products/aragalive.html

3. Sea Berlin Air 90 Skimmer ( un fel de tub din plastic ) http://www.saltwaterfish.com/Red-Sea-Berlin-Air-90-Skimmer--In-Tank_p_1475.html#

4. JBL ProSilent S-500 - o pompa de aer - http://www.aquaristikshop.com/e_Produktinformationen/JBL-ProSilent-S-500.htm

5. JBL Cristal Profi External Filter e-series - Un filtru extern - http://www.zooplus.co.uk/shop/fish/filters_pumps/canister_filters/jbl/102999

6. 10 kg piatra vie

Dragii mei , acum eu am introdus doar sarea in aquarium . Merge si filtrul si tot ( incalzitor , un ventilator pt corali + ) Deci Domnul de la Pet Shop mi-a zis ca miine am sa introduc nisipul viu si apoi dupa doua zile Skimerul si imediat sa introduc 4 pesti ( doi clown si nu mai stiu eu ce ). Eu am mai itrat aici pe forum si am mai citit cite ceva ..Si sincer chiar ma c-am sperie . Adica , domnul de la pet shop mi-a zis ca pot sa introduc pestii in 3-4 zile ..Wow !!!!!!! Adica , dragii mei , asa ceva e posibil ????

Eu l-am rugat pe domnul de la pet shop sa-mi recomande ceva cit mai economic posibil . Nu-mi doresc corali si mai stiu si eu ce chestii delicate . Imi doresc doar 6-7 pesti viu colorati si clown . Atit .

Domnilor , va rog din tot sufletul sa ma ajutati si pe mine cu ceva sfaturi . Daca puteti sa-mi scrieti ceva despre toate chestiile de mi le-a dat de la Pet Shop . Cid de bune sint si mai stiu eu ce . Au fost cele mai iefitine din Store .

Va rog foarte mult sa ma ajutati si pe mine . Sincer , va ramin recunascator . Acum 2 saptamini am gasit aci pe forum doi dfomni foarte fain . Acum nu mai stiu nimic de ei .

Astept ceva recomandari practice .Sfaturi .

Domnilor , va multumesc foarte mult .

Sarbatori fericite . God Bless

Ce fain ar fi sa mearga chestia cu noul aquarium . Fetita mea ar fi super incintata . Va multumesc .

Achilles Jonson - US
Draga Ozi ,

Sincer ma sperie destul de mult , trecerea la marine aquarium . Deci am un aquarium 220 l JUWEL Vision . Un filtru extern JBL e900 . UV-C AquaCristal Ser. II 5W , pompa aer JBL S-500 , incalzitor JBL .Acum ce-i de la Pet Shop zic ca e totul perfect cu ce am si ca pot sa incep . Imi aduc nisip viu si piatra vie . Red Sea Skimmer , O pompa pt valuri pt. 500O L . Sincer dragii mei , nu stiu cit e in Ro piatra vie dar aici e 25 eu kg. Destul de scum . Acum intreb si eu ? Sint pasionat de scuba . Pot sa zic ca sint profesionist . Pot sa introduc piatra din mare in aquarium ???? Adica ce mare chestie . Stau la 300 mt de mare . Stau in Sunio . Asta cint sint acasa si nu plec in misiune ( Iraq , Afghanistan , Columbia etc ) . Deci : pot sa introduc in aquarium piatra direc din mare ? ( cei de la Pet Shop zic ca NU - Definitely ) Crede-ti ca fitrul meu JBL e900 e OK pt nowl aquarium cu clown fish ? Sa incep treaba cu Marine Aquarium s-au sa ramin cu Oscarii mei si sa beau 20 de beri cu prietenii de la USMC .

ozi and yonutzzz_92 , daca aveti timp va rog sa-mi raspunde-ti . Sfaturile voastre-mi sint de un real ajutor . Sincer .

Domnilor , va multumesc din suflet .

Best Regards

Achileas Jonson - US
yonutzzz_92 ,

Multumesc f.foarte mult pt. replay . Deci am un aquarium 220 l JUWEL Vision . Sa inteleg ca imi trebuie doua pompe de curenti ? Acum am un fitru extern JBL e900 . Este destul pt capacitatea acvariului meu ( 220 l ) . De la un Pet Shop mi-au zis ca e OK . Dar de la alt Pet Shop mi-au zis ca nu e deloc OK . Acum ce sa mai zic ??? Vreu doar sa am ceva Clown Fish si ceva mai multa culoare ( ma refer la pesti mai viu colorati decit pestii de apa dulce ) . Acum mai intervine si o alta problema . Sint mai tot timpul plecat .Misiuni NATO , caca maca . Sint pilot pe UH-60 Black Hawk . Sotia mea , ca mai toate grecoaicele ( cred ca am scris corect ) are grija de casa . Si cind zic casa ma refer la copil in special si mincare . Daca aduci ceva in casa ( ciine , magar , maimuta ) e treaba ta . Simplu . Cu aquarium'l de apa dulce era simplu . Oscari si alata animatie US MADE . Schimbam apa cind ajungeam pe acasa si era totul OK . Ariadni vrea Clown Fish !!!!!!!!!!! Deci , stiu si eu >>>Please Help ...Thx . Multumesc mult .A !!!!! Si sunteti super faini ..Si ma bucr ca vorbesc Romaneste . Ma simt asa -- superior ---..Ce pacat ca Ariadni nu vrea sa vorbeasca Romaneste . Vorbeste greceste si Eng . Lispesc mult la naiba ..Si vreau sa acoper toate astea cu two Clown Fish !!!!!! In fine ..Astept ceva raspunsuri . Multumesc mult tare .
Ozi ,

multumes din suflet pt sfatul tau . eu astazi am sa merg la Pet Shop sa comand tot ce am nevoie pt nowl aquarium . Daca mai pote sa-mi scrie cineva mai multe detaii si sfaturi , sincer i-as fi foart recuanascator .

Multumesc
Dragul meu Younutzzz_92 , te rog scuza-ma . Am devenit impertinent si chiar deranjez intr-o maniera insistenta . Dar sincer imi doresc sa stiu ce fac . Am intrat pe ceva forumuri in US acasa in Texas si-mi zic acelasi lucruri . Sincer sa fiu nu stiu ce sa fac . Sint convins ca lui Ariadni ( fetita mea ) i-ar place la nebunie sa primeasca de ziua ei Clown Fish in noul acvariu . Asta-i singurul lucru care ma urca in Humvee . Altfel nu m-as misca deloc . Eu sint mai tot timpul plecat ..Sint convins ca i-as face o surpriza placuta ..Te rog ajuta-ma cu ceva sfaturi . Multumesc foarte mult Younutzzz_92
Multumesc f.foarte mult pt raspuns . Dar uite ca am sa te derajez . stii foarte multe si chiar mi-a prinde bine sa stiu ce incep . Ce-i de la pt shop mi-au zis ca filtrul meu extern e super ( JBL 900 ) , si ca imi aduce nisip viu cu nu stiu ce bacterii si pot sa introduc pesti in 3 zile . A zis ca-i o metoda noua . Imi aduce si piatra vie, skimmerul , pompa de valuri , coralii mi-a zis ca sa-i introduc mai tirziu . Pt inceput imi da 2 pesti clown si alti doi albastri . Acum stiu si eu . Te rog sa-mi spui a parere mai in detaliu . Multumesc f.foarte mult . Esti un tip fain . Apreciez .
Salut ,

Sper sa ma ajute cineva cu ceva informatii utile . In primul rind , va rog sa nu ma judecati daca am sa fac eventuale greseli de ortografie . Am invatat romaneste de la Mama mea . Nu locuiesc in Romania , si sincer imi pare destul de rau . Eo tara frumoasa cu peisaje deosebite . Sint Roman , dupa Mama .

Am un acvariu de 220l .L-am cumparat pt camera fetitei mele Ariadni . Are 5 ani . Pina acum am avut populat acvariul cu pesti de apa dulce . Oscari cred ..In fine . Dragii mei , acum ma gindesc destul de serios sa trasform acvariul din apa dulce in apa sarata ( nu stiu daca ma pot face inteles . Vreu sa il trasform in acvariu maritim ) . Acvariul e fain . Are geam curbat si l-am cumparat cu tot cu un postament . Adica e set . Are un filtru JBL 900 extern . Incalzitor JBL si un fel de pompa de oxigenare a apei JBL . Sincer , e destul de silentios . Nu face galagie . Am sunat la un Pet Shop aici in Atena si mi-au zis ca pot sa imi amenajeze acvariul intr-o zi si peste 3 zile pot sa pun 4 pesti inauntru . Mi-a zis ca imi comanda nu stiu ce fel de nisip viu cu bacetrii etc . Dragi noi prieteni , sincer ma intereseaza daca se poate asa ceva , s-au doar vor sa-mi i-a banii astia asa degeaba . Eu vreau sa-i fac o surpriza lui Ariadni . E ziua ei de nastere saptamina viitoare . Poate sa-mi de-a cineva ceva sfaturi practice . Stiu si eu : intretinere , zgomot etc . Multumesc f.foarte mult .Scuzati-mi va rog greselile de ortografie si exprimare . Nu vreau sa insult Romania . Nu am locuit niciodata acolo . Best Regards .

Achileas Jonson

Forum Index » Profile for US_Marine » Messages posted by US_Marine
Go to: