[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cosmin
Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Sa inteleg ca "pescuirea" lor e singura cale de scapare.
Duminica am cumparat niste plante din piata (vreo 4),insa nu m-am uitat atent pe ele,doar le-am clatit sub un jet de apa si le-am pus in acvariu.Azi am observat niste mini melci de vreo 2 mm care nici cochilie nu prea au.Sunt minusculi,si par maro,nu prea se vede nici culoarea bine la cat sunt de mici.Dauneaza cu ceva acesti melci,mananca plante sau ceva de genul?
Poate nu stie sa citeasca ceasul sau calendarul...
Depinde ce acvariu ).
Acvariul e startat de 2 saptamani,ar trebui sa curat filtrul?Acesta e intern si s-a cam adunat mizerie pe unde trage apa.
Aaa...deci am voie sa bag mana in acvariu...

Merci din nou.
Maine ma duc in piata si vreau sa-mi iau ceva plante.Problema e ca nu stiu cum sa le plantez,trebuie sa scot apa,sau le pot pune si asa?
De fapt,alea nu erau alge,ci pur si simplu planta murea pentru ca nu am pus nici un fertilizator in apa.Acum folosesc Ferropol 24,frunzele mari au murit,dar de jos incep sa cresca altele.Defapt,deja sunt marisoare,si asta doar in 6 zile.
Intradevar,nici a mea nu o duce bine,o am intr-un vas,si e cam vai de ea.Oricum nu aveam de gand sa o pun in acvariu asa de capul meu,de asta v-am si intrebat.
Tocmai ce am observat acest topic si m-am gandit sa pun si eu ceva poze cu javra mea.Ea e Rona si deocamdata are 5 luni.
Stai linistit,imi permit sa achizitionez plante,doar ca vreau tipul ala de planta si m-am gandit ca poate pot face ceva.Nu am zis ca o bag imediat,o mai las sa vad cum reactioneaza la alt mediu.
Am luat si eu planta azi dintr-un iaz.O am intr-un vas,nu o bag in acvariu.O las acolo vreo saptamana,o ingrijesc si sper sa fie bine.

Unde ai gasit nuferii aceia?Vreau si eu neaparat ).

Acvariul meu inca se cicleaza,pozele acelea sunt de acum o saptamana jumatate,la 30 de minute dupa ce am pus plantele.Piatra aceea nu e calcaroasa iar mie mi se pare ca arata mai bine cu ea,asa ca va ramane acolo.
Ai lampa ca a mea.Pune-o deasupra si ai grija sa nu o "indoi" foarte des,asa am facut eu cu a mea si acum e prinsa cu sarma ).
Multumesc si tie! Se poate inchide...
Aaa,acum am vazut ),credeam ca esti in Iasi si ai scris acolo asa,de aiurea ). My bad...
Mda,dar nu am incalzitor deocamdata.Totusi,nu stiu in ce zona locuiesti tu,dar eu am vreo 29 in casa .
O voi tine vreo 2 saptamani sau chiar mai mult in alt vas,pana face radacina si vad tot ce "misuna" pe langa ea,alge etc.Va voi spune si voua rezultatele,bineinteles.

Eu tin cont de sfaturile tuturor atata timp cat mi se par si mie bune.

Si acum,noua parte din echipament.Avand in vedere temperaturile ridicate din ultima vreme,m-am hotarat sa fac ceva sa racesc apa.Ei bine,acesta este noul meu "racitor de apa".Deocamdata lucreaza bine,in 5 minute a redus temperatura de la 27 la 25.In rest,nu pot spune altceva decat "sa traiasca coolerul de la fostul pc si stecherul cu transformator de la fostul epilator al surorii mele".

Merci!

Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Go to: