[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cosmin
Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin

@Severus: Inca nu a ajuns la forma pe care o am eu in minte.Nu pot pune frunze sau conuri pentru ca in fiecare saptamana sunt nevoit sa scot lemnele si sa le curat,si as face mare deranj.Totusi sunt multumit de cum arata in momentul de fata.Multumesc de aprecieri.
In piata la 2 baieti era cineva care avea caini de talie mica:bichon,yorkshire din parinti cu pedigree.Duminica asta insa nu i-am vazut.
Am luat azi o gasca de scalari,6 la numar .

Poza din seara asta.

image

Full size
Eu zic sa iei Eheim-ul.Poate acum zici sa nu iti trebuie un acvariu mare,dar cand o sa te "prinda" microbul o sa iti doresti ceva si mai mare.In 30 de litri nu poti pune mare lucru,vreo 6-7 guppy si cam atat.In 54 de litri poti pune in jur de 12-13.
kazaku wrote:Depinde ce vrei sa bagi in el. Ti-am scris sus de substrat, plante sau pietre, in functie de ce vrei sa bagi in el. Pesti se baga dupa ce se face ciclarea, adica dupa vreo saptamana. Iar ca acvariu, eu as fi mers pe optiunea nr 3. Tu mergi pe ce vrei tu, noi doar putem sa dam un sfat, alegerea iti apartine.

Inceteaza sa mai induci lumea in eroare...ciclarea dureaza 3 saptamani pe putin.

@colonelul: Recomand cu multa caldura sa citesti asta.
alex08 wrote:Sa va prezint a 5-a piesa a puzzle-ului meu

Cu atatea acvarii,tu nu te plictisesti niciodata cand stai acasa . Si asta arata foarte misto.Ce substrat ai folosit?
Parerea mea e ca ai pus lemnul cam in fata pentru o latime de 45 cm.In rest imi place aranjamentul.
Nu se vor intelege...ai de ales,ori masculul ori femela.

Daca ii vrei pe amandoi,poti desparti acvariul in 2 compartimente.
Cumpara un acvariu calumea...nu mai chinui pestii in borcanul ala de muraturi.
Acvariul e ciclat,7 cory panda deja s-au acomodat in el,maine urmeaza sa aduc cativa scalari...clasici .

O poza de azi dinainte de curatenie,mucusul inca nu vrea sa plece,l-am curatat bine de tot.

image

Full size
Si eu tot EHEIM as alege.
In primul rand,nu mai tipa la noi .Am folosit si eu nisip de rau la acvarii,parerea mea este ca nu e bun pentru crescut plante.Iti recomand sa cumperi Aquabasis si Manado.Pui la inceput un strat foarte subtire de Manado,dupa presari Aquabasis-ul iar apoi pui restul de Manado.Ca plante de inceput iti recomand:moss,valisneria,ceratopteris cornuta si thalictroides,cryptocorine (astea le-am avut eu).
Tin sa te contrazic.Uita-te la al 5-lea post din topicul asta,postul lui scorpionul.T5-urile de 39W au 849mm lungime.

Colegul va tine cichlidae africane in acvariu,de aceea nu stiu ce lumina sa-i recomand,si am invitat alti colegi sa-i raspunda.
Arata foarte bine.La o tunsoare nu te-ai gandit?
image
Da,toate T5-urile de 45W au 895 mm lungime.Daca te uiti atent,lampa de la acvariul acela are neoane.Cate iti trebuie,chiar nu stiu,las colegii mai experimentati sa raspunda la intrebarea asta.
La lungimea de 98cm. eu as merge pe neoane T5 de 45 W.
Incearca sa le umezesti cu un pulverizator din ala de spalat geamuri,cu apa evident.
Pentru a afla cand se termina ciclarea ai nevoie de teste pentru nitriti si nitrati (NO2 si NO3).Eu unul,spre rusinea mea,nu am facut niciodata teste de apa la vreun acvariu,am asteptat 3 saptamani si dupa am bagat pestii.

Te sfatuiesc sa incepi ciclarea de la 0.Cumperi substrat,plante (am vazut ca ai cateva),decor (natural,fara castele si scafandri),bricolezi o instalatie de iluminare si gata.Pestii ii donezi,sau ii duci la cineva in "gazda".
Nu ai cum sa ciclezi acvariul "instant".Exista solutii de start care grabesc putin ciclarea,cu cateva zile.Ca sa nu mai lasi apa la declorinat poti lua produse pentru declorinare,gen Biotopol.

P.S:Trece locatia la profil.

Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Go to: