[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aganon_2002
Forum Index » Profile for aganon_2002 » Messages posted by aganon_2002
Salut, mai am niste intrebari la cei care se pricep.
1. Plantele din acvariu s-au umplut de niste alge(cred) maronii la culoare, cum por scapa de ele. Ma gandesc ca nu am cum sa spal plantele.
2. Unul din carasi aproapre ca nu mai are inotatoare. Nu am vazut nici pe unul sa-l ciupeasca, dar arata urat. Ce sfaturi imi dati?
Mersi inca odata
Cam asa e acum, dupa aproape o luna. Parca au mai crescut
Nu e asa putin, vreo 4-5 cm, partea neagra de jos face parte din carcasa si acopera acvariul vreo 4 cm
Ba da, la acelea mai mici rosii. Alea mai mari au frunzele mai groase si nu le pot musca. Pot face ceva?
cam asta e pana acum
Asta face. E bine atunci. M-am liinistit
Alta
Mersi prieteni, de la cel mic am ajuns aici. (Imi pare rau pentru claritate, sunt facute cu telefonul)
OK, ma gandeam ca ar fi bine sa iau si o pompa de aer nu? Ma gandeam ca poate fac cumva cu filtrul sa arunce ceva aer in apa dar nu am reusit.
Prieteni, gata, am pus si pestii ,cu filtru ala am rezolvat cat de cat ceva (l-am pus chiar sus unde e limita apei si bate in partea opusa in sticla...e bine zic eu) si arata cam asa, va rog dati-va cu parerea, bine sau rau vreau sa aud. Ce ar mai trebui facut.
Apropo, nu e cam gol acolo, ce pesti as mai putea pune acolo si cati?
Buna, sunt Ovidiu, 26 ani din Baia Mare. M-am mutat in Bruxelles de vreo 8 luni si parca aveam nevoie de ceva aici asa ca m-am gandit ca un acvariu frumos cu niste pesti nu ar strica.
Am inceput cu 3 carasei intr-un acvariu mic dar acuma am luat un acvariu de 60-70 litri si ma pun pe treaba. Am deschis un alt topic unde am cerut niste sfaturi si spre fericirea mea am primit si niste raspunsuri.
Va salut!
M-am uitat si nu am gasit nimic, cum ar trebui sa arate? E modelul Maxi-Jet 1000. Am uitat sa mentionez ca sunt in Belgia si asta l-am gasit cat de cat ok.
PS: De furtunul ala e vorba. Unde ar trebui sa il pun ca nu mai faca atata curent in apa???
Da asa am facut si e bine, filtreaza apa dar NU stiu furtunul care iese din pompa unde sa in pun pentru ca daca in bag in apa face un curent ca nu mai pot inota pestii, Daca il intrept in joc imi zboara tot nisipul, deci sunt putin cam stresat in privinta asta are careva o idee?
Noul acvariu are un jur de 60-80 de litri nu stiu sigur si are pe fund un plastic gros umplut cu ceva deci cred ca e ok. Carcasa vechiului filtru e lipita cu silicon negru de acvariu de aceea ma gandeam ca poate se poate baga ceva filtru acolo.

PS. Voi deschide un topic si in sectiunea "despre noi" numai sa am putin timp liber.
Multumesc
Zis si facut, am cumparat azi un acvariu la bani de nimic cu neon inclus dar avea un filtru cred in cutia din spare care se vede in poza si acum e gol locul. Se poate pune filtru nou acolo sau ce e de facut? Pls ca maine s-ar putea sa ma duc iar la cumparaturi.
OK. Deci in concluzie... iau acvariul, il spal cu apa rece, pun nisipul, filtrul si pompa de apa. Umplu cu apa bazinul, dau drumul la aparate dupa care peste 1 -2 zile pun plantele( mai rezistente si cu frunze mai groase). Ulterior pun pestii.
Am inteles bine. Mi-a sarit ceva??
Cu scoicile am rezolvat-o. Le-am pus mai mult de decor, sa nu fie chiar gol acvariul pana ma apuc de treaba. Maine ma duc sa vad un acvariu si un filtru.
Cum se face pas cu pas ciclarea apei si a bazinului?
Buna.
Intamplarea se face sa primesc 3 carasi mici dar frumosi. Ideea este ca vreau sa-i tin si sa creasca mari si sanatori. Acum ii tin intr-un acvariu mic pentru cat spatiu au nevoie, dar zilele urmatoare voi achizitiona unul mai mare undeva la 80x40 pentru ca am un loc exact marimea asta si ma gandeam ca ar arata bine.
Va rog sa imi spuneti cu ce sa incep dupa cumpararea noului acvariu, mentionez ca nu am nimic( filtru, incalzitor si nu mai stiu eu ce le trebuie) pana la introducerea lor in noua locuinta.
Vreau sa o iau de la 0 dar corect.
Multumesc mult si va tin la curent.
PS: Le-am cumparat de mancare ceva fulgi foarte subtiri dar ma gandesc ca trebuie sa le mai diversific dieta. Ce altceva e bun pentru carasi?

Forum Index » Profile for aganon_2002 » Messages posted by aganon_2002
Go to: