Message |
|
Da, ciclarea nu are nimic de a face cu plantele, decat ca plantele ajuta la ciclare.
Citeste Ciclul azotului, gasesti linkul in coltul din stanga sus al forumului, ca sa intelegi ce inseamna ciclarea.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Ok, sa nu folosesti inca Ferropolul. Il folosesti doar dupa ce ai suficiente plante in acvariu.
Pune si tu o poza de ansamblu a acvariului.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Tin sa va anunt ca bazinul meu este chiar superstabil, are un miros pregnant de balta, o planta
a reusit sa iasa din bazin pina la neoane si a facut vreo 3 flori, iar alaltaieri am vazut la acea
floare si o creatura zburatoare, o libelula  De unde a aparut habar nu am, ca pe fereastra
nu prea cred sa fi venit la cat de frig e afara.
O sedinta foto in weekend dupa ce mai aranjez pe ici pe colo.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Da, am citit si eu pe net articolele vis-a-vis de metoda asta, mersi nenea Bobby.
Ieri am mai bagat 1 ml de amoniac doar dupa ce am facut testul, care imi arata valoarea 3.
Azi o sa fac mai intai testul si daca e cazul mai bag, daca nu nu.
O zi buna,
Dragos
P.S.
Din pacate nu toate plantele arata bine, cateva arata jalnic, dar vedem ce si cum dupa ciclare.
|
 |
|
De piatra de aer sau perdea de aer nu ai nevoie, ba din contra, e contraindicata daca faci aditie de CO2.
Este suficient ca returul de filtru sa iti valureasca usor apa.
Pune niste plante care au crestere rapida. Nu stiu ce suprafata are acvariul tau dar substratul ar trebui sa aiba
Minim 6-7 cm grosime si era indicat sa folosesti si un substrat fertile (ai scris ca ai folosit substrat JBL dar nu ai
scris de care). Dupa ce pui plante poti sa aprinzi si lumina cateva ore pe zi, 5-6 ore, pina atunci insa nu ai de ce
sa o aprinzi. Te sfatuiesc sa astepti minim 3 saptamani pina introduci primii pesti. Intre timp poti sa adaugi cate
putina mancare de pesti in acvariu, cat iei in varful degetelor, in fiecare zi.
Cam asta ar fi, si te rog trece pe la rubrica Despre noi unde ar trebui sa te prezinti.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Bine ai venit!
Incearca sa faci o cautare pe forum, imi aduc aminte ca a existat un topic cu vreo cateva luni in urma
unde s-a vorbit de curatarea siliconului de pe geam. Din pacate nu imi aduc aminte sectiunea si nici topicul.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Ultimele analize ale apei arata asa:
ieri NH4 - 5 (am completat cu 1 ml de apa amoniacala)
NO2 - 0,1
NO3 - 1
astazi NH4 - 5 (3 inainte de a completa cu 1 de apa amoniacala)
NO2 - 0,4
NO3 - undeva intre 1 si 5, probabil pe la 3
Deci merg cu pasi repezi spre ciclare.
O si buna,
Dragos
|
 |
|
Ai facut teste ale apei? Daca nu cunosti macar aproximativ parametri apei cred ca e greu sa iti dai seama ce
se intampla in bazin. Sfatul meu este sa masori KH, pH, NH4, NO2, NO3 si PO4. Eu nu am multa experienta
si nu pot sa imi dau seama ce se intampla in bazin, dar cu niste valori ale parametrilor de mai sus poate
gasesti o explicatie, eventual si o solutie.
O noapte buna iti doresc,
Dragos
|
 |
|
Eu ciclez acum un nano de 60 litri (50 net), iar ciclarea o fac cu apa amoniacala.
Am pus prima data apa in bazin pe 11 noiembrie, am facut prima aditie de amoniac pe
14 noiembrie (o aditie cam mare, de vreo 15 ori mai mult decat normal  ) si am
continuat aditia de amoniac in doze mici de data asta. Practic tin nivelul de amoniac/amoniu
la maxim pe testul la picatura JBL, adica 5. Ieri si azi am facut 2 masuratori la NO2 si NO3
si am avut urmatoarele valori: ieri NO2 - 0,1 si NO3 - 1, azi NO2 - 0,4 si NO3 undeva intre 1 si 5.
Preconizez ca intr-o saptamana sa am acvariul ciclat. Asta ar insemna in jur de 17-18 zile, nu pun in calcul
primele 3 zile cand nu am avut amoniac.
Oricum esti pe drumul cel bun dar va mai dura.
O noapte placuta,
Dragos
|
 |
|
Sa-ti dau un sfat "pueril"?!
N-am ce sfat sa iti dau, bravo a iesit frumos, dar pune si tu poze fara bule
O noapte buna iti doresc,
Dragos
|
 |
|
Bine ai venit!
|
 |
|
Bravo, arata bine, spor la treaba in continuare
|
 |
|
Foarte frumos
|
 |
|
Cred ca mai bine l-ai tine pe Cory in galeata, are mai multa apa. Si daca il muti sa muti si piatra de aer.
Filtrul de care vorbesti are un pret bun si pare ok, iar UV-ul este foarte bun la un acvariu, plantat sau nu.
UV-ul nu este contraindicat la plante, ba chiar le face bine pentru ca sterilizeaza apa eliminand anumite
tipuri de alge sau prevenind aparitia lor. Acum nu stiu cat de eficient este acest UV care se afla in filtru.
Dar acel filtru pare o alegere buna.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Daca deschideai si tu un topic cu "Vreau sa fac asta si sa imi cumpar asta si asta etc"
gaseai la mine cele 2 kile de gravel si o lampa Dennerle de 11w, ma rog, becu e de 11,
se poate pune si de 9w.
In privinta fertilizantilor, mi-am adus toata gama de la Dennerle acum 3 saptamani din Germania
As avea extra cele 2 solutii pentru Water Care, Avera si Clear, daca te intereseaza PM.
Spor cu noul setup, intr-adevar cred ca e cel mai mic de pe aici
|
 |
|
Filter Startul te ajuta cu o colonie de bacterii, dar nu iti cicleaza acvariul. Citeste mai atent prospectul sa vezi
ca acolo nu scrie ca nu mai trebuie sa astepti. Iar daca scrie e o tampenie. Iar daca cineva ti-a spus ca Filter
Start iti cicleaza acvariul pe loc sa ii transmiti dinpesetaa mea ca este un idiot.
Daca vrei ca lucrurile sa se imbunatateasca, in primul rand fa ceea ce trebuia sa faci de la inceput: DOCUMENTEAZA-TE.
E plin netul de informatie, la fel si acest forum, trebuie doar sa citesti, nimic mai mult.
Spor la lectura
LE Exista si o functie care se cheama "Search" si care functioneaza foarte bine pe forum.
|
 |
|
Bine ai venit!
|
 |
|
Acvariul inca nu este ciclat. Citeste ciclul azotului in primul rand, il gasesti in coltul din stanga sus
al paginii la Linkuri utile. Pune mai multe plante, nu le da pestilor foarte mult de mancare si fa un schimb de apa
saptamanal de 25-30%, poti chiar sa te duci spre 40%.
Daca poti sa cumperi niste teste pentru apa nu ar fi rau, cele la picatura sint ceva mai precise.
Pentru inceput ar trebui sa iti iei analize pentru NH4, NO2, NO3 si eventual PO4.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
Bine ai venit!
|
 |
|
Ok  Ma simt flatat
|
 |