Message |
|
Votez si eu cu 2-3 pietre.
Anubiasu' creste parca mai incet decit Microsorium. Ar mai fi si Bolbitis, da' asta creste mare si dupa ce se ramifica, se intinde peste tot. Cred ca Anubiasu' e cea mai buna solutie. Alte plante nu-mi vin in minte.
Poate ca cele mai mari sanse ar fi cu un pui de Anubias la inceput. Care sa creasca incet-incet.
Vezi si Veioza lu' koala dddaaa pppaaa batrinu' (si obositu' evident  ) forum.
P.S. Am pus cu ceva luni in urma niste Vesicularia intr-o cutie transparenta din plastic de 500 ml ca n-aveam ce face cu planta. Acuma a umplut cutia. Sta pppaaa masa in camera mea cu geamu' spre nord. Completez cu apa cind se evapora. Deci se poate. Nu cred ca intr-un acvariu ar fi buna Vesicularia. Trebuie tunsa mereu.
|
 |
|
Cortez wrote:Si daca da la ce criterii te referi?
Eu ma gindesc la niste plante cu o crestere lenta. Putine la inceput. Daca pui multe si incep sa le moara ceva frunze, se poate destabiliza jucaria.
Ma gindesc la Anubias si/sau Microsorium - plante care "produc" putine frunze moarte (in special Anubias).
Niste plante cu crestere rapida nu cred ca ar fi indicate - au metabolism rapid si produc "deseuri" imposibil de evacuat prin "autoepurare". Nu stiu daca m-am facut inteles sau daca m-am exprimat corect.
Nici plante care cresc pe lungime n-as pune - Rotala, Cabomba, Limnophila .......
|
 |
|
adi_ci23 wrote: rezolvat 
Zi-ne si cum  !
|
 |
|
Cred ca poate functiona un timp (cit de mult probabil depinde de ce bagi acolo).
Un curent de apa cred ca tot ar trebui facut cu un mini PowerHead.
|
 |
|
adi_ci23 wrote:de ieri pana azi presiune la butelia de co2 a scazut cu 20 bari.
In butelie presiunea e undeva intre 50 si 60 bari (depinde de temperatura din camera si ....... de corectitudinea ceasului). Indiferent daca e plina complet sau doar pe jumatate. Cind e aproape goala, presiunea scade si in 2-3 zile nu mai ai gaz. Butelia ta e pe golite. S-a terminat gazu'. Daca e din cauza pierderilor sau nu, poti verifica cu niste spuma facuta cu sapun. Repede pina nu se goleste complet.
|
 |
|
acata wrote:sunt pesti luptatori - lupta ca sa traiasca.
Discusii sint pestii cu cea mai mare vointa de a trai din citi am avut. Nu abandoneaza niciodata. E incredibil din ce stari sint capabili sa-si revina. Parca ar fi o echipa de fotbal nemteasca - capabila sa cistige un meci de la 0-3 in minutul 89.
|
 |
|
Benu wrote:Unul, care nu parea afectat si manca binisor, sta acuma la suprafata apei (nu respira ca si cand s-ar sufoca, doar sta la suprafata inclinat pe o parte).
Bineinteles ca azi dimineata am schimbat 30-40% din apa si am indesat filtru cu toti saculetii cu carbune (alta prostie ????).
Dar inca nu se vede nici o schimbare. Ba parca e mai rau.
Cauza mi se pare a fi o apa penala de tot care a aparut peste niste pesti slabiti de paraziti.
Am folosit si eu de multe ori Metronidazol sau Rombendazol, da' n-am observat sa-i intoxice. Probabil ca pe termen lung medicamentele astea pot lasa sechele, da' nu cred ca in citeva zile sa aiba astfel de efecte.
|
 |
|
Ant wrote:Broasca pe care o detin in prezent era mascota la o scoala general la elevi de clasa a 2-a . Cand am primit-o (deoarece acvariul lor cedase) era foarte stresata si , ca sa zic asa speriata.
Eu zic ca nu-l chinui, voi ?
E remarcabila grija pe care o acorzi broscoiului tau  . E evident ca-i este mult mult mai bine decit la scoala respectiva. Ar fi bine daca toata lumea si-ar respecta astfel animalele.
Eu ramin la parerea ca e nevoie de bazine mari (uriase ca suprafata) pentru a tine broscoi din astia.
|
 |
|
nemo wrote:M-am enervat ca eu nu am gasit nicaieri o buturuga asa pe placul meu, si aseara am luat masina si am iesit pe dealuri in cautare de o radacina pe placul meu.
Asta inseamna ca te-ai cam virusat si tu    ....... Esti pe drumul cel bun  !
nemo wrote:Pana la urma normal ca am invins eu  .
Cel mai ....... cedeaza  . (sper ca stii de gluma )
|
 |
|
cyborg wrote:
MARELE ALB wrote:Problema e ca acvariul e mic si cel care pierde n-are unde se ascunde. De cite ori vine la mincare, este fugarit se catre "sef".
nu exista un sef, in sensul ca unul sa bata pe ceilalti...pur si simplu se fugaresc "aleator" 
In cazu' asta nu mi se pare prea bubonica situatia. Urmareste-i atent si daca apar probleme ia masuri.
Oricum ar fi, tot mi se par prea multi.
|
 |
|
|
 |
|
Iskebible wrote:Oricat se stupida ar parea o intrebare nu cred ca va rade cineva de tine. (cel mult o glumita doua)
Asa e  ! In schimb, cine face exact pe dos decit i se raspunde ....... :jajaja: ....... suporta consecintele :paperbag: !
|
 |
|
Ramin la parerea ca intr-un apartament nu putem asigura conditii decente acestor animale (spatiu de inot, plaja). Doar daca sintem foarte obsedati si le sacrificam cam mult spatiu.
Cunosc pe cineva care are un acvariu cu baza de vreo 150 cm X 60 cm si nu se simt bine broscoii. Se vede ca nu le ajunge.
|
 |
|
ashavodaz wrote:
in ce conditii au murit pestii
pai... cica s-au intors cu burta in sus
Inteleg :soare: .
ashavodaz wrote:o piatra lunga pe unde ies bulele de aer, hranirea la pesti era cu purici de balta, plantele din acvariu, toate din plastic, iar pe jos, un covoras din plastic (de care se mai gaseste la intrare la magazine)
Ca a facut omu' nostru kitsch-ul aproape perfect am inteles, da' de ce a pus covoru' ala din plastic (de care se mai gaseste la intrare la magazine) nu ma duce neuronu' :nutz: .
Cred ca vroia sa atinga perfectiunea in kitsch :soare: ?
Se poate dezinfecta acvariul cu sare. Nici spirtu' nu-i de lepadat.
P.S. Trimite-l pe forum. Are nevoie.
|
 |
|
cyborg wrote:Unde am gresit?
Probabil ca n-ai gresit. Asa fac masculii de xipho. Uneori se cumintesc, alteori cel slab moare de epuizare.
cyborg wrote:Am acvariu de 60 de litri, si 11 pestisori (9 xifo + 2 cory)
Problema e ca acvariul e mic si cel care pierde n-are unde se ascunde. De cite ori vine la mincare, este fugarit se catre "sef". Daca nu le trece chefu' de bataie, cred ca va trebui sa renunti la careva.
P.S. Acvariu' e cam aglomerat pentru gustu' meu.
|
 |
|
Benu wrote:poza ce vroiam sa o pun cu ce chestii am vazut la microscop. Cum se face?
Cred ca te lamuresti citind aici .
Daca vei mai avea neclaritati, intreaba.
|
 |
|
Lucian wrote:Si atentie la cei cu acvarii care au transversala la mijloc... trebuie sa faceti decorul din bucati.
Asa e. Asta e din trei bucati. Se suprapun un pic sa nu se vada imbinarea (intr-una din poze se vede totusi  ). Sau mai bine, se mai da odata cu ciment peste imbinare dupa ce se lipeste in acvariu.
Lucian wrote:Noroc ca am fost puternic si fiind de plastic subtire si mai destept ca mine a cedat el...
Eu cred c-ai folosit si vraji  .......
|
 |
|
barbq wrote:Ma intereseaza cum s-au comportat plantele voastre la lumina putina si care au fost acele plante ?
Echinodorus cordifolius, Limnophila sessiliflora si Bacopa caroliniana imi merg mai mult decit acceptabil intr-un acvariu de 450 litri cu un singur tub 830 de 36 W (mai putin de 1 W/litru). Care functioneaza numai dupa ora 15-16 cind ajung eu acasa (uneori  ). In multe zile ajung dupa ora 22 si nu functioneaza deloc  . Camera e spre nord si acvariul nu e orientat spre geam => lumina naturala = zero. Temperatura - 28-30 C. Inaltimea acvariului - 55 cm. Fara CO2. Si cu sticla de separatie intre neon si apa. Pe care mie lene s-o curat mereu  .
Ramine un mister pentru mine cum pot creste plantele astea. Am fortat eu norocu' cu niste Alternanthera, da' bineinteles ca n-a vrut .......
|
 |
|
ADXX wrote:dar... sunt frumosi c-asa sunt ei, sau sunt frumosi ca sunt si "vopsiti" un pic?
Nu par vopsiti. Doar Red Zebra par un pic "falsi" da' nu cred - poate au vreun tub AquaGlo (sau mai multe) deasupra capului. Asa sint ei foarte colorati. Comparatia cu speciile marine mi se pare buna  .
levi wrote:M.A. cand se puiaza fac o vizita la BM, sa vad Egiptul 

|
 |
|
georgian wrote:kw chiar nu stiu cit e .
Fericitule  .......
In jur de 3.000 lei. Cu oarecare diferente in functie de tariful ales (social, standard ....... ).
Sper ca n-au aparut modificari semnificative de pret in ultima vreme  .
|
 |
|