Salut la toti si La Multi Ani ! Sper sa nu plictisesc prea multa lume dar m-am gandit sa incep cu inceputul.
De craciun am primit cadou 2 pesti intr-o casoleta de 4L apa. Cum nu am fost atras niciodata de acvaristica sau de pesti in general, nu am avut nicio reactie la acest cadou, tot ce imi trecea prin minte era ca "aoleu sa vezi ce repede vor murii...". Dar mi s-a facut mila de ei si am zis sa incerc sa ii mentin. Primul instinct si pas facut a fost sa cumpar un acvariu, am plecat la un pet shop si am cumparat un acvariu, pietris negru cu alb si 3 plante din plastic. Am ajuns acasa, am spalat pietrisul bine la indicatiile vanzatorului, am montat filtul, am asezat pietrisul si plantele si am umplut acvariul cu apa filtrata de la dozator plus 5ml de sulutie JBL bitop plus water conditioner. L-am lasat 24H dupa care am bagat pestii in acvariu. Mancarea care mi-a dat-o este TetraMin fulgi. Din inertie am zis sa mai cumpar cativa pestisori si am luat un sanitar, o pereche de zebre, o pereche de portocalii xifo cred..., un neon, un guppy.. atasez poze cu ce am in acvariu ca nu stiu prea bine care e care. Dupa ce a prins viata acvariul a inceput sa imi placa si am intrat pe internet sa incept sa citesc ce si cum... dupa care am dezamagit de mine vazand cate greseli am facut si ca nu am citit inainte de a actiona. Acum constient fiind ca apa trebuia lasata in acvariu 6-8 saptamani sa se formeze bacteriile si sa fac acel prim ciclu, am inceput sa pierd din pesti, primul a murit acum 2 zile guppi cred si azi neonul. Ceilalti inca supravietuiesc stand mai mereu la suprafata.
Acvariu Atlantis 50, Dimensiuni: 50 x 25 x 35 cm, Volum: 40L, Sistem de iluminare inclus, Sistem de filtrare al apei inclus: filtru Mini BioBox 2 cu material filtrant:
1. vata perlon
2. carbune activ
3. burete grosier
4. argila
http://shop.magicaquarium.ro/products.php?product=Acvariu-Atlantis-50#
Intrebarile mele sunt:
-ce pot face in conditiile actuale pentru pestii care ii mai am ?
-am nevoie neaparat de o pompa de aer ? daca da, ce recomandati ?
-ce termometru si incalzitor mi-ar trebuii ? (daca este nevoie neaparat. In camera am minim 22 grade, de obicei sunt 24)
-la ce interval de timp si cata apa sa schimb ? (din cate am citit se recomanda la saptaman intre 10% si 50% in functie de claritatea apei si miros. M-am gandit sa schimb 5-7 litrii la saptamana)
-ce mancare mi-ar mai trebuii si cat sa le dau pe zi ? (pana acum am dat dimineata si seara cu 2 degete, odata sau de doua ori depinde cat mananca din prima)
-pe viitor ce pesti i-mi recomandati ? (din cate am inteles nu e bine sa ai multe specii si maxim 10 pesti in 40 litrii apa)
Mersi pentru atentie si astept sugestii.