Message |
|
bobesku wrote:PS Plantele alea din fata sunt HC
N-as baga mana in foc, dar poate ma inseala...poza. As fi licitat pentru H micranthemoides. Si chiar daca ar fi Hc, pot fi de acord ca supravietuieste acolo, dar nici covor nu vei face cu el.
|
 |
|
Salut Vlad si bine ai venit.
Se pare ca vom avea ceva de lucru cu tine, dar sper ca o vom scoate la capat
Trece-ti te rog locatia in my profile
|
 |
|
Salutare si bun venit iti spun si eu.
Si inca ceva, abea asteptam sa te vedem la treaba.
|
 |
|
Dapa parerea mea arata mai bine acum. Nu stiu de ce, dar ma cam enerva bariera aia de pietre.
Tine-o tot asa
|
 |
|
Incolteste in mintea mea un varf de gelozie. Imi cam place acvariul tau, dar sa vezi ce frumos va fi cand se vor inmulti plantele.
Pentru curatirea filtrului, scoti un pic de apa din acvariu si in acea apa speli usor buretele. Il iei si il apesi in apa de cateva ori, pana se decolmateaza. Adica pana cand vezi ca acel noroi (care de fapt este o foarte bogata cultura de bacterii) s-a cam dus. Buretele nu trebuie sa fie luna, sa nu-ti inchipui ca va fi ca nou. Nici nu trebuie.
Dar aceasta operatiune iti recomand sa o faci doar atunci cand vezi ca debitul filtrului a scazut semnficativ.
|
 |
|
ba se vor comporta exact la fel, daca vor fi puse intr-un saculet din plasa ceva. In cazul asata, vor fi scoase la fel de compact, asa cum le-ai scoate cu sertarul.
|
 |
|
Ooooofffff, fir-ar sa fie de limba romana, gramatica si regulament. Chiar trebuie sa ne pierdem timpul explicand tuturor sa nu foloseasca scrierea tip chat, sa nu foloseasca majuscule si bold (decat atunci cand este cazul) si sa scrie corect? Renunta te rog la cele mai sus mentionate, altfel...nu mai zic nimic
|
 |
|
catalos wrote:nu de nebun ti-a indicat alber sa parcurgi-studiind de pe cele 2 linkuri
Te inseli domnu catalos, de nebun am facut-o, ce sa-i faci, ma mai apuca si pe mine cateodata
AlbertS, imi pare rau sa-ti spun, dar inceputul nu este deloc promitator. La ce mama meului mai ceri sfaturi si ajutor, cand tie nici prin cap nu-ti trece sa le respecti? 
|
 |
|
aLLLx wrote:Scuze dar cum cureti filtrul cand se acumuleaza mizerie in partea de jos? Scoti tot afara= pierderea bacteriilor nitrificatoare. Cred ca mai indicat in locul dopului din fundul filtrului ar fi o mufa cu un capac, astfel poti curata usor mizeria care se acumuleaza.
Pai si filtrele externe de fabrica cum le curatam? Nu scoatem tot din ele? Si nu se mai decileaza nimic.
|
 |
|
Humbert wrote:cred ca ar trebui sa nu mai existe acea portiune de furtun de pe podea care in poza ta este mai jos decat scurgerea.
adica de la gaura de prea plin si pana la scurgere sa fie doar coborare, nu si urcare.
probabil din cauza ca furtunul este prea mic, apa care incearca sa intre in el este putina si nu are suficienta masa ca sa impinga apa din bucla de pe pe podea, ceea ce inseamna ca nu se poate pune in miscare spre scurgere.
Na ca Humbert a avut mai multe cuvinte decat mine.  Oricum, tot as mari diametrul tevii. Si grija mare la evacuarea apei din acvariu. Acolo trebuie sa ai un gratar sau un fel de sorb intors, care sa nu se infunde cu resturi de plante sau cine mai stie ce.
|
 |
|
Pentru scurgere ar fi trebuit sa folosesti un furtun (sau teava) mai gros, de 20-25 mm. Parerea mea. Furtunul pe care l-ai pus tu, nu permite apei o curgere lina, fiind prea ingust.
|
 |
|
Atunci, daca ti s-a spus ca totul este ok si tu esti de acord cu asta, de ce ne mai intrebi pe noi? Daca vrei sa tii doar Anubias si mai stiu eu ce, poti sa incerci
|
 |
|
Acvariile "de-a gata" nu vor fi niciodata echipate corespunzator pentru a putea oferi unui acvarist care vrea si altceva in afara de pesti, ceea ce isi doreste. La acel capac va trebui sa mestersti un pic, pentru a mai introduce unul sau doua tuburi suplimentare.
|
 |
|
|
 |
|
Cauta dupa pompa peristaltica. Pe forum si pe google. Vei gasi atat produse de firma, cat si home made
|
 |
|
Nu are nici o treaba inregistrarea unei marci cu calitatea produsului.
|
 |
|
cirotariu wrote:Stati asa ca nu inteleg... Deci eu am dat o caruta de bani pe un filtru extern ca sa folosesc in continuare un filtru intern pentru filtrarea mecanica?????????????? Adica la 2-3 zile sa curat de mizerie filtrul intern Aquaball iar ditamai magaoaia de canistra sa o tin pentru filtrare biologica? Sau sa ii montez inca un burete in el sau pe sorb?
Tu faci cum crezi, eu ti-am expus varianta ideala, aplicabila in orice bazin care are pesti care murdaresc apa rau de tot.
Acuma, cum consideri. Poti merge pe ceramica de filtrare biomecanica, cu ceramica pentru filtrare biologica si ceva burete pentru a retine particule mai mici.
|
 |
|
Pentru inceput, tinand cont de plantele pe care le ai, ar fi ok o bula la 2-3 secunde. Cum faci difuzia CO2-ului in apa?
|
 |
|
Siporaxu (ca multe alte ceramice dealtfel) este un material dedicat filtrarii biologice. Suprafata cu porozitate foarte mare, faptul ca este construit ca un burete de acvaristica confera bacteriilor un spatiu generos pe care sa se fixeze. Deci filtrare biologica
Sfatul meu ar fi sa mentii la standarde ridicate filtrarea biologica, iar filtrarea mecanica sa o faci prin atasarea unui prefiltru (pe care sa-l cureti frecvent), a unui burete pe sorb sau prin folosirea unui filtru intern.
Faptul ca tot kk-ul va fi colectat in filtru, acesta devenind haznaua acvariului nu este un lucru prea bun
|
 |
|
AlbertS wrote:ce ar mai trebui sa fac , sunt incepator
Sa citesti urmatoarele: Ghidul Incepatorului si Ciclul Azotului. Din ele vei face primul pas in a invata ce inseamana un acvariu si ce trebuie sa faci pentru ca acesta sa-ti ofere satisfactii.
In al doilea rand, nu te apuca sa cumperi nimic, pana nu intrebi pe forum ce vrei sa cumperi si la ce-ti trebuie. Sunt petshop-uri care urmaresc doar profitul, mai putin ii intereseaza sa fie corecti fata de client.
In al treilea rand, nu ar strica sa faci o mica prezentare la rubrica "Despre noi" si sa-ti completezi locatia in My profile.
|
 |
|