[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: danco
Forum Index » Profile for danco » Messages posted by danco
Intr-adevar infometarea nu te ajuta sa scapi de ei, mai ales ca melcii consuma alge si alte mizerii de prin bazin. La mine au dat randament 3 botia pakistani. Orice varierate de botia mananca (si) melci si unii sunt si frumusei si au o personalitate extraordinara, sunt foarte activi si jucausi. Cat despre melcii ramasi in filtru, de astia nu voi scapa niciodata, dar nu ma mai deranjeaza si la fiecare curatare mai scot cativa si-i bag in bazin sa se mai distreze botiile cu ei sa nu-si uite bunele obiceiuri.
Ai oparit salata?
Ia incearca sa o bagi in apa fierbinte sa se inmoaie si dupa aceea sa le-o dai. Oricum, nu te astepta la minuni.
Mult succes! Te asteptam cu rezultatele, sa ni le impartasesti.
Da, acum se vede bine, ai tai sunt o varietate de Planorbis, ma rog, aceeasi poveste. Speram sa nu ti se inmulteasca peste masura, cu toate ca dupa ce spui tu... cei mici vor creste mari foarte repede si vor face la randul lor... alte sute de pui fiecare
Sa stii ca poti sa-i strivesti cu mana si devin o masa foarte apreciata de majoritatea pestilor. Sa te vad cum o faci si pe-asta!
Andreea, oferta mea ramane in picioare, cred ca peste o saptamana-doua o vei aprecia mai mult
Cu toate ca nu sunt complet de acord cu modul de exprimare a lui Humbert, eu cred ca are pe undeva dreptate. Gandeste-te ca in natura vietuitoarele se descurca singure si o moarte naturala e de preferat uneia lente si chinuitoare (daca vrem sa fim umani). Cat despre sange nu e cazul (chiar, melcii au asa ceva?).
Eu inca mai cred ca melcii tai sunt Physa marmorata. Ia uita-te la poza:
Andreea, melcii tai sunt Phisa. Eu am introdus intentionat 5 buc. in acvariu si dupa o saptamana-10 zile aveam puzderie (sute, fara gluma!)
Cum nu ii poti aduna eficient manual, iar melci ucigasi nu am reusit sa procur, am cumparat 3 botia pakistany (peste yoyo) de vreo 5-6 cm fiecare si foarte subtirei. In 2 zile nu mai aveam nici un melc vizibil in acvariu, dar erau o puzderie de cochilii goale. Botiile s-au ingrasat intr-o saptamana ca porcii (efectiv au niste burti umflate...) si de atunci nu au mai aparut melcii.
Periodic, la curatarea filtrului (filtru canistra, extern) scot cativa melci mai mari si ii reintroduc in acvariu, dar nu rezista mai mult de 20 minute, botiile ii gasesc imediat. In filtru inca se inmultesc printre mediile de filtrare, dar nu asa de mult ca in bazin, asa ca i-am lasat acolo de samanta, nu au devenit inca o pacoste.
Daca esti din Bucuresti ma ofer sa-ti imprumut/donez 1-2 botii sa-ti faca curat.
Multumesc pentru raspunsuri.
@petrutz2003: 1.piatra care se vede alba este de fapt artificiala, dintr-o rasina, si doar imita ceva natural, este goala pe interior si are 3 gauri in diferite locuri si este deliciul ancistrus-ilor si ai botiilor sa intre si sa se ascunda in ea.
2.Temperatura in acvariu se mentine chiar foarte constanta la 25*C. Singurele variatii apar cand schimb apa, neavand 2 termometre nu am masurat temperatura apei pe care am turnat-o in acvariu. Intre timp am mai cumparat un bazin mai mic pentru tratamente/cresa/maternitate/etc in functie de necesitati, un termometru si un alt incalzitor mic de la JBL de care nu sunt multumit fiindca nu tine constanta temperatura (+- 2*C!!!). Un filtru intern mai mic aveam pe undeva si l-am scos si pe el la treaba.
3. Am facut curatarea filtrului exact acum o saptamana.
4. Prin alte locuri am gasit recomandarea de a pune sare chiar pana la o lingura/10l apa.
5. 2 saptamani tinand cont ca am folosit si o solutie de start e mai bine?

@vereb: am inceput un tratament cu Furanol de la JBL. Nu am pus in tot acvariul ca sa nu-l deciclez, am preferat varianta tratamentului concentrat - 30 min. in bazinul mic (8l apa, filtru intern, incalzitor). Am facut de 2 ori, la 24 ore, unul din masculii care dadeau semne de boala pare ceva mai bine, altul pare mai rau. Nu stiu ce sa cred. In plus ma tem ca odata reveniti in bazinul mare mediul de acolo sa fie infestat cu bacterii. (apropo, pe frunzele plantelor am niste excrescente filamentoase in buchetele, unele ajung la 1 cm lungime, de culoare maronie, sa fie vreun tip de alge, ceva?)
Ancistrusii si botiile par bine-mersi. Apropos, cine are melci si nu poate scapa de ei, ii donez o botia pakistani din 3 pe care ii am, mie in 2 zile mi-au mancat toti melcii physa si se impuiasera cu sutele. Vreau sa zic ca botiile mele au crescut vizibil in doar 2 saptamani si au aspectul unor purcelusi ingrasati pentru taiere.
Va rog, ajutati-ma, am ambele probleme, adica si cea a femelelor curbate care mor (2 pana acum) si cea a masculilor care se depigmenteaza si mor cu coada zdrentuita (1 pana acum).
Date:
-Acvariu: 40l, PH-8, NO2-0 mg (astea sunt testele de apa pe care am putut sa le fac pana acum). Apa limpede, fara mirosuri ciudate. Populat de 1 luna, ciclat inainte 2 saptamani.
-Filtru extern, cam puternic, curentul redus la minim, dar existent, orientat spre suprafata apei. Incalzitor, temperatura 25*C.
-Substrat: nisip bob de orez, decor o piatra, un coral artificial si o radacina naturala.
-Plante: anubias barteri, echinodorus ipica si inca una careia nu-i stiu numele.
-Populatie: Gupy 3 masculi si 6 femele + 6 alevini de cateva zile, 3 ancistrus de 3-4 cm si 3 botia pakistani de 4-5 cm + cativa melci physa (care au scapat de botii). Alevinii au fost fatati in acvariu, i-am descoperit la vreo 3 zile (apreciat dupa marime), acum au deja vreo saptamana si au curaj sa iasa din plante printre adulti.
-Hrana: uscata, dimineata si seara: larve rosii de tantari liofilizate, fulgi pentru gupy, purici uscati (date alternativ) plus pastile cu proteine si pastile cu spirulina (una/zi prin rotatie).
-Iluminare: neon 18W, 8 h/zi

Initial (inca de la ciclare) am pus sare in apa si totul a fost OK. La urmatoarele schimburi am omis sarea (din cauza PH-ului mare, dar am vazut ca oricum nu scade, iar apa pe care o pun are acelasi PH-8).
Periodic am intervenit asupra plantelor (tuns, replantat), schimburile de apa le-am facut cca 20% la 1 saptamana, totul cu pestii in acvariu.

Va rog sa ma ajutati, sa veniti cu idei, v-am dat toate informatiile care imi vin acum in minte.

Forum Index » Profile for danco » Messages posted by danco
Go to: