Message |
|
La punctul 3 te gandesti la un reactor gen NR1000 de la Aqua Medic? La care debitul mic genereaza Redox negativ?
|
|
|
Ai pompa la instalatia de osmoza? Iti dubleaza debitul!
|
|
|
2smokes wrote:si pe mine m ar tenta un sistem dinasta ,intr un acvariu sa tin coralii iar in alt acvariu sa tin caluti de mare cu apa mai murdara in care sa creasca copepode probabil as tine si ceva lps
Intr-un acvariu separat cred ca e mai simplu. Eu mi-am pus ambitia sa cresc si SPS in aceeasi apa. Lupta crancena, cu pierderi grele.
|
|
|
koala wrote:Da, ma intereseaza... as captusi cutia aia neagra, a overflow-ului intern.
Sa vad cum 'reaku il lipesc pe plastic... nu cred ca merge cu superglue.
Poate initial agatat cu ceva? La mine este extrem de intruziv, se catara pe absolut orice. Se apropie de SPS, ii arde si apoi acopera scheletul in intregime.
O sa mai pun poze zilele urmatoare.
|
|
|
2smokes wrote:desteapta tare chestia cu acvariile alea doua care au debit mai mic ca sa se mentina apa mai murdara cum le place lps urilor n am mai auzit de asa ceva pana acum eu ii tin in apa curata si nu le place de loc da ii hranesc cu penseta si cu o pipeta de 2 ori pe saptamana si arata acceptabil
Da, faptul ca e mai jegos ajuta vizibil la LPS. Insa e pentru cei care accepta aspectul mai "rustic"
|
|
|
koala wrote:Sa vezi tu, ca te calc ... o sa vreau si eu 2-3 fire de Caulerpa!
E din belsug... Si daca te tenteaza si o captuseala pt pereti:
|
|
|
Am eu Caulerpa intr-un refugiu, insa nu e cine stie ce. Creste destul de incet, nici vorba sa concureze "blana". Flavescens-ul nu pune gura pe ea.
Cam asa arata:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28137.page#p256713
|
|
|
Update refugiu DSB August 2014
|
|
|
koala wrote:Am profitat de faptul ca am testat apa in bazinul mare, asa ca am facut repede si niste masuratori si aici.
Asa cum ma asteptam:
- NO3 = 1
- ph = 7.8
- KH = 4.5 !!!
- nitratii = mai mult decat perfecti, probabil din cauza asta nu cresc "moliciunile" asa cum trebuie.
- cei 2 litri de matrix (din sticla "reactor") isi fac datoria cu brio... plus skimmerul... plus faptul ca sunt doar 2 pesti in 80 litri apa. Plus valoarea si talentul meu!
- pH-ul este in limite normale (la bazinul mare, pH-ul e mai ridicat datorita CO2scrubber-ului).
- KH-ul este cazut in cap... o fi din cauza coralinei? Am sa fac un schimb de apa de 20 litri, si o sa pun niste bicarbonat.
Am cumparat de pe shop.acvariu.ro teste de Ca si Mg (Salifert), asa ca o sa fac si niste masuratori "specifice"... candva! In seara asta mi-a fost lene...
Nu m-ar mira ca la asa valoare de KH sa ai un Ca ff mare. Daca nu masori regulat + compensari prin aditii, e musai un schimb de apa la saptamana cum zice Dragos!
|
|
|
Akaiu wrote:Lumina este galbuie apa era proaspata abia adaugata in bazin de 20min
Dar vad ca peretii sunt totusi sub aceeasi lumina perfect albi?
|
|
|
Mi se pare mie sau apa este cam galbuie?
|
|
|
Robinetul de la biopellets este deschis la maximum? Teoria spune ca un debit mai mare creste eficienta, la acelasi volum de pelete.
Ai pesti grozavi, cred ca ar fi pacat sa-i infometezi pentru atata lucru.
Eu sincer nu cred ca vor disparea de la sine, fara un surplus de bacterii care sa le taie nitratii. Si bacteriile astea au nevoie, in afara de spatiul de colonizare(matrix) de muuuult carbon...
|
|
|
Pentru algele verzi umbla la nitrati.Se vor topi de indata ce ii aduci la <5.
|
|
|
koala wrote:Nitrati 20, cu reactor de pelete.
Asta e chiar un semn bun. Eu am invatat ca atata timp cat ai nitrati, prin cresterea debitului la reactor si/sau cantitatea de pelete , se pot aduce usor la zero, cu avantajul ca trag in acelasi timp in jos si fosfatii. Doar sa te asiguri ca exista suficienta oxigenare pt atatea bacterii.
|
|
|
Ce specie este coralul roz dintre scoici din a treia poza?
|
|
|
Cu ce hranesti mandarinul?
|
|
|
- Zebrasoma flavescens mare (nou) isi ia omorul de la flavescensul mic (al meu). Diferenta de marime nu e nici o problema!
- Zebrasoma veliferum (mare, nou) isi ia omorul de la Zebrasoma desjardinii (mai mic, al meu). Iarasi nu se pune problema marimii!
Cat si-ar dori mititeii, de omorat nu cred ca vor reusi, insa stai cu ochii pe "incasatori" sa nu dea in alte cele boliciuni pe fond de stres..
|
|
|
Pentru ciano, si alte mizerii(detritus, diatome) am folosit cu succes:
-Gravel and substrate cleaner - MicrobeLift
-BioMate - Korallen Zucht
Trebuie bineinteles si o skimare buna, schimb regulat de apa, etc.
|
|
|
Mananca hrana congelata, de preferinta misys.
|
|
|
Dupa cat de intens te priveste, si cat este de infoiat, cascatul s-ar putea sa aiba legatura cu prezenta fotografului, ca reactie la o perceputa amenintare.
Sa ai grija sa-l hranesti bine, pentru ca va termina curand de filtrat nisipul.
|
|
|