[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nex
Forum Index » Profile for Nex » Messages posted by Nex
Multumesc de gazduire.
Melci sunt nevertrebate nocturne.
Pentru ai tine in continuare in frau eu iti recomand tot cu melci asasini. Pe mine m-au scapat de peste 100 de melci comunitari.
Platy mickey mouse:
2 bucati de 3,5cm
5 bucati de 2cm

Plante:
- 1 pot micut de Microsorum pteropus windelov
- 4 fire Hydrocotyle verticillata
- 5 fire Hygrophila corymbosa 'Compact'
- 2 fire (taiata de curand) Hygrophila corymbosa 'Stricta'
- 3 fire de Cabomba caroliniana

1 melc asasin.
Acvariu 45 litri - 50*25*35 (5mm) - 30 lei
Acvariu 30 litri - 50*19*30 (4mm) - 25 lei
Filtru Aquael FNZ 1 (+ 1 burete nou + 3/4 cutie (800ml) Inele ceramice Tetra) - 50 lei
Platy mickey mouse:
- 1 (6cm) - 5 lei
- 2 (3,5cm) - 4 lei/bucata
- 5 (2cm) - 3 lei/bucata
Melc asasin - 5 lei
Plante
- Microsorum pteropus windelov 5 poturi (~5x5cm) - 5 lei/pot
- Hydrocotyle verticillata 4 fire - 5 lei
- Hygrophila corymbosa 'Compact' 1 matura + 5 pui - 10 lei
- Hygrophila corymbosa 'Stricta' 2 fire (taiata de curand) - 5 lei
- Cabomba caroliniana 3 fire - 5 lei
Buturugi
- prima poza - 15 lei
- a doua poza - 10 lei
- a doua poza cu tot cu windelov - 30 lei

Pesti si plantele se ridica din Berceni (zona spitalul Marie Curie).
Restul produselor le pot lua cu mine si la munca (piata Victorie).
Pentru mai multe produse pretul se poate negocia.

PM pentru detalii.
Multumesc de raspuns Mihai.
Da intradevar nu sunt gauri, ci pete maro cu margini galben.
Va rog sa ma ajutati si mie cu 2 plante pe care au aparut ceva pete. Mentionez ca petele sunt doar pe frunzele batrane. Atasez cateva imagini. E lipsa de potasiu?
Eu l-am bagat in spirt 10-15 minute dupa care l-am spalat bine.
A functionat bine dupa.
Eu l-as alege pe cel de granulatie 1.3-3.5 mm - http://www.depozituldepiscine.ro/echipamente-piscine/filtrare/nisip-cuartos/nisip-cuartos-waincris-piscine-pentru-filtre-piscine-1-3-3-5-mm-25kg.html
S-a putea sa nu fie prea rotungit, ca urmare se fa putea sa se raneasca pesti in el.
E si prea mic ca si granulatie .. cauta in 2-3 mm.
Vezi ca au la hornbach (daca exista in Resita) saci de pietris chiar la zoo si acvaristica. Din ce am vazut eu e chiar ok.
Momentan detin in Aquael FZN 1 si vreu sa iti spun ca sunt foarte multumit de el.
Dorm cu el in camera si nu il aud deloc. Cu mentiunea ca distanta de cadere a apei sa fie sub 3 cm, dar filtru in sine nu se aude deloc.
Al meu e umplut jumatate cu burete si jumatate cu inele ceramice in ambele compartimente.
A incercat cineva o lampa de genul acesta:
http://www.emag.ro/lampa-48-led-uri-cu-clema-aqb/pd/DHK8N7BBM/?ref=ps&emag_click_id=53e61917b67f36dca4754bda113f5abd&utm_source=petbazar.ro_affiliate_6C7B&utm_medium=profitshare&utm_campaign=profitshare_6C7B&utm_content=link

E buna de geva, se preteza la in acvariu (cam cati litri?) sau doar pentru un terariu ceva?
Ce filtru ai? Poti curate tuburile sau furtunele ( de obicei ele se comalteaza).
Dar NU speli mediile filtrante (bureti, inele ceramice sau altele).
Poti cel mult stoarce foarte USOR bureti dar NUMAI in apa din acvariu.
In prima zi dupa achzitie. Dupa ce ii aclimatizezi, e bine sa ii tii fara lumina si fara mancare. Macar 12 ore, daca nu chiar mai bine 24 ore.
Poti sa dai filtru mai incet in momentul in care ii hranesti.
Cauta la donatii sau vanzari "plante easy".
Poti cauta si pe google. Sau http://tropica.com/da/planter/?tabIndex=1&alias=Easy.

Am citit ca ai achizitionat pesti de la un petshop din zona piata sudului. Daca esti din zona caut-l pe @victor z: "http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38749.page". De la el iar poti cumpara plante frumoase, si e in zona cu tine.
As dori sa achizitionez 3 Otocinclus Affinis si 3 cory.
La cory nu am neaparat o preferinta (exceptie cei albiciosi), ceva care sa creasca maxim 3-4 cm.

Doresc sa achizitionez doar pui (1-2, max 3cm.).
Multumesc.
Pesti au fost donate.
Multumesc. Se poate inchide.
Donez:

- 3 molly silver maturi (2F+1M, cred)
- 1 platy mickey mouse matur F
- 4 platy mickey mouse pui ~ 2 cm
Foarte iteresant link-ul. O sa il recitesc mai in detaliu.

Problema este ca am in filtru HOB montat pe partea din dreapta a acvariului, dupa cum se vede si in poze, nu cred ca am cum sa montez o lampa de genul recomandate de @euro2me, de aceea optam pentru una cu sistem de prindere cu o singura clema.

Povestea "Ludwigia" pe scurt: - achitionata acum 8 luni, am bagat rizomul in substra, tinut 2 luni (cand am invatat ca rizomul nu se ingroapa), isi revenise dupa inca 3 luni, crescuze destul de mult zic eu (lungimea rizomului de la 4cm la 7-8 cm), apoi frunzele initiale au inceput sa devine negre si sa moara. Acum o luna I-am facut bai in spirt, dupa 2 saptamani isi mai revenise. Am divizat-o si am vrut sa fac un copacel din ea, nu ia priit divizarea sau mutarea (sau nu am avut eu rabdare sa se readapteze) si toate frunzele au inceput sa se manance dinspre varf.

Multumesc de sfaturi si interes.

De la recomandarea @euro2me am gasit si http://www.aquariumprest.ro/sisteme-de-iluminare-lampi/lampa-pentru-acvariu-45-cm-super-bright-t8-1x15w.html ce are lungimea = 48,5cm. Pe aceasta as putea sa o adaptez mai repede la lungimea acvariului meu, si sa ii schimb eventual mai tarziu neonul. Dar din nou aparea problema daca o pot monta pe langa filtru HOB.
Stiu.. tocmai de aceea am zis "Va rog nu comentati nimic de ultimile doua . Stiu ca nu prea sunt de acvariu ... sunt in teste "

Momentan vreau o recomandare de lampa.

Forum Index » Profile for Nex » Messages posted by Nex
Go to: