Duminica ma intorceam de la Sighisoara si m-am oprit pe Valea Prahovei de unde mi-am luat cateva pietre super. Erau de culoarea granitului cu niste linii albe prin ele. Din ele am construit o pestera pe care am prins si un Anubias. Se vede foarte frumos.
Treaba cu substratul este super discutata pe forumul asta asa ca nu mai are rost sa incepem si noi alta.
Ideea este ca daca este prea fin sufoca radacinile plantelor iar daca este prea mare se sifoneaza foarte greu si se murdareste destul de repede.
Daca nu poti sa reamenajezi camera astfel incat sa poti muta acvariul de acolo nu ai decat sa lipesti un colant de culoare inchisa pe spatele si lateralele acvariului in asa fel incat razele soarelui sa nu bata direct in apa.
PS: Incearca niste pietris de la depozitele de la mat de constructii cu granulatia intre 2 si 5 mm. Bineinteles spalat foarte atent.
De ce zici ca se scapa greu de ea?
Adevarul este ca nu am incercat sa o elimin de tot niciodata dar ma gandesc ca daca o culegi pe toata si nu mai ramane nici un fir nu prea ai cum sa nu scapi de ea.
Oricum nu ma deranjeaza atata timp cat este doar prin colturile acvariului. Si lucrul asta il tim sub control la fiecare schimb de apa.
Si eu am avut o problema asemanatoare cu un cars si incepuse sa consume mazare si sa-si revina cat de cat. Dar nu pt mult timp, dimineata era mort... Trea asta cu mazarea este mai mult preventiv ci nu curativ 100%.
Ideea este ca atunci cand i-i hraneti sa umezesti hrana astfel incat aceasta sa nu mai pluteasca. Stii si tu ca ei sunt mai calici si atunci cand mananca inghit si o oarecare cantitate de are de la suprafata apei. Tocmai din acesta cauza este indicat sa umezesti hrana uscata (mai ales granulele de la Troco).
Si nu uita de mazare. Macar odata pe saptamana.
Ce e ala Troco? sa inteleg ca se simte mai bine? A avut vreun efect mazarea?
Troco Grower. O mancare ce nu-mi inspira prea multa incredere. Incearca ceva de firma. Eu personal am cumparat odata niste Troco Grower 1 si pestanii mei nu prea o haleau, asa ca am renuntat la ea si am trecut pe Sera.
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by florin_niky
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor