[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: silax
Forum Index » Profile for silax » Messages posted by silax
stefanp wrote:Mai pune o poza si cu petele noi.

Momentan nu sunt acasa, o sa revin diseara ca pozele.
stefanp wrote: Sunt ca niste "gauri"? Pare mancata carnea? Sau e ca un puf aparut pe deasupra?

Este ca un puf, pare a fi Fungus, iar pe coada este o portiune decolorata.
stefanp wrote: Pe jbl hospital te-ai uitat? Ai gasit ceva asemanator?

M-am uitat dar nu am gasit nimic asemanator.

Multumesc frumos pentru raspuns.

O sa incerc azi sa cumpar o pompa de aer si sa caut sare neiodata. Am cautat pe la alimentara, auchan si nu am gasit, numai sare iodata . Am inteles de la un prieten ca pot sa gasesc la farmacii. Aveti voi alta sursa mai sigura?
Azi dimineata am observat ca i-a mai aparut o pata alba sub ochi si o pata pe coada. Sper sa reusesc sa-l salvez.

Am un set de teste de la JBL 6 in 1. Testele sunt ok, in paramentrii normali.

Cred ca o sa incerc tratamentul cu JBL Ektol Fluid, pare mai profi si cred ca mai eficient.
Salut,

Va solicit ajutorul pentru identificarea si tratatarea posibilei bacterii aparute in tankurile mele .

De aproximativ 2, 3 saptamani de zile nu prea inteleg ce se intampla in acvariile mele. Mi-au murit pana acum 3 pesti, doua molly si un neon. Neonul avea o pata alba (arata ca o spuma) la gura, iar de 2 zile am observat ca pestele meu betta are o rana alba in crestetul capului si este foarte apatic. Pestele betta il tin intr-un bol mic separat de acvariul mare. Am tot cautat pe net si pe forum dar nu am reusit sa identific ce bacterie am in acvariu. Presimtirea mea este ca apa de la chiuveta nu are compozitia corecta. De aproximativ o luna de zile m-am mutat in alt apartament. Problema este ca nu am schimbat orasul, sunt tot in Bucuresti.

M-am uitat un pic pe forum si pe internet si am observat ca pentru dezinfectarea acvariului exista doua variante. O dezinfectare cu sare grunjoasa iodata sau albastru de metil.

Tratamentu albastru de metil: Se introduce in acvariu 1 ml la 5 L de apa
Tratament sare grunjoasa iodata: O lungurita rasa de sare la 10 L. Sarea se dizolva in 20-30 % din cantitatea acvariului.

Ca o prima solutie am mutat pestele betta in acvariul mare (il tin intr-o maternitate) si am inceput tratamentul cu albastru de metil si am marit temperatura la 30 C.

Va expun mai jos toate specificatiile acvariului meu:

- Dimensiuni: 60x30x60 (52 L)
- Filtru intern Eheim Aquaball 60
- Incalzitor: Jager 3602 Aquarium Heater
- Lumina: Tub JBL Solar Tropic T8 (Functioneaza 4 ore dimineata si 4 ore seara)
- Plante: Echinodorus 'Red Flame' si inca o planta pe care nu o stiu
- Locuitori: 10 x Neoni, 9 Molly mici, 1 x Molly matura, 2 x Corydoras, 1 x Ancistrus, 1 x Guppy + Betta.

Va rog sa imi spuneti daca acvariul meu este infectat cu Ichthyo si daca am aplicat tratamentul corect. Cam cat timp ar trebui sa tin acest tratament?

http://i.imgur.com/K9s7Q0P.jpg
http://i.imgur.com/E23VYSB.jpg
http://i.imgur.com/5AMVVYV.jpg

Orice sfat bun este binevenit.

Ape limpezi sa aveti!
Salutare,

Momentan nu mai am niciun pui de Molly. I-am donat pe toti.

Sper ca persoanele ce ii detin sa se bucure de ei si sa aiba grija de ei.

P.S. Rog sa inchideti acest topic.

Multumesc,
Silviu
,

Donez pui de Molly. Culoarea Orange si Orange&Black. Puii sunt de diverse marimi. Am in jur de 20 de pui.

Cine este interesat, va rog sa imi lase un mesaj privat. Stau in zona Veteranilor, cartier Militari.

Ape cat mai limpezi!
Cu placere! Sa fie sanatosi si sa se adapteze bine in acvariul tau.

Rog un moderator sa inchida acest topic.

Multumesc!
Salut,

Daca tot ai deschis acest topic imi etalez si eu scalarul meu mascul.

E maricel si frumos. Il donez deoarece nu se intelege cu puii de molly.

Locatia: Militari, Piata Veteranilor.

cingo171179 wrote:in primul rand barbusi sunt pesti de card minim 6 buc
luminezi acvariu 10am-23pm, adica 13 ore pe zi??
e fffffffffffff mult
in acvarile palntate la greu,cu plante prentioase lumina merge maxim 8-9 ore/zi

cate neone ai , cati wati ai in total?

cumpara o priza programabila , fa un prog. de iluminat de max 8 ore/zi, ceva de genu 4 ore dimineata (7-11) . 4 ore la pranz (16-20)

da search google carte acvaristica 1976

O sa incerc si varianta expusa de tine. folosesc un singur neon de 15 W (Narva LT 15w/760-010 daylight), iar a plante am doar 4 tipuri : Vallisneria , Cabomba Caroliniana si inca doua tipuri. O a ma pun sa citesc si va tin la curent cu evolutia barbusului.

Iata si acvariul meu. daca aveti ceva sugestii, imbunatatiri va rog sa imi spuneti.

image

cingo171179 wrote:acvariul este plantat? cate ore este iluminat?
barbusi nu sunt mari iubitori de lumina (celputin nu una puternica si pe o durta foarte mare)

am cateva plante, nu foarte pretentioase. Acvariu este luminat pe tmp de zi. intre 10-23 . Problema e ca o mai duce mult timp,sta doar intr-un loc si nu prea mai mananca. am incercat sa il pun si intr-un bazin separat dar are aceleasi simtome. Sper sa isi revina. crezi ca ar trebui sa renunt la lumina pentru cateva zile? femela nu are nicio problema. se alearga toata ziulica cu molyile.
Hello Guys! Am si eu nevoie de un sfat din partea voastra. De aproximativ o zi jumatate masculul de tetrazin barbus sta in spatele filtrului si cu capul in jos. Am tot citit pe internet si am aflat ca este o parte caractezistica acestei specii, se odihnesc cand stau cu capul in jos. Dar o zi jumatate? Daca il gonesc de acolo il fugareste femela si se duce inapoi de unde a plecat. Daca ii dau tubifex in zone respectiva se duce jos, sa manance apoi revine la locul lui. Credeti ca are ceva? Sa-l mut din acvariu?

Forum Index » Profile for silax » Messages posted by silax
Go to: