[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: c4u
Forum Index » Profile for c4u » Messages posted by c4u
c4u wrote:Am si eu o problema cu un filtru JBL E900:
Am oprit filtru pentru o curatare 'generala' :
-spalat filtre
-spalat furtune
-rotorul nu l-am spalat
L-am asamblat la loc si i-am dat drumu si a functionat corect vre-o ora pana cand am fost nevoit sa il scot din priza ca sa rearanjez cablurile.
Dar dupa ce l-am pus din nou in priza, am actionat pompa manuala (butonul de Start), a inceput sa curca apa normal, insa cum m-am oprit din actionarea butonului apa picura ca la un robinet.
Cand apas pe butonul de Start apa curge normal, de aici am tras concluzia ca nu am pe undeva vre-un dop de mizerie.

Garniturile la furtune l-am verificat si le-am mai si strans inca putin.
Imbinarea de la tija care trage apa este sub apa.

Am incercat sa inclin putin filtru dar fara nici un efect.
Am filtrul de aproximativ 8 luni si pana acum a functionat ireprosabil.

Va rog ajutor.

- am spalat furtunele cu apa fierbinte - si sa mai dus din mizerie (cu apa rece furtunul este prea rigid si nu poti sa il indoi prea bine pentru a desprinde mizeria de pe pereti).
- am pus filtru in cada si l-am umplut cu apa (dintr-un bidon cu apa statut 4 zile) pana la refuz (pana a dat peste) si i-am pus capacul;
- am apasat butonul de start pana s-a umplut tot circuitul;
- l-am bagat in priza si acum functioneaza din nou ireprosabil.

Concluzii:

1) Acum , cel putin odata pe luna spal furtunele cu apa fierbinete.
Desurubez capul de dus de la cada si dau drumu la apa fierbinte sa vina cu presiune.
In 5 minute furtunele sunt ca noi.

2) La 2 maxim trei saptamani spalat filtru cu apa scoasa din acvariu cand sifonez fundul bazinului.

Stiu ca am intarziat cu raspunsul dar prefer sa anunt rezolvarea pentru alte persoane care sunt in situatia mea si nu stiu ce sa faca.
Am si eu o problema cu un filtru JBL E900:
Am oprit filtru pentru o curatare 'generala' :
-spalat filtre
-spalat furtune
-rotorul nu l-am spalat
L-am asamblat la loc si i-am dat drumu si a functionat corect vre-o ora pana cand am fost nevoit sa il scot din priza ca sa rearanjez cablurile.
Dar dupa ce l-am pus din nou in priza, am actionat pompa manuala (butonul de Start), a inceput sa curca apa normal, insa cum m-am oprit din actionarea butonului apa picura ca la un robinet.
Cand apas pe butonul de Start apa curge normal, de aici am tras concluzia ca nu am pe undeva vre-un dop de mizerie.

Garniturile la furtune l-am verificat si le-am mai si strans inca putin.
Imbinarea de la tija care trage apa este sub apa.

Am incercat sa inclin putin filtru dar fara nici un efect.
Am filtrul de aproximativ 8 luni si pana acum a functionat ireprosabil.

Va rog ajutor.

Forum Index » Profile for c4u » Messages posted by c4u
Go to: