[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: treidetrei
Forum Index » Profile for treidetrei » Messages posted by treidetrei
Vin in fata voastra cu inca o serie de probleme/intrebari.
Aveti mai jos planul pentru standul acvariului executat din PAL de 18mm: 4 picioare realizate din trei doi de 55x26x0.18cm, prinse intre ele cu aracet si buloane si blatul executat dupa acelasi principiu cu dimensiunile de 170x55x(0.18x2). Pe spatele standului va mai exista o placa de PAL pentru rigidizare.
Deasemenea am mai uploadat trei tipuri de rezemari a standului pe pardoseala (parchet laminat si folie dedesubt)
image

image

image

image
1. Pentru care dintre cele trei variante de rezemare ati opta?
2. Cam cat de gros ar trebui sa fie stratul de izolatie dintre bazin si stand? (polistiren, izopren, etc.)
3. Considerati ca mai este necesar un alt strat de izolatie sub stand, peste parchet?
4. Greutatea preluata de o singura foaie din cele 12 care alcatuiesc picioarele este de aproximativ 83kg (la o incarcare de 1 tona); eu zic ca este OK.

A doua problema cu care ma confrunt este legata de sticla si executia in sine a acvariului. Am trimis incepand de luni cereri de oferta pantru sticla la cinci firme. Niciun rezultat
Singura oferta concreta pe care am primit-o a fost de la o firma din afara Bucurestiului. Mi-au cerut 800lei pentru un acvariu de sticla de 10mm, fara fund dublu, neincluzand transportul bineinteles.
Fiind singura ofarta pana la acest moment, nu stiu ce sa zic, nu am cu ce sa compar, asa ca va intreb pe voi. Cum vi se pare, e scump, este ok pretul, se poate si mai ieftin?
Daca aveti cunostinta de cineva care executa acvarii si/sau un loc de unde sa comand sticla, va rog mult lasati-mi pe MP, daca doriti.
image

Se pare ca e ok sticla de 10mm. Banuiesc ca daca pun si intarituri e si mai bine. O fi nevoie de fund dublu?

Multumesc.
latimea de doar 55cm a acvariului mi se pare extrem de "zgarcita" pentru africani. Daca ai posibilitatea sa mai adaugi cativa (cel putin 15)centimentri in plus , ar fi ideal

Chiar nu am cum sa cresc latimea. Si hai ca nu e chiar zgarcita. Depinde la ce te raportezi cand zici ca e mica Mi-ar fi placut si mie mai mare...
sau o chinezarie similara - puternica si mult mai ieftina care s a dovedit ca isi face treaba cu succes

Nu stiu la ce te referi. Nu prea am gasit ceva de calitate si mai ieftin.
Am ales varianta cu doua filtre pentru ca mi se pare cea mai comoda din mai multe puncte de vedere. Pot sa le acihitionez separat in functie de ce bani dispun la momentul respectiv; daca cumva se defecteaza unul, va fi mai usor de inlocuit si nu ajung sa nu am fara filtrare - imi ramane macar ceva.

Multam de reply!
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsuri. M-am lamurit asupra tuturor aspectelor la care m-am referit in postul anterior.
Drept urmare am hotarat urmatorul setup:
Bazin 170x55x55 - ???lei
Stand+Capac PAL - aprox 250lei
Filtrare 2xJBL Cristal profi e1501 - 1400lei
Iluminare 2xT8 JBL Solar marin day 58w 1500mm + Accesorii - 315lei
UV-C 2x Aqua Medic helix 9w - 552lei
Incalzire 2xHydor ETH external heater - 500lei (daca o fi nevoie)

Varianta cu sump nu poate fi aplicata deoarece nu imi permite inaltimea standului si modul constructiv al acestuia.

In privinta popularii pot spune ca-l vreau cu Mbuna. Pentru moment m-am gandit la:
Labidochromis careuleus, bineinteles - 1M+3F sau 2M+6F
Pseudotropheus acei - 2M+4F
Melanochromis auratus - 1M+3F (stiu ca-s mai agresivi)
Ramane sa ma mai gandesc si sa studiez peciile, comportamente si numarul maxim de pesti din bazin. Nu vreau sa suprapopulez.

Cu respect!
Va salut din nou!

In primul rand vreau sa anunt ca de data aceasta chiar imi fac acvariul! Am fost nevoit sa renunt la primul proiect care deja demarase prin costructia standului si adunarea de oferte pentru bazinul efectiv datorita faptului ca m-am mutat din Dr. Taberei, iar apoi au aparut alte probleme... in fine.

Acum incerc sa-mi reamintesc cunostintele pe care le acumulasem caci timp de mai bine de doi ani nu m-am mai ocupat deloc.

Asta ar fi setup-ul aproape sigur:
Bazin 170x55x55
Iluminare 2x JBL Solar Marin Day 1500mm 58w

Acestea ar fi variabilele:
Filtrare 2xJBL Cristal Profi e1501GL sau HAGEN Fluval FX5
Incalzire 1 sau 2 HYDOR ETH external heater 300 - in functie de varianta de filtrare
UV 2xAQUA MEDIC Helix 9w sau 1xAQUA MEDIC11w - in functie de varianta de filtrare

Intrebarile mele pentru moment ar fi:
1. Considerati ca este prea puternica lumina pe care vreau sa o folosesc? Eventual sugestii.
2. Cat de necesara considerati ca este folosirea UV?
3. Daca folosesc UV, imi vor fi afectate algele verzi pe care as vrea sa le am pe pietre?
4. Pe o lampa UV de la JBL am vazut ca este recomandat un debit de maxim 300l/h iar oricare filtru l-as folosi are peste aceasta valoare. Ce fac, mai adaug un filtru mai mic la care atasez UV si eventual inca un incalzitor extern?
5. Care dintre cele doua variante de filtrare mi-o recomandati?

NOTA: Standul este ca si facut. Daca trec si de etapa executiei bazinului.... e foarte bine

Va rog, cei care doriti sa-mi dati un sfat, as fi recunoscator. Sincer nu prea vreau sa fac greseli tehnice pentru ca oricum proiectul costa ceva si pe praful asta...

Multumesc!
vandut.
Pret 150lei
image
Tel: 0723.134.224 - Andrei
Multumesc.
Pret 250lei
image
Tel: 0723.134.224 - Andrei
Multumesc
eu am facut spray-bar din teava de instalatie electrica, pe care am modelat-o intr-o forma rectangulara (cu taieturi la 45), gaurita astfel incat jeturile sa fie paralele cu luciul apei, prinsa cu ventuze ge geam cat mai sus posibil (deci mai putin vizivila) si racordata la un capat printr-un furtun cu evacuarea filtrului
...mergea de minune la debit maxim...
Spray-bar
mda...
oricum ar fi sa fie, si numai asa din curiozitate, tot am sa incerc unul DIY,; am incredere in mine
desi totusi acum, dupa ce am vazut, sunt in balanta 50-50%; inainte eram cam 78-80% pentru home made.... pretul lor in general contrabalanseaza negativ...mai vedem.

si in alta ordine de idei, ziceti-mi si mie treaba pe care am intrebat-o mai sus, legata de filtrele UV.
multam.
hmmm, daneza asta nu am inteles-o nicidata

ce sa zic...tulburator; cand vezi d-astea ti se zdruncina din temelie orice tentativa de DIY....
1DKK=0.55RON...bunicele preturile
Bine ai venit

Si ce planuri de viitor acvaristic ai? :-)
alber
la o lungime intre punctele de prindere de 55cm nu prea imi fac probleme cu deformatia din uscare; am vorbit cu colegii ingineri care se pricep mai bine decat mine la lemn;
exista si varianta de grinda din lemn uscata si rinduita (fara aschii) adica o calitate mai buna decat cele folosite in constructii
oricum o sa vad ce gasesc la magazine
Pfoai; mi-a luat ceva timp sa va citesc argumentele pro si contra... interesanta dezbaterea
M-am decis: nu voi cheltui 1600 pe geva pe care mai apoi va trebui sa-l tai, dupa care va trebui sa fac o improvizatie pentru partile laterale... no good (numai geamul din fata va fi vizibil); asa ca voi face un back din plasa+spuma poliuretanica, de grosime variabila pana la 15 cm max pe spate, iar pe laterale de max 5cm; am sa adaug ceva foto cand ma voi apuca de el.
Momentan treaba stagneaza pentru ca mesterul fierar nu poate sa sudeze ca cica "imi ingheata mana pe fier" si pe altcineva nu cunosc. Ar mai fi si varianta mai rapida si mai ieftina din popi de lemn de 100x100mm (treaba este calculata si tine fara probleme chiar si cu dimensiuni mai mici).

La inceputul postului am intrebat ceva despre sterilizatoare UV; este bun ce am ales?
Orice alta informatie legata de acestea, ca de exemplu debit in functie de W, sau mai simplu care sunt criteriile de alegere, precum si timp de functionare in h/zi ar fi foarte bine venite.

Multumesc mult
Sincer dupa parerea mea un acavariu fara un background cat de cat, imi pare...un pic cam incomplet. se poate face un back si de 5-7cm
Eu zic sa-i donam si un crap de Dunare, ca parca s-ar potrivi
Felicitari pentru puisori
Intradevar...asta arata "intr-un fel"; cam la asa ceva ma gandeam si eu; este totusi un pic mai greu de realizat bolovanii de pe luciul apei; am vazut cam cum se executa dar sa vad daca o sa reusesc.
Pai da, cu banii...ma tot chinui sa vand CO2-ul sa mai reduc din cheltuieli

@pomi
nu stiu inca..o sa vad; o sa analizez....
nu e rau inainte sa incepi sa despici firul in 4

M-am mai fript de mai multe ori

daca ai bani nu te zgarci la filtru extern

Pai nu este suficient ce am ales?

Eu iti doresc sa ai un proiect facut de la A-Z fara probleme si fara bani cheltuiti dejaba

Multumesc

Forum Index » Profile for treidetrei » Messages posted by treidetrei
Go to: