Gata; ma apuc sa postez aici totul despre noul proiectul meu pentru bazin si astept cu mult interes sfaturi, reprosuri, ramarci, avand in vedere ca este primul cichlidae-ar pe care il fac.
Asadar:
Bazin: L=175cm b=60-65cm H=?? nu m-am hotarat inca la inaltime. Dar volumul aproximativ va fi pe undeva pe la 500L; posibil sa mai creasca si lungimea un pic.
Stand: Cadru metalic, care va fi inglobat mai apoi un corp de mobilier prevazut si cu capac pentru acvariu….Inca stau si calculez si deja se ridica cateva intrebari; dar sa vedem…
Iluminare: 1 x Neon Hagen Aqua Glo 40 W T8 120 cm, si 1 x Neon Hagen Marine Glo 40 W T8 120 cm
Filtrare: In principiu 2 x JBL Cristal e1500. Acum se pune problema daca este suficient, luand in calcul ca 5xVapa=filtrare minima 7xVapa=filtrare medie 10xVapa=filtrare maxima, ma situez pe undeva pe la minim-mediu. Dar am vazut-auzit ca functioneaza bine un debit de 2400L/h la un brut de 500L; Acum voi ce ziceti?
UV: Probabil 2 x Aqua Medic Helix Max 9W, cate unul pe fiecare filtru. Nu stiu daca e suficient; pe el scrie ca unul este pentru un volum de maxim 500L. Daca asa este atunci doua ar trebui sa ajunga.
Substrat si decor: un weekend la mare, o sita si o lopata si cred ca s-a rezolvat problema. Apropos; unde la mare se gaseste nisip mai bun, si unde se gasesc pietroaie asa mai gaunoase?
Am facut un calcul: 1.75x0.65x0.07(grosimea stratului de nisip)=0.07962mc de nisip; aproximativ 8 galeti de 10L (ca si volum).
Background 3D: Aici este aici…Ca si in cazul altor hobby-isti, stau pe ganduri daca sa fac DIY sau sa dau 1600RON. Sincer mie acest pret mi-se pare un pic cam exagerat.
Oricum daca-l fac eu, am luat ca reper unul pret-a-porter, dar am si unul gandit de mine.
Anexez aici 2 imagini; ziceti si voi care credeti ca e mai bun; oricum cel de cumparat este cam ultima varianta
*Creatia proprie
*Copie relativa
Cam asta ar fi pentru moment; am sa ma apuc acum de proiectat la dimensiuni standul, si sa incep sa-mi iau din echipamente, iar peste 2-3 saptamani ma duc pana la mare sa-mi adun substratul si decorul, asa ca daca cineva are nevoie de ceva din zona Constanta…vorbim.
Toate cele bune! Si astept completarile voastre.