[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: body81
Forum Index » Profile for body81 » Messages posted by body81
Salutare glasforex, uita-te la asta, nu sunt sigur dar seamana. Cred ca e pui de Dimidiochromis compressiceps http://www.ciclideafricane.ro/specii_compressiceps.html
Salutare. Am luat pietre pentru acvariul meu de pe malul Somesului insa nu prea stiu daca sunt bune. Ca forma si culoare sunt ok insa am inteles ca pot sa contina fier si nu au ce cauta in acvariu. Cum as putea sa recunosc o piatra daca e buna sau nu. Cu filtrarea ca sa fie mai buna, am sa mai cumpar un filtru intern de 700-1000L/h, din pacate de un filtru extern nu am bani acum. Va multumesc.
Nu am prea inteles la ce ajuta polistirenul in interiorul acvariului sub nisip. Care e ideea?
Acum ma documentez sa vad cum se face un extern....din cate am citit pana acum nu e foarte complicat, mai citim mai vedem si daca nu ma descurc cumpar unul extern....dar banii inapoi de la amarat tot ii iau.
Daca ceri sa-ti recomande ceva si pe ecusonul lui scrie medic veterinar, in plus il mai intrebi si daca se pricepe si spune ca da, sigur, ii explici ce acvariu, ce capacitate si ce pesti vrei si iti da ceva care in final nu e bun, nu trebuie sa fii romanul tipic sa il bagi pe gat.Nu sunt romanasul tipic dar nici tepe nu am luat, fara sa raman dator asa ca.... clujul mai castiga un vanzator corect (dupa ce vb cu el nu mai trage tepe garantat) Asta bine inteles daca nu e suficient filtrul. Si apropo i-am lasat si vreo 8 lei bacsis...pt sfaturi. In sfarsit e ok sera 120; 700L/h???
Nu e buna filtrarea???? Filtrul l-am cumoparat de la un petshop iar fraierul ala de vanzator mi l-a recomandat stiind ca acvariul e de 120L si vreau sa pun ciclide africane, am dat si aproape 80 de lei pe el. Va rog dati o nota filtrarii de la 1 la 10 sa stiu si eu pe unde sunt, daca e nasoala situatia merg la ala si ii rup oscioarele pentru ca nu si-a gasit fraierul. Va multumesc
Din cate stiu eu sanitarii mananca hrana care ramane pe fundul cvariului(scade riscul de a se descompune)...nu stiu daca vb prosti sau nu sincer.Daca spui tu ca nu are rost ramane nu, eu vreau ca pestisorii mei sa se simta bine in acvariu nu sa stea inghesuiti....poate o sa si depuna icre careva la un momentdat
Ma rog...mai greseste omul, noroc ca voi aveti destule cunostinte in acvaristica si le puteti corecta. faraonu, ar merge in afara de cele 3 perechi si o pereche de sanitari? Ce mi-ai recomanda?Multumesc
Din cate am mai citit nu orice piatra se potriveste in mediul acvatic....de la rauri da insa mai trebuie si roci calcaroase, dar am idee de unde sa le cumpar si pe alea. Mersi
Felicitari Minnardy pentru acvarii, arata superb toate. Sper ca si al meu cand va fi gata sa arate 50% cum arata ale tale . Maine merg la Regionala sa vad de Neolamprologus brichardi dar are aceleasi caracteristici ca si Neolamprologus caudopunctatus? Mersi de sfaturi Zac insa am inteles ca si acesti pesti care ii vreau sunt la limita din cauza spatiului... inca 5 pestisori nu sunt prea mult? Sincer si eu m-am gandit la cativa sanitari, este nevoie. Zac daca pun polistiren de 1 cm sub nisip e prea subtire? Si inca ceva, as face cateva pietre din polistiren cimentat....mai scutesc din greutate ce parere avezi. Multumesc de sfaturi.
Sper sa gasesc in Cluj la shop sau la vreun acvarist de vanzare, daca nu trebuie sa ma re-orientez la ceva asemanator... la Debrecen nu am cand sa merg iar comenzi speciale...cred ca costa mult si doar in cantitati. Iti multumesc mult oricum pentru sfat
Salutare, in sfarsit mi-am terminat backgound-ulastept sa se usuce siliconul, urmeaza faza cu cimentul. Nu mi-am integrat filtrul pana la urma, am sa-l maschez cu 1 planta...sper sa nu arate rau. Ce nu am inteles, pana la urma ai folosit lac kober sau rasina? Ai mai pus oxidul? Astea ce rol au?
Da, asa am sa fac, ramane cate o pereche din fiecare. Despre .Altolamprologus sumbu shell si Neolamprologus caudopunctatus nu am gasit informatii sau multe discutii in lb romana ceea ce ma face sa cred ca vor fi greu de obtinut, zilele astea am sa trec pe la pet-shopurile de la mine din oras.
Minunata lumea ciclidelor din lacul Tanganika. Dupa ce am citit informatiile ce exista pe net, ma rog o parte din ele, am ajuns la urmatoarele specii care sa le cumpar: 1. Julidochromis marlieri (2 perechi) 2.Altolamprologus sumbu shell (1 pereche) 3. Neolamprologus caudopunctatus (2 perechi) Ce parere aveti? Sunt prea multi? As prefera puiet. Acvariul l-am incercat, am pus apa in el 95% si e ok, nu m probleme cu el. Am citit ca pestii prefera pesteri unde sa depuna. Cum sa le fac sau ce si de unde sa cumpar? Va multumesc de consilierea de pana acum, e singurul forum unde am putut sa gasesc raspunsuri fara sa dea nimeni cu ,,parul,,.

Hmmm acum chiar sunt in ceata.Lifalili nu se gasesc la petshop, insa am sa ma interesez si de speciile de Neolamprologus, si aia sunt africani, insa cate exemplare pot tine in cazul in care gasesc? Lifalili sunt draguti insa inteleg, doar 1 pereche, iti dai seama ca e nasol sa tii 2 pesti intr-un acvariu mare
Doamne fereste s curga.... am sa-i fac proba dupa setup cand incep ciclarea 2-3 sapt numai proba va fi. Imediat merg la un petshop sa ma interesez de lifalili, cati si daca mai merg ceva pesti cu ei(am ciit ca sunt agresivi) si cat costa un peste(prefer pui sa pot sa ii cresc eu). Oricum nu cumpar nimic pana nu vad si parerea voastra.
Da, am observat ca vor pietris, si nu-mi plac, sunt prea mici. Ma gandesc seriosd la lifalili cum mi-a recomandat orio. Sunt africani si arata bine. Oare merg la mine 2 familii(1M+3F)? As mai lua 2 sanitari, ceva care sa sie compatibili cu ei si ar fi ok. Nu?
Offff.... citisem multe despre africani, stiam ca e putin 120L, insa am mai gasit care au la 130L..... si ma gandeam ca 6 pestisori vor fi ok. Dar asta este daca voi imi spuneti ca pestii nu se vor simtii bine si va fi scandal renunt si nu e usor, insa temprar pentru ca imi voi face un acvariu de 4-500L numai pentru ciclide africane. Va rog sa imi recomandati ce pesti sa tin in acest acvariu, dar la care sa le placa rocile si petrele, nu vreau plante deloc. Astept propunerile si sfaturile voastre
Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri, un raspuns clar nu am gasit cam nicaieri asa ca sper sa ma ajutati voi. Am cu acvariu de 120L, sticla de 6mm dar nu are fund dublu iar bucatile de sticla nu se imbina perfect unde sunt lipite( 2mm ramane dupa lipitura in cam toate laturile) din aceasta cauza nu sunt foarte sigur ca va rezista la apa full+5-6 kh nisip+ pietre de decor...nu stiu exact greutatea.Ce sfaturi imi dati, eu m-am gandit sa pun corniere de fier pe laturile unde se imbina. Recent mi-am cumparat un filtru intern (cei de la pet shop mi-au spus ca il recomanda) sera 120 capacitate 700L/h. E suficienta filtrarea pt 6-8 ciclide? Zilele astea vreau sa-mi confectionez un background 3d din polistiren si vreau sa maschez filtrul print-o nisa in spatele backround-ului cu gaura de in si out( aprox 3 cm diametru), insa daca fac asa nu va incurca filtratul apei? Va multumesc pentru rabdare si astept parerile voastre.Si scuze daca am scos ceva porumbei dar sunt incepator si in acvaristica si pe forum

Forum Index » Profile for body81 » Messages posted by body81
Go to: