Message |
|
|
 |
|
Arata ok, dar am cateva mentiuni
- geamurile pentru bubble trap se pun invers, primul geam in directia de curgere e mai ridicat, apa trece pe sub el,
iar apoi peste al doilea geam care este lipit pe fund, acest geam iti va da nivelul de apa in primul compartiment
- la fel la toate bubble trap-urile
- nivelul de apa trebuie sa fie descrescator intre compartimente, mai sus la intrare, cel mai jos in camera pompei
- nu am inteles de ce vrei sa faci 3 compartimente in dreapta, nu le vad rostul, doua cred ca sint suficiente
- pina la urma ce o sa vina in compartimente?
- teava de trecere a apei intre cele doua sumpuri am vazut ca este cu robinet, care e scopul robinetului?
- trebuie sa calculezi debitul prin sump sa vezi daca teava ta va duce acel debit, cu cat e mai jos cu atat
duce mai mult
|
 |
|
Trebuie sa cureti injectorul, a intrat mizerie la el. Desfaci corpul in care eprins, scoti injectorul de acolo,
dar nu e nevoie sa demontezi injectorul, bagi apa cu presiune invers si ar teebui sa se curete. Chestia asta
ar trebui sa o faci de cate ori vezi cololoase, inseamna ca ai cev amizerie, de obicei alge.
Si poti sa mai ridici putin, 1-3 cm, nivelul la apa in corpul principal. Dar cu atentie cand faci asta, sa ai grija sa nu fie
prea sus.
|
 |
|
|
 |
|
Pai pastila ceramica scote bule mari... din ce am inteles eu...
|
 |
|
... o schita face cat 1000 de cuvinte
|
 |
|
Sta83 wrote:Am o problema URGENTA
Uh, am cumparat o pereche de Severum Gold. Acestia au fost tinuti impreuna cu Oscari de vreo 25-30 de cm si au fost terorizati. Au vanatai pe corp si aripioarele le sunt sfasiate in unele locuri.
Am decis sa ii bag la tratament cu Omnipur, deoarece mi-a fost recomandat de un acvarist destul de experimentat din Constanta. http://i.imgur.com/iSV7Ayh.jpg
Problema ar fi urmatoarea:
Maine dimineata trebuie sa primesc de la Bucuresti un Arowana de vreo 20 cm si un Motoro de 14. Ar fi o problema daca i-as tine impreuna cu perechea de Severum in apa cu tratament vreo 2-3 zile, pana primesc acvariul de 400 de litri? Efectiv nu stiu ce sa fac pentru ca nu am alt acvariu cu apa ciclata si chiar nu as vrea sa moara pestii, avand in vedere ca au fost destul de scumpi. Apropo, acvariul are vreo 120 de litri(70x35x50)
Imi puteti da opiniile voastre cat mai rapid?
Ah, inca ceva...perechea de Severum o am de 2 zile si nu a mancat nimic...e stresata banuiesc. Le-am facut o "pestera" in care se ascund, ca sa se simta in siguranta. http://i.imgur.com/y3qKvYn.jpg
Cate zile pot sa stea nemancati si cum as putea sa ii fac sa manance?
Pentru Arowana si Motoro ai nevoie de un acvariu adecvat, asa cum spune si Koala nu cred ca ai idee la ce te-ai inhamat.
Ai nevoie de un acvariu minim de 2,5 metri x 1 metru x 80 cm, adica vreo 2000 de litri... Citeste mai jos, e un punct de plecare
pentru Motoro. Pentru ce vrei tu ar fi indicat sa mergi pe varianta acvariu plus sump pentru filtrare. Altfel ar trebui sa cumperi
vreo 2-3 canistre din cele mai mari, si tot nu ar fi suficient.
https://en.aqua-fish.net/articles/motoro-stingray-care
|
 |
|
Cum merge skimmerul, scoate ceva?
|
 |
|
Hai sa vedem si ceva poze, ca filmuletul cu skimmerul in functiune l-am vazut
|
 |
|
CristiC wrote:Nu o sa faci nimic cu pompa aia,care o sa iti vanture detritusul prin sump. Eventual o sa il ridice tot in masa apei din sump si dupa aia ti-l baga in display. Nu o sa poti veci sa directionezi detritusul in asa fel incat sa ti-l absoarba skimmer-ul si sa ramana curat. O sa ai vesnic particule in apa. Eu l-as lasa la decantat si cand se aduna,il aspiri cu un furtun,il treci printr-un ciorap de pasla (daca nu vrei sa faci schimb de apa) si apa curata o bagi inapoi.
+1
Nu cred ca ai nevoie de nicio pompa sa iti vanture apa in sump, trebuie doar sa faci curat periodic in sump
|
 |
|
Pentru coloanele cu platouri pe care vrei sa le faci solutia este una simpla: folosesti o bucata mare de piatra ca baza,
dai gaura in ea in ce pozitie doresti, fixezi o tija de fibra de sticla din cele folosite la aeromodelism, de 8 sau 10 mm
diametru, iar pe aceasta tija infigi precum pe frigaruie restul de pietre si le cimentezi. Tija de fibra de sticla gasesti
aici (varianta de 10 mm diametru):
https://phoenixmodels.ro/ro/tije-fibra-de-sticla/2834-tija-de-fibra-de-sticla-d10-mm-1000-mm.html
|
 |
|
Cum arata nu e relevant. Relevanta este compozitia chimica, stabilitatea chimica si dimensiunea canalelor interioare.
|
 |
|
Daca nu ai capac ai evaporare mai mare...
|
 |
|
|
 |
|
Pai de ce sa pompeze pompa ato apa daca se arde pompa de recirculare? Senzorul de nivel
nu se pune in display, se pune in camera pompei de recirculare. Nivelul apei in display e dat
de catre pieptanele overflowului si debitul pompei si marimea dintilor pieptanelui si acesta
e fix, nu variabil. Cand se evapora apa scade nivelul in camera pompei, nu in display
Trebuie sa mai citesti una alta, vezi ca am un topic interesant despre overflowul Bean animal in semnatura mea
|
 |
|
Ar trebui sa fie ok. La calculul ala cu volumul apei, la volumul util al camerei pompei pina cand ramane fara apa
(diferenta intre nivelul normal si nivelul la care pompa nu mai trage) trebuie sa adaugi si volumul de apa care vine din
display, acest volum de apa este deja acolo atunci cand nu functioneaza pompa de recirculare.
Adica sa zicem ca ai in jur de 3 cm coloana de apa care vine din display, asta insemana aproximativ 11 litri.
La un nivel de 25 cm in camera pompei de recirculare vei avea un volum de apa de 11,25 litri, din care utili
probabil vor fi 8-9 litri. Adunat cu cei 11 litri inseamna 20 de litri. La o pompa de recirculare, pe care eu as
recomanda-o, de 2000 litri pe ora real asta ar insemna un timp de aproximativ 36 de secunde pina cand
pompa ramane fara apa. In 36 de secunde se amorseaza overflowul, daca este bine facut.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Ia sa-l intrebi pe nentoo Koala cati saci de ciment a bagat in acvariul marin
... o caruta  si decorul e si acum acolo, se joaca pe el Astronotusii acuma
|
 |
|
|
 |
|
Ce inaltime? E ok si cu doua compartimente 15x30 plus un compartiment rezervor de apa.
Si pentru ca 30 cm e latimea sumpului care va fi practic lungimea camerei, trebuie sa aduci apa
in prima camera sa zicem in fata (prin teava din celalalt sump) si apa sa curga in cealalata
camera in spate printr-un pieptane care sa fie de sa zicem 10 cm, astfel apa va circula ceva
mai uniform prin refugiu.
|
 |
|
|
 |
|