[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
CO2 scrubberul ar trebui sa iti corecteze pH-ul in maxim 24 de ore. Daca nu se intampla asta ceva nu e in regula.
Ori trage prea putin aer skimmerul ori aerul nu trece prin scrubber...
Ce probleme ai cu Bean animalul?
Da, arunca un ochi pe topicul lui Adi, gasesti multe solutii acolo, varianta cu caseta in interior. Si trage apa si
de pe fundul acvariului. Oricum o sa ai nevoie si de o pompa de valuri. Nu ai nevoie de canistra aia externa,
un sump de 1,8-2 metri iti este suficient. Cu sticla de 8, maxim 40 cm inaltime si 50 cm latime.
Vad ca scoate ceva mizerie skimmerul
O sa iasa ceva super fain
Caseta de overflow este prea putin adanca de 10 cm, ar teebui sa o faci de minim 15-16 cm. Latimea de 10 cm este in principiu ok,
dar ar trebui sa te gandesti ce fitinguri si teava folosesti.

In desen vad un filtru extern si un sump, daca tot faci sump fa-l mai mare si renunta la filtrul extern.

Inaltimea coloanei de apa este data de catre pieptane si este fixa la un anumit debit. Daca faci laterala
bazinului unde vine caseta de overflow mai scurta cu 7-8 cm atunci poti monta un pieptane pe toata lungimea
latimii bazinului. Coloana de apa peste dintii pieptanelui ar trebui sa fie undeva intre 1 si 3 cm. Dupa ce alegi
pompa de recirculare poti sa faci niste calcule sa determini care ar fi coloana de apa peste dinti. Mai departe
vezi cum ar trebui sa arate pieptanele ca sa ai in bazin coloana de apa pe care o doresti.
Fain George, bravo!
koala wrote:Concluzia evidentat este ca doar tatii care au fete la scoala primara (Dragos si cu mine) stiu sa calculeze volume de lichide.

PS: Dragose, cand ziceai ca ne apucam sa calculam volumele alea, ramase la tine din recolta anului trecut?

Nasu' mare inca nu stiu, da' te tin la "coorent"
... adusa de apa ca din senin
Daca filtrarea din sump a mers cu pestii in sump ar trebui sa fie ok. Dar nu apa direct de la robinet.
clorul din apa de la robinet iti poate decicla filtrul. Ar trebui tratata cu ceva anti clor, si si mai bine
lasata vreo 24 de ore cu o pompa sa se invarteasca. Parca Biotopol era o solutie buna, nu mai stiu,
cauta si tu, nu stiu pentru ca eu folosesc doar apa de osmoza...
Buturuga ar trebui sa stea singura sub apa peste vreo 7-10 zile. Cam pe atunci ar trebui sa inceapa sa se
limpezeasca si apa. Daca ai o pompa cu piatra de aer poti sa o bagi fara probleme, ajuta la oxigenarea apei
si implicit la ciclare. Sa dai si ceva papica la bacterii, crevete ala congelat e bun e o sursa buna de amoniac,
sau niste mancare pentru pesti. Si tine lumina stinsa
Eu zic sa renunti la cei 14 litri, daca ma intrebi pe mine. Daca ai nevoie de ajutor la BA varianta originala,
sa imi spui, e diferita de ce facem noi in general cu caseta externa, ca sa functioneze corect si din prima trebuie
sa dai gaurile la inaltimi diferite.
.... aveai in cap perioada 3
Decat sa faci Herbie cu doua tevi in fundul acvariului mai bine faci Bean animal clasic, cu caseta in interior.
Asta presupune un spatiu pentru o parte din flansa pe exterior plus 1 T de 32, cred ca ar trebui sa fie undeva in
jur de 70-80 mm (cauta si tu dimensiunile pentru T si flansa pe care o are Peti si care e de la Aqua-medic).
Pune bacteriile peste mediile biologice.
ionionut wrote: Daca se poate sa intervin si eu, ca simplu spectator... Avem asa:

Koala . . . . . . . 3402 litri,
Kirucd . . . . . . 3400 litri,
Antecume . . . este de acord,
Batman . . . . . nu are nimic impotriva,
Hadul . . . . . . aproba, aproba pozitiv,
Ocean . . . . . . 4317 litri, dar fara sa declanseze o ofensiva totala.

In aceste conditii, desi as fi vrut sa am mai mult, ma declar satisfacut cu cei 3400 litri.

Pare ca aceasta dezbatere poate fi de folos cetatenilor ce vor sa-si afle si ei capacitatea iazului, ceea ce e f. misto (pun dimensiunile lor si socotesc dupa model). Ca atare, va multumesc deosebit, si in numele lor.

Doar ca la mine ai gresit, mai citeste odata, cu atentie de data asta: aproximativ 3,4 metri cubi adica 3400 de litri.
Asa cum am spus formula e corecta si am facut calculele dar nu am considerat necesar sa pun si cei 1 virgula ceva perioada 6
litri. Nu era cazul. Daca vrei rezultatul corect acesta este 3401,(6) litri, acel 6 in paranteze dupa virgula se numeste perioada
6 si provine din impartirea numarului 20 la 3, poti sa imparti si sa adaugi zecimale la infinit, de aia se numeste perioada 6,
cand faci impartirea rezultatul este 6 si restul este 2, mai adaugi un 0 si imparti din nou 20 la 3 si rezultatul e 6 si restul 2
si tot asa, te las pe tine in continuare sa imparti daca consideri ca era necesar sa specificam rezultatul exact si precis
Bacteriile pune-le peste mediile de filtrare mai bine, nu in apa acvariului. E adevarat ca se vor mai plimba prin apa,
dar maximizezi sansele sa ramana in filtru.
Andrei e foarte fain, dar am o mica observatie: mi se pare prea simetric
Cred ca iesea mai bine daca unul din munti il faceai mai mic si cararea aia mai intr-o parte....
Formula e corecta, doar ca Antecume a calculat folosind diametrul si nu raza, de asta a iesit asa mult
Rezultatul este aproximativ 3,4 metri cubi, adica 3400 de litri.

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: