De ceva timp sunt si eu pasionat de lumea acvaristicii, dar in acelasi timp lucrez si in domeniul IT avand si ca pasiuni electronica si radioamatorismul. Pentru cei care sunt interesati va atasez o schema de principiu care functioneaza la mine in prezent care a fost modificata de mai multe ori pana s-a ajuns la o forma optima.
Ideea este sa poata masura temperatura PH-ul si concentratia sarurilor din apa, apoi funtie de ora sa aprinda si sa stinga lumina sa alimenteze cu hrana pestii iar in momentull hranirii pompa de apa sa se opreasca 10 min pentru a nu creea curenti si sa imprastie mancarea respectiv sa o absoarba.
Toate datele sunt afisate pe un display LCD 2x16 caractere si acum lucrez la interfatarea cu un calculator pe rs232.
Petntru cei pasionati si cu cunostinte de programare nu va fi o problema majora punerea in functiune precizez ca eu am folosit limbajul c++ si sa potrivit de minune.
Ca o mica paranteza pentru cei care sunt interesati PIC16F876 are ca intrari analogice porturile RA0-RA6 cand se initializeaza potrurile mare atentie ca aici m-am pacalit si eu ulterior am folosit porturile AN0 AN1 si AN3 (vref).
In rest nu are mare "branza" nici macar in programarea uC-ului.
Inca un amanunt eu am folosit ca senzor ds18b20 nu este lafel cu ds18s20 primul are o acuratete mai mare si este pe 8 biti atentie la calcule.
Pentru detalii si constructie sa stau la dispozitie
Schema de princiupiu este mai jos
POZA