[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: laurentiuq
Forum Index » Profile for laurentiuq » Messages posted by laurentiuq

Ca iluminare (low cost) ce as putea folosi? Acvariu va sta intrun hol unde nu patrunde nici un fel de lumina?
Ma gandeam sa imi fac un nano doar cu RCS, insa sunt putin limitat de spatiu asa ca m-am gandit la un 45x30x25.

Ce parere aveti de aceste dimensiuni? Ce ar trebui sa am in vedere in cresterea RCS, si ce tip de plante recomandati(vreau plante easy, fara fertelizanti si fara CO) ?
Daca acvariu se afla in dormitor sau ai auzul foarte fin nu recomand SUNSUN 611B, am unul si e extrem de zgomotos
Cred ca acvariu e cel de aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/21878.page#p180619
100 de pestani in 180 de litri de apa?, normal ca nu au aer.

Un pret si un model mai exact pentru filtru intern Aquael?
Am observat, insa filtru e foarte zgomotos, ce pot face in acest sens?
L-am desfacut, l-am curatat dar tot zgomotos e.
Revin cu aceasi intrebare: E ok sa las carbunele in filtru sau pot sa il scot si sa bag alt tip de materioal filtrant? Daca da ce tipuri de materiale recomandati?
Ok, merci.

Oricum in momentul cand ma apuc de munca am sa incep si un jurnal ca sa nu poluez peste tot cu topicuri.

Salve...
Am inteles.

Daca ramane sa optez pentru cub, ma gandeam la sticla de 10, iar pentru cel clasic lung la fel sau mai groasa in asa fel sa nu mai pun intarituri.
Inca nu m-am gandit ce si cum, optez pentru unul semi plantat, plante din cat. easy plus pesti.
Ma gandesc la un cub de 60x60x60, dar citind pe aici parca as renunta la dimensiunile astea optand pentru 100x50x50 (+/- 5, 10 cm).
Numele meu este Laurentiu, sunt din Gura Humorului iar momentan locuiesc in Suceava.
Am un pusti de 9 luni iar in decembrie am decis sa ii fac un mic colt de natura in casa, nevrand caini sau pisici (prea mult par, insuficient timp pentru scos afara, etc.) m-am limitat la un acvariu.
Am luat de la un prieten un acvariu cu urmatoarele dimensiuni: 60Lx41lx26h (cm).
Am luat un filtru Sun sun(nu stiu acum caracteristicile tehnice insa revin mai tarziu cu un LE), datorita faptului ca in casa temperatura e mereu de 22, 23 grade am considera ca nu e necesar si un incalzitor. Acvariu nu este plantat (am doar cateva fire dintr-o planta plutitoare pe care am luat-o din pet) deci lipseste substratul si lumina.
Dupa calculele mele momentan acvariu inca este in faza de ciclare, asta pentru ca am inceput ciclarea cu pesti, momentan avand:
4 xifo(1M si 3F)
2 molly(nu stiu ce sunt)
Un ancistrus(nu stiu ce este)

Acum dupa aproape o luna, ma bate gandul sa trec la un acvariu mai mare, undeva la 150, 200 de litri. Pentru inceput imi trebuie aprobare de la doamna casei apoi trebuie sa vad unde si cum il voi pozitiona, sau sa fac un corp destul de rezistent pentru acesta. Prin urmare voi reveni cu multe, foarte multe intrebari.
Ce model e incalzitorul, ce pret?
Au trecut vreo 10 zile de cand a inceput ciclarea, pana acu' nimic de speriat xifo sunt bine (cu exceptia femelei care e fugarita in permanenta de mascul) la fel si ancistrus-ul.

Filtru e un sun-sun hj-611b, care pana acum a functionat cu buretele si carbunele din dotare, mai are rost sa schimb carbunele?
tehrez wrote:Bacteriile tre sa se formeze in filtru. Parerea mea e sa pui Filter Start dupa ce pui in functiune filtrul.

La ce model de filtru te-ai gandit? Ceva anume sau ce gasesti disponibil?

Dupa cum am zis si in primul post, nu vreau sa ma arunc la ceva scump, asta va fii doar un acvariu temporar.
Apropo de asta, ce recomandati filtu cu carbune sau cel cu burete clasic ca am vazut doua modele cred, sau cel putin asa mia zis ca are la pet shop.
Slytherin wrote:Ciclarea cu pesti se face mai greu.Daca voiai o ciclare mai rapida cumparai un filtru,un flacon de JBL Filter Start pe care il turnai in mediile filtrante si gata,in 3 saptamani aveai acvariu ciclat.

Maine oricum pun un filtru, pot adauga acum JBL Filter Start?
Black wrote:Ideal ar fi un substrat (cumparat sau nisip 2-3 mm) ceva plante easy si ceva melci.

Te referi la cel pe care il am acum?
Buna, am un acvariu de 60x25x44, 25 find inaltimea. Acvariu este luat de la un prieten si ma grabesc sa il populez pentru cel mic care momentan este la bunici si revine pe la jumatatea luni Ianuarie.

Am bagat apa in el am lasat 30 de ore sa stea si am cumparat 1 Ancistrus si doi xifo in ideea de a grabi ciclarea. Momentan am doar o pompa de aer cu furtun si partea care sta in apa insa maine ma duc sa cumpar un filtru, nu caut unul scump pentru ca vreau sa imi fac un acvariu mai mare acesta doar sa il folosesc acum pana fac rost de fonduri si pana imi intru putin in mana cu toate cele.

Ceva sfaturi pentru dimensiunile acvariului, ceva sfaturi pentru cum as putea sa il populez pe cel existent cu speci care sa reziste la ciclare in asa fel incat la jumatatea luni Ianuarie sa am un acvariu cat de cat.

Forum Index » Profile for laurentiuq » Messages posted by laurentiuq
Go to: