[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bogdann_c
Forum Index » Profile for bogdann_c » Messages posted by bogdann_c
Am 7 bile de refertilizare de la jbl si substrat aquabasic pro cate bile sa pun pentru un acvariu de 60 l substratu e bagat de 4 zile. Sau nu are rost sa bag bile ?

Edited by Lucian: Nu mai fa postari multiple. Ai un buton de Edit in care poti sa adaugi/modifici in postul tau ce vrei. La fel, daca nu ai nimic de comentat despre sublientul si obiectul unui topic ci vrei sa dezbati sau sa intrebi altceva deschide un topic nou la sectiunea cea mai potrivita cu subiectul.
Dupa ce regula ai asejat plantele in acvariu ? Daca ai asejat cum iti place inseamna ca eu nu am talent la decoratiuni :-)
Cum tunzi pantele care ajung la luciu apei ? Le tai pur si simplu ? Ma gandesc ca arata urat fara varf o planta . Nu afecteaza planta ?
In bazinul de inmultire pentru tetrazoni trebuie pitris mai marisor ca sa u poata manca icrele ? Si femela se pune cu o zi doua inainte in bazin dupa care se adauga masculul dorit ?
Sunama aca mai vrei gupy.
Da din pacate pestele nu a mai rezistat, a murit. cu cateva moment in urma . Parca am citit eu ca daca un peste moare cum gura deschisa a suferit de nu stiu ce boala poate ma ajutati. A avut piatra de aier dar degeaba. Am ramas cu sapte acuma sper sa fie sanatosi si dupa cum am spus sa incerc sa ii reproduc dupa care sa le fac casuta crevetilor care stau in maternitate deocamdata. Cat sa mancare sa le dau la creveti am cumparat niste granule de spirulina.am vazut ca au mancat ceva si au prins culoare cea ce ma bucura :-)
Acvariu care il faci tu nu are BREND cumva e o inprovizatie
Ma intereseaza 2 lucruri daca ma puteti ajuta :
- o clasificare a gupilor ma refer la culuare nu la forma cozilor, adica rase originale daca cunoasteti.
- si un tabel sau o lista cu bolile intalnite in acvarile dulci dar ceva serios nu ce am gasit eu pe net ca se contrazic o boala cu atla si alte magari .
Preturile ca preturi da macar sa fie cea ce ai nevoie cat de cat ca te mai abti de la o bere o tigare si tot cumperi da nu ai asta e .
Nu am gupy. Da ce gupy ai? poate niste poze te rog
koala wrote:Salut,

Postasesi la rubrica de "acvarii marine", asa ca mi-am permis sa-ti mut eu topicul aici.

- filtrarea e buna, ai 2 filtre puternice care isi fac treaba.
- de lumina nu stiu ce sa-ti zic... asteapta sa intre colegii care "le au cu plantatele".

2x xifo - la astia as renunta
2x Cory albino - as mai pune inca 4-5 bucati
3x Hyphesobrycon calistus - ar merge inca 10-12 bucati
10x gupy - si la astia as renunta
5x neoni - as mai pune inca 10-15 bucati

In plus, as baga 4-5 scalari acolo... si 2-3 ancistrusi.

Tin sa cred ca pesti precum xifo sau gupy sunt o jignire pentru un acvariu mare, sau sunt pentru amatori pesti astia. Nu am vaziut pana acuma pe cineva sa faca un topic despre gupy, sau sa posteze cu exemplare din lini curate ( nu hibrizi). Imi cer scuze daca am suparat pe cineva doar ca asta am observat. Nu sunt posesor de gupy .
Da, din cei trei din carantina cel plapand da semne ca "inchina steagul" (nu stiu probabil nu a facut fata tratamentului sau nu stiu ) cel care il banuiam ca e bolnav, e foarte vioi si cu pofta de mancare deci ma gandesc sa il bag inapoi cu ceilalti. In carantina ramane doar cel cu solzi afectati am sa fac o schimbare partiala de apa si am sa adaug tratament desi nu a mancat sau cel putin nu am vazut. Nu vad sa se vindece de infectia care o are sub solzi dar incerc sa ii dau sanse .
Despre filtrare nu stiu ce sa zic,e filtru de la hailea cum am cumparat acvariul. Mancare in exces nu cred ca mancau cam tot ,poate o fi de la mancare congelata din comert , cel mai credibil zic eu ca e stresul cu lumina desi nu e luminat cum trebuie la 60l- 24W eu vroiam sa fac o inprovizatie sa mai adaug 2 becuri economice. Data viitoare am sa imi cumpar pesti care le plac lumina.
O intrebare daca fac lumina aproximativ 1W/litru si adaug tablete de fertilizare in nisip (quart) + CO2 am sanse sa imi "perleze" plantele ?
Am lasat o piatra sa le faca bule. Nu stiu poate era bine sa pun niste sare mare , nu stiu daca e valabil ca la vivipari. Daca nu reac?ioneaz? pe?tii la tratament am sa incerc cu verde de malachit cu alt ceva nu mai am ce sa le dau. Cand aveam si eu de gand s? ii inmultesc a dat boala in iei . Si cred ca sau inbolnavit de la un schimb de apa mai mare care la-m facut (circa 75% din apa ).
Pe langa pestele care era anemic azi dimineata cand ma-m uital in acvariu observ la la un alt tetrazona o unflatura sub solzi de langa coada de culoare neagra.Pestele e vioi deocamdata si mai este unu care are in zona anusului tot un punctulet de culoare inchisa (nu e fecale). Asa ca iam luat pe toti 3 si iam bagat in carantina. Le fac bai cu Parakill de la Neptun in 10 l / 2ml solutie dupa 3 zile schimb partial apa si mai bag jumate de doza. Si am crescut si temperatura la 28 C (nu stiu daca am facut bine ).
Utricularia Graminifolia sau Hemianthus callitrichoides astept oferte.
Multumesc.
Eu am facut 1ml la 1litru baie scurta da nu stiu cat sa il tin acolo orcum parca sa stimtit mai bine dupa. Cu albastru de metil.
Revin am observat ca unu din tetrazoni e cam bleg si fara vlaga de o bucata de vreme. Nu stiu daca e bolnav mananca slab , nu sta cu ceilalti la un loc, cred ca daca bag mana il prind usorori e bolnav ori e ceva de la mancare poate stiti voi. Sta majoritatea timpului dupa o plnta sau undeva mai deoparte de ceilalti. Poate stiti ce are ?
Vreau sa fac un acvariu cu plante, acvariul are 30 l cred si ma chinui de o ora jumate sa fac un capac la el.
Ce neoane as putea pune la 35cm maxim.
Astept sfaturi despre pietris si altele.
Multumesc
http://imageshack.us/photo/my-images/826/isw5.jpg/[img]
incercare de a face capac dar nu stiu cu ce sa il intaresc la colturi ca e prea subtire pvc sa ii bag ceva surubele.
Nu am reusit nici o data sa depistez care e tatal ca daca nu il pui pe cel care trebuie nu mai depune femela. Ma gandesc dupa ce fac rost de plante sa pun separat o femela gestanta si un mascul care imi place mie poate asa am sa am rezultate. Trebuie sa calculez desi nu prea am cum cu pui pana la ce dimensiune pot sa ii cresc intrun acvariu de 30l . Doar sa fac acvariu mai mare sa ii pot tine pe toti sau sa ii dau pe la petshop . Concluzia e ca de reprodus reusesc poate mai greu e cu crescutul in conditi normale .

Forum Index » Profile for bogdann_c » Messages posted by bogdann_c
Go to: