Message |
|
Hello si multumesc de calda intampinare.
Voi prinde cladophora pe radacinile de mangrova. Fertilizant nu am pus, am pus doar Feropol de JBL. Am primit si o buteliuta de CO2 cu tub de difuzie(tetra-plant co2 optimat) dar am fost sfatuit sa nu o folosesc, eu ma gandeam sa pun tubul in spatele plantelor.
Ce fertilizator ar trebui sa iau ?
|
 |
|
Startarea a fost facuta acum aprox 3 saptamani. No3 este 0 dar No2 este crescut.
Apa curenta nu contine clor si nici niriti(test 6 in 1) o las 24h in galeti si completez cu biotopol.
Azi ar fi trebuit sa imi ajunga Biodigest, ce parere aveti despre acest produs.
|
 |
|
poza
|
 |
|
Apa o las 24h in galeata si pun biotopol de la jbl
|
 |
|
Ce parere aveti despre biodigest
|
 |
|
Atases si o poza cu acvariul asha cum este el acum
|
 |
|
Am un acvariul de 126 L cu urmatoarele accesorii:
Filtru jbl Cristal profi 701 cu material de filtrare clasic
Incalzitor jager 50w
Pompa aer tetratec aps 50
termometru
si pestii 10 neoni, 4 sanitari, 2 guppy, 1 platy, 1 molie si 1 xipho
Preblema este ca nu am facut ciclarea ca la carte adica am pus filtrul in functiune( am pus filterstart inainte), biotopol cf indicatii in apa,am mai adugat si plante si dupa 4 zile am adus si pestii(10 neoni, 3 Guppy si 2 sanitari) .... fiind sfatuit sa fac astfel de catre niste prieteni si un angajat de la Hornbach(mare gresala c am-am bazat pe ce zic unii fara sa ma documentez mai serios). Inainte de a lua pestii am testat apa cu teste 6 in 1 si toti parametrii erau ok. Dupa 1 saptamana totul era ok si sotia a mai adus nite pesti respectiv 2 moli 2 plati si 2 xipho. Dupa inca o sapt a murit 1 guppy si m-am ingrijorat asha ca m-am documentat. Nivelul de nitriti si nitrati era crescut. Am cumparat NitrateMinus si am dozat cf indicatii. In urm zile au mai murit si un plati, 1 xypho si 1 moli. Am inceput sa fac schimburi zilnice de apa cate 10% si am facut teste iar nitrati si amoniac sunt la valori normale insa nitritii sunt in continuare foarte crescuti. Dupa schimburile de apa repetate pestii sunt acum mai activi, mai vioi. Am facut pana in prezent 5 schimburi de apa. De asemenea am mai adaugat si alte plante recent. Ce pot face pt a scadea nivelul nitritilor pt ca as vrea sa nu mai am alte decese in acvariu. Am comandat Prodibio Bio Digest. Astept alte sfaturi .
|
 |
|
Detin un acvariu de 126 L dotat astfel:
Filtru jbl Cristal profi 701 cu material de filtrare standard( bureti plus cilindri plus bile)
Incalzitor jager 50w
Pompa aer tetratec aps 50
termometru
si populat de 10 neoni, 4 sanitari, 2 guppy, 1 platy, 1 molie si 1 xipho
decor constand in pietris natur,pietre rau, 2 radacini mangrove(fierte 2 h inainte de introd) si ceva plante( nu cunosc denumiri) toate provenienta Hornbach
|
 |
|
Am in acvariu(126) 10 neoni 4 sanitari 1 molie 2 guppy si un Platy. Unul dintre Guppy tot urmareste si incearca sa atace acel Platy. Cum ar trebui sa procedez?
|
 |
|