am achizitionat de la pet shop kit tetranano 20L cu filtru cu pompa, o planta de plastic si substrat!
am adaugat: incalzitor, pompa de aer, plante adevarate (4 buc), termometru , o piatra de decor cumparata de la petshop si lampa de 11w.
am setat acvariul, am adaugat o pilula cu bacterii pentru accelerarea formarii culturilor de bacterii pentru ciclare.
dupa o 2 zile apa era inca un pic albicioasa, laptoasa de la pastila de bacterii (banuiesc), in prospectul pilulei spunea ca dupa o saptamana de la aplicarea pilulei se poate popula acvariul.
chiar daca apa nu era cristal (a 3-a zi) la insistentele iubitei am cumparat un beta. frumos albastru, delta.
2 zile e ok, mananca 2 fulgi (tetrabetamin) mici la o masa si facem 2 mese pe zi. ce e stresant la el: se joaca cu fulgii, ii prinde dupa care ii da afara, ii alearga, etc, si dupa aceea nu stiu sigur daca i-a mancat sau nu!
a 3-a zi seara Faraonu' (asa l-am numit pe beta) apatic!!! un pic decolorat si ascuns printre plante! apa inca albicioasa un pic deci decid sa dau un pic de frehness si schimb 4 litrii de apa (cu apa pregatita de schimb ce a stat 24 de ore la aer si tratata cu "sera aquatan")
a 4 zi- in continuare apatic, nu e vioi si nici nu vrea sa manance, crezand ca poate apa nu e ciclata inca, l-am scos din acavariu si l-am pus in apa de schimb care am avut grija inainte sa o aduc la o temperatura corecta (26-27C ). am asteptat aproape o ora si la fel de apatic. intre timp mm gandit ca daca nu mai vrea fulgi poate ii trezesc interesul pentru altceva (citisem pe forumuri ca nu se omoara beta foarte mult cu fulgii si ca vor viu sau congelat) am dat fuga la pet shop sa caut pt beta. viu nu am gasit si nici congelat, am luat de la sera larve rosii uscate, i-am pus o larva si i-am trezit interesul, a muscat-o, a invartit-o dar nu vad sa fi mancat din ea!
dupa 2 ore vazand ca nu se schimba situatia (ma gandesc ca in cazul in care apa din acvariu nu era buna si pestisorul s-a intoxicat, in 2 ore de apa curata se vedea o diferenta) l-am bagat in acvariu. ma uit la el si nu stiu ce sa fac! e in continuare apatic si sta sprijinit de plante!
ce eciudat... astazi se lipezeste apa!