[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pippo09
Forum Index » Profile for Pippo09 » Messages posted by Pippo09
M am gandit eu ca e ceva confuzie dupa ce ti am citit postarea
N ai pt. ce sa ti ceri scuze, ape limpezi!
S a redus drastic debitul..... il am din februarie.Am curatat furtunele odata in aceasta perioada....oricum la sertare n am umblat,n am golit apa din filtru si toata chestia asta n a durat mai mult de 20 de minute.
In hoose unit a fost o gramada de mizerie,adica a iesit mai mult ca din furtune si sigur asta fost cauza debitului redus,acum totul e ok.
Am patit o cu filtrul.....ieri am curatat tot filtrul extern(a se intelege ca sertarele nu le am scos doar ce era de curatat) pana aici ok.Am montat furtunele la loc au mai trecut vre o 4 ore fara sa se intample nimic si am plecat la servici.....dimineata cand vin acasa aud cum curge apa de la retur.....cand ma apropiu de acvariu pe masa era apa,sub iarasi 2 balotace de apa.Nustiu cum s a miscat returul de la loc si a dat jetul de apa in sticla de unde picura afara..... au curs cam 5L... de vre o 2 saptamani s a rupt clema ce tine returul dar nu s a intamplat nimic....astazi ma duc sa iau clema cu ventuza
In rest nimic nou, plantele se dezvolta bine nu am alge.
Parerea mea e ca mai bine sa achizitionezi inca 7 corydoras pt. ca e recomandat sa se tina minim 5 exemplare.Daca ai filtrare suficienta sau nu le dai exagerat sa manance nu is multi.
Depinde cat de bine e dizolvat co2 ul in apa.Daca e dizolvat bine s a r putea sa fie mult 2 bule/secunda mai ales ca nu e plantat calumea.
Cumparati un test co2 permanent ca sa te poti orienta aprox. cat co2 bagi.
Dupa ce am renuntat la perlon apa a ramas la fel de clara,acum toate is ok, testul de co2 e spre galben.
Vreau sa incerc marsilea luna ce vine sper sa ii mearga.
Cu drojdia in acvariu te poti trezi oricum, ca e sub presiune recipientul....ca e sub acvariu sau peste e tot una daca se rastoarna sau face spuma multa...Trebe lipit furunul la imbinarea cu dopul ca acolo o sa scape co2 cand se face presiune.Eu am lipit cu picatura,e mai rapid decat cu silicon si tine,cu silicon n am incercat.....
In legatura cu bomba....nu conteaza unde o pui.Daca o pui peste acvariu atunci poti renunta la supapa unisens.Eu le am la nivel cu acvariul(pt. ca nu am dulap) si odata a intrat cainele in casa si a rasutrnat pet ul,noroc ca am vazut si nu a intrat in acvariu nimic.
In legatura cu difuzorul ai grija,ca nu toate functioneaza cu bomba(nu face destula presiune).
Ca sa fii sigur cumperi un reactor sau iti faci unul ca aici http://forum.acvarist.ro/showthread.php?5147-Instalatie-CO2-home-made/page13
Am desfacut astazi canistra, am scos perlonul si am pus siporax.... maine imi voi da seama daca apa a ramas la fel de clara sau nu...
Am facut astazi iarasi un test no2 si no3 sa vad daca nu s au schimbat valorile dupa adaugarea noilor locatari....no2=0 no3=5 ca si inainte.
Acum ceva timp am pus un burete cu porozitate mica pe sorb si in prefiltru(jbl e700).Maine vreau sa desfac canistra sa inlocuiesc perlonul(il am acolo de aprox o luna) si ma gandeam sa renunt la el si sa pun si acolo ceva siporax sau nu? Ce parere aveti?
Ma gandesc,daca renunt la perlon nu voi desface canistra cel putin 6 luni.....
Ieri am adaugat alti locatari 6 barbus tetrazona si 2 ancistrus.
Astazi le am dat de mancare,dar rasbora au mancat tot pt. ca tetrazona stau pe mijloc sau aproape jos.Banuiesc, ca inca nu s au acomodat calumea cu acvariul si d. aia.
In schimb cei 2 ancistrus is vad de treaba lor pe sticla sau pe plante sau chiar dispar cateodata
Nu am reusit inca sa pun poze pt. ca seara nu is acasa cand inca e lumina ON.Co2 e la 1 b/s si testul jbl e pe verde.
Am facut astazi iarasi un test no2 si no3.....no2=0,no3=5 se vede ca filtrarea biologica incepe sa intre in functiune.
Pana acum n am avut no2 sub 0.05.
Saptamana viitoare voi mai adauga niste locatari.
N am mai postat de ceva vreme pt. ca nu prea am avut timp sa stau la pc....
Am facut mici modificari:
-in filtru am inlocuit zeolitul cu matrix,am scos buretii aceea porosi din prefiltru(din sertarul de sus de pe lateral) si am taiat dintr un burete mai putin poros(gen cum e buretele cel de pe sorb)inlocuind cele 2 bucati de burete ce a fost inainte.
Acum am in el de jos in sus matrix(1l),siporax(1l) si sus perlon.
De acum incolo voi desface canistra odata pe luna(daca e nevoie) ca sa inlocuiesc perlonul din sertarul de sus,poate voi renunta la el sa vad ce se intampla.
-am pozitionat altfel neoanele,ca sa lumineze si pe margini.
Pe seara voi pune cateva poze.
Multumesc de idei,esti cam singurul care urmareste atent acest topic
In asa fel as vrea sa fac si eu ca sa nu prea desfac canistra(des).
Cand imi ajunge matrix ul atunci voi scoate cele 2 bucati de burete din prefiltru si le voi inlocui cu 2 mai putin poroase.
Buretele de pe sorb il voi spala la fiecare schimb de apa....acum inca nu i stress ca 10 rasbora,voi vedea ce se intampla dupa ce adaug locatarii noi in privinta carora nu m am hotarat ) inca.
Daca am pus buretele acela(ca cel din poza) pe sorb nu e destul?Eu am mers pe principiul ca e destul.... asa am citit ca au facut multi si au renuntat la filtrarea mecaninca din canistra.
In sertarul de sus nu intra litrul de matrix...
edit: eventual sa pun pe margine in sertarul de sus unde are un fel de prefiltru 2 bucati taiate din buretele ce a fost in sertarul de jos
Mersi de link,dar momentan nu am bani de asa ceva,acum masina e pe primul loc.
Astazi am primit de la cineva o cutie de siporax de 1L...am desfacut filtrul,am scos din sertarul de jos buretele, am umplut cu zeolit sertarul acela, la mijloc am pus siporaxul si sus a ramas ce a fost adica perlonul.Am pus pe in la filtru un burete din acela cu 5 lei pt filtrare mecanica inainte de toate.
Saptamana ce vine trebuie sa imi ajunga 1L de seachem matrix,cu acesta vreau sa inlocuiesc zeolitul din sertarul de jos.
Dupa ce se depun bacteriile calumea banuiesc,ca voi avea o filtrare foarte buna pt. 100L de apa cu 10 rasbora arlechin(mai tarziu voi mai adauga cativa locatari...inca nu stiu ce).
La prima intrebare ca raspuns...poti folosi asa ceva http://www.pepika.ro/21-Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/224~Accesorii-pentru-acvariu/1396-Covoras-pentru-acvariu-JBL-Aqua-Pad-1000-x-400-mm.html
Inteleg.... acum am venit acasa(dar trebuie sa si plec)) si e pe verde inchis indicatorul.
Intr adevar pe prospect scrie ca dupa 2-3 ore se poate citi corect.

Forum Index » Profile for Pippo09 » Messages posted by Pippo09
Go to: