[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: axl07
Forum Index » Profile for axl07 » Messages posted by axl07
Message
Ieri am facut modificariile dorite la acvariu si azi dimineata am facut primele poze cu noua lui infatisare. Am renuntat la schimbarea filtrului (cel putin deocamdata), si am pus o "tufa" de limnophila sessiliflora in fata filtrului, care sper sa creasca cat mai repede .
In partea din fata am de gand sa incerc sa imi fac un mic "covor", dar asta numai dupa ce o sa fiu sigur ca situatia e stabila, si nu risc o invazie de alge. Atunci o sa renunt la pomaceea, si o sa imi plantez covorul. Am mai avut cateva fire de Pogostemon helferi, care crescusera destul de bine, dar mi le-au mancat melcii , astea au fost singurele plante pe care le-au mancat, dar am zis sa nu mai incerc sa adaug plante pt covor atat timp cat o sa am si pomaceea in acvariu.

Foarte frumos acvariul tau.
Am si eu o intrebare, ce e cu pozele cu ziare in acvariu, ce vroiai sa faci cu ziarele respective?
o perioada de timp, adica o zi doua, o saptamana?
alber wrote:Dar acvariul ala mi se pare cam mic pentru atatea pietre; iar daca mai bagi lemne....

Nu am de gand sa bag toate pietrele, si mie mi se par mult prea multe pentru spatiul pe care il am la dispozitie, o sa pun 3-4 dintre ele aici, mai pastrez inca 2-3 pentru al doilea acvariu al meu (un "borcanel" de 10l in care locuieste un betta) , pe care am de gand sa il redecorez si pe el dupa ce termin cu acvariul asta. Sunt asa de multe pentru ca atatea erau in punga pe care am cuparat-o, si inca nu m-am decis pe care le voi folosi. O sa ma decid pana sambata cand o sa-mi permita timpul sa ma ocup de modificariile la acvariu

alber wrote:Miscarea pe care vrei s-o faci cu filtrul e riscanta rau. Ca sa nu deciclezi, ar trebui sa schimbi buretii cu totu dintr-un filtru in altul

Nu se potrivesc deloc ca si dimensiune, asa ca mai bine cred ca ar fi sa nu incerc schimbarea asta. Pun niste cabomba sau egeria densa in fata lui sa il mascheze cel putin partial
Mai am de gand sa imi schimb filtrul cu unul ca si acesta: https://sklep.aquael.pl/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?langId=-1&storeId=10001&catalogId=10001&productId=13793 Schimbarea asta as face-o pentru ca acest filtru ar ocupa mai putin spatiu si ar arata ceva mai frumos in acvariu decat cel actual.
Pentru schimbarea filtrului ma gandeam sa tin filtrul actual pornit intr-o galeata cu apa din acvariu, cat timp o sa schimb pietrisul si o sa imi aranjez plantele si pietrele in acvariu, apoi sa storc buretele de la filtrul actual in filtrul nou, sa adaug in acvariu 75% apa din vechiul setup si 25% apa invechita, sa montez filtrul nou, sa il pornesc si gata acvariul schimbat la fata. Sper sa nu "reusesc" sa il deciclez cu schimbarea asta.
Spune-ti-mi va rog daca, credeti ca intentionez sa fac vreo tampenie
Am editat linkul. alber
Mi-am cumparat substratul de 2-4cm, despre care vorbeam in primul post, intentionez sa il spal si sa il tin o saptamana in apa sa se indeparteze eventualele impuritati. Pe langa nisp mi-am mai luat si niste pietre, necalcaroase (le-am testat cu otet). Intrebarea mea ar fi, daca pietrele adaugate in acvariu, chiar necalcaroase fiind cresc duritatea apei? Credeti ca si-ar gasi locul pietrele astea printre plantele din acvariul meu si 2 bucati de mopani, sau ar da cam ca si nuca in perete?

M-am hotarat si eu sa imi schimb substratul din acvariu, cu unul mai "natural" si mai frumos ca si aspect. Pana acum am avut un nisip de 2-3 mm negru (colorat negru), care a inceput sa se decoloreze si sa arate din ce in ce mai rau. De asemenea cred ca substratul acesta cu colorant nu el face prea bine nici plantelor si nici faunei din acvariu.
Am trecut azi pe la Hornbach (sper sa nu se considere reclama ) unde am vazut un substrat "ocru 2-4 mm". As dori sa intreb daca a mai folosit cineva acest tip de substrat pt acvariul lui, si daca a avut probleme cu el. Banuiesc, mai exact sper ca nu e calcaros. Tot acolo am mai vazut un tip de substrat de 1-2 mm, care parea interesant. Care tip de substrat dintre acestea doua, m-ati sfatui sa il folosesc pentru acvariul meu in care o sa locuiasca 3 cory julii, 4 neoni negrii, si 3-4 creveti (nu stiu exact de care, dar presupun ca sunt red chery desi nu sunt prea rosii). Acum am si niste pomacea, dar pe care o sa ii donez curand.

Odata cu noul substrat o sa mai adaug la capitolul plante niste java moss si japanese moss in plus fata de ceea ce am acum, si daca tot imi intorc acvariul pe dos sper sa reusesc sa fac un aranjament mai "artistic" de data aceasta. Mai jos atasez 2 poze cu actuala forma a acvariului meu (nu il judecati prea critic, sunt si eu un simplu incepator in domeniu )
Bine ai venit.

Betta nu e compatibil cu guppy, pt ca cozile colorate si destul de mari ale guppylor atrag atentia pestilor betta, care le cam place sa guste din ele. Pesti betta se tin in general singuri in acvarii de 10-30 l, pt ca pot devenii agresivi cu aproape oricare colocatar. Pot fi foarte pasnici o perioada de timp, dupa care sa sufere un "schimb de personalitate" si sa atace tot ce vad cu ochii. Asta am observat-o din proprie experianta
Totusi sunt pesti foarte "prietenosi" cu proprietarul, si e foarte placut sa ii vezi cum se bucura cand primesc mancare si cum devin foarte interesati la orice miscare pe care o observ in camera cu acvariul. Din cate am inteles eu pot fi tinuti impreuna cu melci (pomaceea) si cu creveti. Eu dupa ce am avut primul betta si am vazut cat de rau poate deveni cu alti pesti am zis ca nu o sa mai vreau niciodata asa ceva, dar totusi la vreo luna dupa ce "s-a dus" mi -am luat un altul, caruia i-am facut o casuta (a se citii acvariu ) de 10l numai a lui. Defapt impreuna cu el am mai pus 2 melci pomaceea foarte mici, care se ocupa de curatarea algelor din acvariu, si cu care bettanul se ignora reciproc.
Sper ca am fost de ajutor cu ceva...
Porcu wrote:
Nu stiu ce avea pestele, e posibil sa fie o afectiune la branhii care-l impiedica sa respire si se comporta ca si cind se sufoca ....... Posibil sa fi fost atacat masiv de catre parazitii de pe branhii.


Si e posibil ca acei paraziti sa se transmita si la ceilalti pesti?
Am inteles ca sarea ar fi buna pt dezinfectie, dar nu e buna pentru cory, asa ca banuiesc ca mai bine ma abtin sa adaug asa ceva in acvariu. Sper sa nu imi pateasca nimic ceilalti pestisori, banuiam ca ceea ce se intamplat cu cel , s-a mai intamplat si in acvariile altor persoane, si vroiam sa stiu daca exista vreo metoda sa preintampin asa ceva.

Multumesc pt ajutor
nu cred ca aerarea era problema, m-am uita la filtru si functiona normal. Din pacate pestele bolnav era servit azi dimineata ca si mic dejun de catre unul din melcii mei pomaceea
Ceilalti pesti nu par sa aiba nimic, pana acum cel putin, si sper sa nu fie vreo boala care sa se manifeste si la ceilalti
Acvariul meu are urmatoarele dimensiuni: 40x30x25, schimbul de apa il fac saptamanal cate 25% din volum, cu apa invechita. La schimbul de apa adaug cate 5ml de Tetra EasyBalance si 10ml de Tetra PlantaMin (pt fertilizare) Ultimul schimb l-am facut cu o zi inainte sa apara problemele pestelui care a murit.

Fauna e compusa din 4 neoni negrii (pana ieri erau 5), 2 cory julli si 2 pomaceea, iar ca plante am cateva fire de sagitaria subulata, bacopa monieri si cabomba caroliniana.
Neonii negrii ii am de aproximativ 5 luni, am cumparat atunci 6 si unul mi-a murit dupa 2 zile.

Si mai e un lucru de care m-am adus aminte, sambata nu am avut curent pt aproximativ 2 ore jumatate, sper sa nu mi se fi deciclat acvariul din cauza asta (
Am un neon negru care azi toata ziua a stat la suprafata apei, cu gura putin deasupra corpului, parca incercand sa respire aer. Nu a mancat nimic nici de dimineata nici seara, cand le-am "servit" masa pestiilor mei. Nu are nici un semn vizibil pe corp. Mai am inca 4 neoni negrii si 2 cory julli, care se comporta ca si de obicei, au mancat si nu au nici o problema.
Are cineva vreo idee care ar putea fi problema cu pestisorul meu?
danc wrote:
Si eu am neoni si le plac granulele de la JBL Grano Mix mini, fulgi am 3 tipuri, si ceva cu spirulina


Ce fel de mancare cu spirulina le dai neonilor tai? Eu pt ai mei am cumparat fulgi cu 40% spirulina de la JBL, dar nici macar nu se obosesc sa se uite la fulgii astia cand le dau de mancare. Imi pare bine ca macar cory manaca atunci cand ajung fulgii jos.
Pestii din familia Characidae au in denumirea lor in engleza cuvantul tetra. De exemplu:
- neoni - tetra neon
- neoni rosii - cardinal tetra
- neoni negrii - black neon tetra
etc

Serpae tetra fac si ei parte din familia Characidae asa ca sunt si ei acolo, printre "tetra"
Pt pestii care te intereseaza pe tine denumirile din tabel ar fi urmatoarele:
guppy - guppies
platy - platies
neoni - tetra
rasbora - rasbora
sanitari - daca fac parte din familia corydoras: cory cats, daca nu plecostomus
face valurele deasupra apei, dar numai in dreptul filtrului. Azi am facut un mic experiment, si am lasat toata ziua filtrul cu furtunasul pentru aerare sa vad daca se intampla ceva notabil sau nu, si spre surprinderea mea seara am observat ca algele de pe plante disparusera aproape in intregime. De acum incolo o sa las filtrul cu aerarea in timpul zilei si noaptea o sa o scot, nu de altceva dar dorm in camera cu acvariul si nu prea as putea dormi din cauza zgomotului provocat de filtru cu aerare cu tot
As mai avea o intrebare despre filtru. Am un filtru Resun sp900L (5w) pe care scrie ca e potrivit pentru acvarii de pana la 80l. A fost cel mai mic filtru pe care l-am gasit in momentul respectiv si il tin setat la "viteza" minima (eu avand acvariu de numai 25l. I-am scos furtunul pt aerisire suplimentara pt ca mi se parea ca agita prea tare apa.
Ce imi recomandati sa ii pun inapoi furtunul pentru aerare suplimentara sau sa il las fara? Cum ar fi mai bine pentru plante si pentru pesti?
Dolly wrote:
Ai citit Ciclul azotului? Aici sunt toate informatiile de care ai nevoie.


Din cate deduc eu, ca sa creasca cantitatea de nitrati ar trebui sa fac schimbari mai mici de apa, sau mai rare...
din cate am inteles eu, pentru a nu mai aparea problema cu alga asta ar trebui sa imi creasca cantitatea de nitrati din acvariu. Cum as putea sa fac lucrul asta fara sa cresc totusi prea mult nitratii, si deloc nitritii?
da, cred ca sunt cianobacterii
Multumesc pentru raspuns. Sunt putin confuz, se spune ca aceste alge apar din cauza cantitatilor prea mici de nitrati. Eu stiam ca nitratii sunt "rai" si pot omora pestii. Am testat nitratii si sunt aproximativ 10 mg\l. Ar trebui sa fac ceva sa cresc cantitatea de nitrati din apa? Daca da nu o sa le faca rau pestilor?
atasez si o imagine cu ceea ce a aparut pe plantele mele. Nu are nimeni nici o idee cum as putea scapa de problema asta?
 
Forum Index » Profile for axl07 » Messages posted by axl07
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com