Message |
|
Aproape am terminat de sapat la el, mai am de pus ceva adaos la vreo 3 bolovani, apoi de rotunjit si finisat. Nu ma mai lasa sa pun poze :x Maine de acum, ca e 3 dimineata la mine si mor de somn.
|
 |
|
Romaniaaaaa, receptieee  Acum sap la polistirenul acela, inca n-am ajuns la faza cu rasinile. Vad ca mi-a prins perioada in care faceam barcute de polistiren in jurul blocului  Normal ca o sa caut betoane, cimenturi, rasini non-toxice ca fundalul il rezolv eu, dar sa repar un peste e mai greu :-)
Deocamdata am gasit doar silicon pentru acvarii si cu chiu cu vai am gasit polistiren ca desi denumirea in engleza e similara, pana nu le-am spus la afurisitii astia de "foam sheets" n-au priceput ce vreau 
|
 |
|
ok, eu ma apuc sa sap la el, o sa incerc sa mai compensez ceva din efectul 3D.
|
 |
|
daca ai un acvariu mai mare deja ciclat, ia un tarc cu plasa pentru puieti si muta-i acolo.
|
 |
|
Am nevoie de un ochi de femeie :-) Unde o fi ReBella???
|
 |
|
cred ca asa-i ramane numele.
|
 |
|
Am modificat acum aia, dar cei trei bolovani de sus prea imi par in linie. Ce bine ca polistirenul asta are2 fete albe :-) . Oare de ce nu ma cheama Brancusi? 
|
 |
|
Inafara de problema filtrului, testele de apa cum ti-au iesit?
|
 |
|
asta o ma pot ajusta cand incepe sa capete forma. Acum vad chestia aceea din partea dreapta...e cam fortata,nu? Nu pare prea natural.
|
 |
|
Cam cum ar da bolovanii aia in peisaj? Sa las oare distanta mai mica intre ei?
|
 |
|
Dupamiaza ma apuc de cautat materiale, in week-endul asta ma pun pe treaba, iar domniile voastre pentru ca mi-ati bagat mortu'n casa va trebui sa ma suportati cu intrebarile mele,pana termin tot  Sa folosesc polistiren de 10 sau 2 de 5?
|
 |
|
aha,am bagat la cap. Pot folosi ceva substrat de granulatie 3-4mm ca sa nu fie suprafetele prea netede?...Raman fixate acolo?
Ce grosime finala va avea stratul de ciment si rasina, ca sa-mi fac o idee cum sa modelez polistirenul?
|
 |
|
Ma gandeam sa fac formele de baza sin polistiren iar la chestii de gen ascunzatori sa folosesc spuma, dar daca exista riscul de a se contracta si sa raman cu goluri sub stratul de rasina, muncesc mai mult la formele din polistiren si gata. asta-i primul pas, acum o sa ma documentez despre straturile de ciment si acoperirea cu rasina. Cu Minnardy langa mine, am prins curaj :-)
|
 |
|
Pun tot aici despre background ca sa nu mai deranjez topikul lui Minnardy.
Am vazut ca unii folosesc spuma poliuretanica (din aceea folosita la etansarea ramelot de la geamuri) , sigur nu e toxica sau sa iau o inghititura inainte de a o folosi sa ma conving singur? :-)
|
 |
|
Ai si poza cu cablajul, ca sunt lenes :-) Dar dump-ul de programare?
|
 |
|
Seara intr-adevar n-ajunge mancare pe fundul acvariului si-i hranesc in felul urmator: le dau prima data cat prind in 3 degete si daca-i vad ca inca mai cauta mancare le mai dau. Seara cam de 2-3 ori asa pana vad ca-si cam pierd interesul pentru mancare. Dar dimineata nu-i vad deloc ca ar zice "nene mai vrem" :-)
Si alta problema: De vreo 2 saptamani vad cateodata ceva care seamana tare mult cu un pui mititel (puiet sau cum se spune), are cap si coada, inoata...si sfarseste prin a fi mancat de aia mari. Treaba asta coincide cu momentul in care le dau de mancare. Ma rog, instinctul meu de "tata de pesti"nu e prea dezvoltat, dar ma gandesc sa nu fie pui care scapa din gura femelei, desi nu vad nici o femela gusata si nu stiu daca la 4-5 cm pot avea pui.
|
 |
|
Eu suflet milostiv le-am dat chiar si la ora cand nu mamanca, gandindu-ma ca ei nu pot sa bata cu lingura-n gamela sa ceara de mancare :-) Sau poate la 6 dimineata ar dori o cafea? :-) E ok,pentru dimineata vor manca seara,iar de seara vor manca a doua zi .
|
 |
|
Am observat la pestii mei urmatoarea treaba. Dimineata le dau mancare la jumatate de ora dupa ce le-am aprins lumina, dar nu se ating deloc de mancare. Le mai dau o data cand vin de la servici, pe la ora 5:30, mananca ei ceva dar nu se omoara. In schimb seara pe la 10-11 mananca de parca nu i-am hranit de cand i-am luat :-) . Asta se intampla si cu pestii vostri? Ce ma sfatuiti, sa nu le mai dau mancare dimineata ?
|
 |
|
Am tot cautat sa cumpar un 3D dar n-am gasit nimic si mi-e cam teama sa ma apuc sa-l fac eu ca sa nu-i otravesc pe juniori. Voi citi pe aici si unde am nelamuriri te voi intreba, bine ca te-am aflat :-) Multumesc si scuze pentru deviere.
|
 |
|
E de bine !!!  Abia asteptam sa-l vedem cu pestii in el, sa-ti traiasca si sa se'nmulteasca !!!
Poti sa-mi dai ceva detalii despre background? E diy sau cumparat? e tare fain.
|
 |
|