[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: wizzard_6
Forum Index » Profile for wizzard_6 » Messages posted by wizzard_6
Aproape am terminat de sapat la el, mai am de pus ceva adaos la vreo 3 bolovani, apoi de rotunjit si finisat. Nu ma mai lasa sa pun poze :x Maine de acum, ca e 3 dimineata la mine si mor de somn.
Romaniaaaaa, receptieee Acum sap la polistirenul acela, inca n-am ajuns la faza cu rasinile. Vad ca mi-a prins perioada in care faceam barcute de polistiren in jurul blocului Normal ca o sa caut betoane, cimenturi, rasini non-toxice ca fundalul il rezolv eu, dar sa repar un peste e mai greu :-)
Deocamdata am gasit doar silicon pentru acvarii si cu chiu cu vai am gasit polistiren ca desi denumirea in engleza e similara, pana nu le-am spus la afurisitii astia de "foam sheets" n-au priceput ce vreau
ok, eu ma apuc sa sap la el, o sa incerc sa mai compensez ceva din efectul 3D.
daca ai un acvariu mai mare deja ciclat, ia un tarc cu plasa pentru puieti si muta-i acolo.
Am nevoie de un ochi de femeie :-) Unde o fi ReBella???
image

cred ca asa-i ramane numele.
Am modificat acum aia, dar cei trei bolovani de sus prea imi par in linie. Ce bine ca polistirenul asta are2 fete albe :-) . Oare de ce nu ma cheama Brancusi?
Inafara de problema filtrului, testele de apa cum ti-au iesit?
asta o ma pot ajusta cand incepe sa capete forma. Acum vad chestia aceea din partea dreapta...e cam fortata,nu? Nu pare prea natural.
image

Cam cum ar da bolovanii aia in peisaj? Sa las oare distanta mai mica intre ei?
Dupamiaza ma apuc de cautat materiale, in week-endul asta ma pun pe treaba, iar domniile voastre pentru ca mi-ati bagat mortu'n casa va trebui sa ma suportati cu intrebarile mele,pana termin tot Sa folosesc polistiren de 10 sau 2 de 5?
aha,am bagat la cap. Pot folosi ceva substrat de granulatie 3-4mm ca sa nu fie suprafetele prea netede?...Raman fixate acolo?
Ce grosime finala va avea stratul de ciment si rasina, ca sa-mi fac o idee cum sa modelez polistirenul?
Ma gandeam sa fac formele de baza sin polistiren iar la chestii de gen ascunzatori sa folosesc spuma, dar daca exista riscul de a se contracta si sa raman cu goluri sub stratul de rasina, muncesc mai mult la formele din polistiren si gata. asta-i primul pas, acum o sa ma documentez despre straturile de ciment si acoperirea cu rasina. Cu Minnardy langa mine, am prins curaj :-)
Pun tot aici despre background ca sa nu mai deranjez topikul lui Minnardy.
Am vazut ca unii folosesc spuma poliuretanica (din aceea folosita la etansarea ramelot de la geamuri) , sigur nu e toxica sau sa iau o inghititura inainte de a o folosi sa ma conving singur? :-)
Ai si poza cu cablajul, ca sunt lenes :-) Dar dump-ul de programare?
Seara intr-adevar n-ajunge mancare pe fundul acvariului si-i hranesc in felul urmator: le dau prima data cat prind in 3 degete si daca-i vad ca inca mai cauta mancare le mai dau. Seara cam de 2-3 ori asa pana vad ca-si cam pierd interesul pentru mancare. Dar dimineata nu-i vad deloc ca ar zice "nene mai vrem" :-)

Si alta problema: De vreo 2 saptamani vad cateodata ceva care seamana tare mult cu un pui mititel (puiet sau cum se spune), are cap si coada, inoata...si sfarseste prin a fi mancat de aia mari. Treaba asta coincide cu momentul in care le dau de mancare. Ma rog, instinctul meu de "tata de pesti"nu e prea dezvoltat, dar ma gandesc sa nu fie pui care scapa din gura femelei, desi nu vad nici o femela gusata si nu stiu daca la 4-5 cm pot avea pui.
Eu suflet milostiv le-am dat chiar si la ora cand nu mamanca, gandindu-ma ca ei nu pot sa bata cu lingura-n gamela sa ceara de mancare :-) Sau poate la 6 dimineata ar dori o cafea? :-) E ok,pentru dimineata vor manca seara,iar de seara vor manca a doua zi .
Am observat la pestii mei urmatoarea treaba. Dimineata le dau mancare la jumatate de ora dupa ce le-am aprins lumina, dar nu se ating deloc de mancare. Le mai dau o data cand vin de la servici, pe la ora 5:30, mananca ei ceva dar nu se omoara. In schimb seara pe la 10-11 mananca de parca nu i-am hranit de cand i-am luat :-) . Asta se intampla si cu pestii vostri? Ce ma sfatuiti, sa nu le mai dau mancare dimineata ?
Am tot cautat sa cumpar un 3D dar n-am gasit nimic si mi-e cam teama sa ma apuc sa-l fac eu ca sa nu-i otravesc pe juniori. Voi citi pe aici si unde am nelamuriri te voi intreba, bine ca te-am aflat :-) Multumesc si scuze pentru deviere.
E de bine !!! Abia asteptam sa-l vedem cu pestii in el, sa-ti traiasca si sa se'nmulteasca !!!
Poti sa-mi dai ceva detalii despre background? E diy sau cumparat? e tare fain.

Forum Index » Profile for wizzard_6 » Messages posted by wizzard_6
Go to: