Dupa indelungi asteptari , am acvariu nou

.
Acvariul este un Hailea B50 de 60l. A venit cu Filtru intern Hailea HL-BT 400 si echipat cu neon de 24W Alb-Albastru.
Inainte de a incepe orice activitate in el am mai multe intrebari:
1.Filtrul are un burete cu pori foarte mari. La Aquael-ul care il am in acvariul celalt am unul cu pori mici. Ar fi mai bine sa caut un burete cu pori mici si sa-l inlocuiesc pe cel actual? Filtrul de asemenea are si o cutiuta cu carbon activ.
2.Iau Tetra Bactozym sa pun in filtru? Am vazut ca ar fi eficient in crearea noilor colonii de bacterii.
3.Stau in dubiu. Sa-l plantez , sa nu-l plantez. Mai ales ca prin zona nu prea am de unde lua plante. Voi ce ziceti?
4.Recomandati-mi niste pietris. As vrea pietris clasic [ca cel din rauri]. Am vazut ceva de la Hobby. Cam cat mi-ar trebui pentru 48x39x42cm?
5.Teste de apa , ce recomandati sa iau? Am vazut ca sunt "5 in 1" sub forma de stickuri de la cateva firme. Ce firma recomandati?
6.Hrana de la ce firma? JBL , Tetra? Vreau o hrana pentru toti viitorii locuitori, nu pentru fiecare specie.
7.In timpul ciclarii voi schimba apa?La cat timp. Nu am vazut asta scris in articol [poate n-am fost eu atent

].
Multumesc.