[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rumpelstinschin
Forum Index » Profile for rumpelstinschin » Messages posted by rumpelstinschin
Deci sa pun putina mancare stiam tre sa imi cumpar melci ?
Acvariul a costat 390 Ron si eu nu ascult muzica tare am un sistem decent pt calitatea sunetului .
1. Super
2. Am citit = 2 saptamani o sa ma urc pe pereti
3. Doar 10 neoni volumul brut al acvariului este de 126 L"
4."Dar pana te apuci de ciclat acvariul hotaraste-te asupra plantelor; iti va trebui substrat. "am scris ca am substrat de la sera (am inteles ca nu e grozav dar e deja luat) oricum nu vreau niste plante foarte pretentioase mai astept poate apare cineva cu o idee ce pot planta .
Buna ziua sunt Cristi am 23 de ani si citind pe forum foarte multe chestii am hotarat sa imi cumpar un acvariu 80 x 45(h)x 35 din hornbach complet echipat :
cu capac in care sunt doua neoane de 18 w silvia?(unul o sa fie schimbat cu un aqua glo cat de curand ),
filtru intern eihem aquaball 500L/h
incalzitor jager 100W
doua substante "cadou": tetra : aquasafe si easybalance.

Separat am cumparat substrat de la sera(motive financiare) si nisip de 2-4 mm . si deja incep cu intrebarile:

1 Cand incep ciclarea pot pune plante de la inceput ?

2 Dupa cate zile pot pune primii pestisori sa ajute la ciclare ?Ca pesti ma gandeam sa pun niste molly (consumatori moderati de alge)

3 Doresc o populare a acvariului cu urmatorii pesti in ordinea preferintelor mele :
neoni(15-20)
betta crowntail + femela(incerc ,daca devine agresiv scap de el)
gupy (2-3perechi nu ii las sa se inmulteasca , puii ii dau)
1-2 perechi molly negrii si/sau niste SAE , Otto tot pt alge(mi-e frica de ele din ce am citit pe forum)
si melci : NERITINA NATALENSI
Exista incompatibilitati intre pestii & melcii enumerati ?

La capitolul plante vreau pe partea din spate o planta verde stufoasa si una rosie nu am un nume pentru ca nu m-am decis ce vreau si plus de asta in magazine nu gasesti chiar ce vrei Crying or Very sad in fata un covor de java moss sau alta planta covor fara foarte multe pretentii momentan incercand fara aditie de CO2. Ce imi puteti recomanda ?

Aveti ceva sfaturi/indicatii inainte sa pun apa ?

Am atasat si cu o poza a acvariului in asteptare .
image
image
Se poate inchide
este din geam de 6 mm cu intaritoare longitudnale si lipit cu silicon negru
Vant urgent acvariul stau in militari astept pm pt poze e cel din hornbach[/b]
a fost dat
id-ul este mefisto_green
Pret: 130 ron negociabil.

asa sper ca este bine

Lofty: Este foarte bine. Spor la vanzare!
Vand acvariu 100x40x40 in hornbach este 200 ron nu am un pret fixat astept sa licitati voi precizez ca este simplu fara alte utilitati si stau in zona Militari/Bucuresti
Salut , am un acvariu 100 x 40 x 40( fara capac) si as vrea sa il schimb cu unul mai mic din cauza spatiului (valabil doar in Bucuresti)
image
Val wrote:Depinde cat de zgarietura e zgarietura...

Daca nu e crapatura ci chiar o zgarietura cauzata de exemplu de magnetul cu care se curata geamul, care a prins sub el un fir de nisip, de exemplu, nu iti poate afecta siguranta acvariului.

Nu mi-am batut niciodata capul sa slefuiesc zgarieturile, dar nu ma indoiesc ca e posibil. Cu siguranta iti va spune ce si cum unul dintre colegii tatici la partea de hardware.

astept astept da zgarieturi fine
deci am o zgarietura pe o fata a acvariului si ma streseaza se poate repara slefui sterge cumva? sau afecteaza structura acvariului in vre-un fel?
Ms acum strang tot ce e necesar ma si documentez daca incep sa elimin cat mai multe greseli si din pacate nu am un buget si trebuie sa achizitionez pe rand tot ce imi trebuie cum mai progresez o sa mai va cer sfaturi . Multumesc pana acum
Sanitarii or sa fie albi ca aceia cresc putin , daca o sa pun plante e absolut obligatoriu instalatia de co2? si inca o intrebare in timpul ciclarii pot folosi un filtru intern aquael 350L/h mai ales ca e aum intr-un acvariu mai micut adica ar fi bacteriile formate?
un banc de neon , zebre si gupy + niste sanitari (nu stiu denumirile)
Salut! Nu ma pricep, vreau sa-mi fac un acvariu complet , momentan am acvariul cu volum brut 160 L. Ce fel de filtru extern e potrivit pt asa volum ?

Forum Index » Profile for rumpelstinschin » Messages posted by rumpelstinschin
Go to: