[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sak
Forum Index » Profile for Sak » Messages posted by Sak
Schimb apa cam o data / sapt...desi in trecut am avut experiente neplacute cu treaba asta - dupa ce schimbam apa stateau toti pestii la supr cam o zi. Apa era pusa intr-o galeata (curata) 5 zile sa iasa tot clorul. Anyway, nu am problema asta acum, dar este unul dintre misterele neelucidate
Ok, trbeuie sa fac o rectificare - am observat la una din plante dezvoltarea unei noi ramuri...treaba devina un paradox...o parte din ea inglabeneste si alta se dezvolta Imi da peste cap ipotezele (cum ca ar fi de la apa/lumina insuficienta)
Inca o kestie observata : Can deschide gura este aproape complet alb inauntru , ca un mucus . Acum nu radeti, poate e normal asa, insa pe mine m-a dus cu gandul la o ciuperca prin analogie cu patologia umana.
Mie mi-au aparut vreo 4-5 mecli maro ...au trait bine si au...murit...nici vorba de inmultit (Nu au avut intimitate )
Deci praful este faina de peste+ulei de peste + altele (asa scrie pe cutie )

Bun, despre pui am inteles, mersi

Despre problema cu mancarea: Nu e cauzata de preferinte - ea chiar vrea sa o manance, dar in momentul in care o inghite (dupa cum am mai spus) are miscari spasmodice (un 'shake' brusc)/ dilatari la maxim ale gurii , rezultand o iminenta 'regurcitare'.

Despre plante: Nu, nu folosesc CO2...nici nu stiu cum as putea face rost de asa ceva Nutrienti...nu prea am incredere...daca nu sunt bine facuti (prea mult N sau P) pot afecta si pestii si chiar nu vreau sa pateasca ceva...Iar un acvariu pentru 'teste' nu am momentan.
Pai e acvariu de 100 l, clasic, filtru intern aquel fan 1, aerare cu filtru; de mancare le dau un fel de praf (habar n-am ce e in el, lol ) - chestia clasica de hranit pesti Si le mai dau si niste 'fulgi' nutritivi.

Despre puiet - am observat ca trebuie separati... prea tarziu Dar tot nu stiu cauzele...nu cred ca au fost 'vanati' de scalari...
A, era sa uit

4) Am 3 sanitari si de cateva zile incep sa urce spre suprafata 'brusc' dupa care se intorc spre fund. Nu stiu daca acest comportament este normal, insa ma gandeam ca este provocat din cauza lipsei de hrana de pe fundul acsvariului? (xipho +scalarii papa tot )
Ok, probabil ca ati auzit de aceste probleme all over again, dar indurati

1) (Cea mai importanta): Plantele
Pentru o vreme pareau ca se dezvolta normal - radacini frumoase, culoare buna si muguri; Insa de o vreme incoace nu numai ca stagneaza, dar frunzele incep sa piarda din culoare (unele chiar s-au "ofilit"). Radacinile sunt ok so nu imi dau seama care e problema. Lumina au de la bec....

2) Am o femela de xipho care de cateva zile (urmarind-o) " scuipa" mancarea imediat dupa ce o "inghite" si are niste miscari spasmodice in acel moment, semn ca o deranjeaza ceva... evident este o problema, dar pana a ajunge la veterinar intreb aici.

3) O alta pereche de xipho mi-a facut pui si cum sunt incepator la acest capitol nu prea stiu ce trebuie sa fac....trebuie separati? Principalele 'pericole' la care ma gandesc sunt filtrul aquael si scalarii.

Mersi mult.

Forum Index » Profile for Sak » Messages posted by Sak
Go to: