Message |
|
da...mi`am luat 4 scalari si 3 sanitari...momentan... imi plac mult scalari... pt betta in viitor o sa fac un acvariu separat... pana atunci sa il populez frumos pe acesta...ca mai am de munca.... capacul inca nu am reusit sa il fac.... poate ma mai ajuta cineva cu sfaturi..
|
 |
|
pai tocmai d`aia am si postat aici.... v`am intrebat...ca sa nu fac o greseala...asa ca spuneti`mi cum sa fac. daca tot spuneti ca nu e bine.
|
 |
|
Inca nu mi`am populat acvariul cu pesti...o sa o fac cat mai curand.. imi plac la nebunie betta dar nu stiu mai nimik despre ei....pot sta intr`un acvariu de 60L 50h 40l... in care va mai "locui" si niste scalari,sanitari, vivipari. neoni? vreau si eu cat mai multe detalii ... merci
|
 |
|
da...nu am pus nici o planta in directia fetului (normal) dar vream sa fiu si eu sigur  .. merci...si acum daca tot vb despre plante...imi spuneti si mie ce subsantze trebuie sa iau ca sa asigur buna dezvolatre a lor...si de unde...  merci
|
 |
|
am un acvariu de 100l cu un filtru care care invarte apa..cam de 3 ori pe ora...(300l/h) e bine sau e prea puternic? afecteaza cu ceva plantele?
|
 |
|
da o sa incerc cu rigips... am fost astazi in bricostore cel de langa cora... am gasit acolo plexiglass dar era numai la folii mari de 3m pe 2m si mie imi trebuie de 90cm pe 70cm...si era si cam multicel... 899.000 am dat mai putin pe acvariu sa il fac  ... asa ca o sa incerc cu rigips...o sa caut maine... daca mi`ati zice si un loc de unde as putea sa cumpar...ar fi ideal
|
 |
|
da intradevar cei negri sunt molly...iar femela daca are burta cum te uiti din lateralul ei...putin patratzoasa \__/ ca asa ceva dar normal cu unghiurile mai deschise...si putin rotunsite  ... acum depinde si la a cata fatare e... la prima nu o sa aiba burta asa mare...si s`ar putea sa iti faca pui fara sa iti dai seama ca a fost bortzoasa.... in general cand mai e putin pana la momentul nasterii sta retrasa...si linistita... in timp o sa invetzi sa apreciezi cu mai multa exactitate "momentul" si o sa reusesti sa o separi cu cu 1-2 zile inainte...
|
 |
|
da e putin murdar...nu are cum sa iti iasa bine din prima.... oricum puneam autocolatul ala chiar daca imi iesea bine....imi place mie cum se vede:p...acum va rog revenitzi pe subiect
|
 |
|
si inca o adugare pt ce am scris mai sus.... cam ce distantza trebuie sa fie intre apa si neon...
|
 |
|
bun! si pt capac ce sfaturiimi dati.... ca sa nu ma apuc sa il fac si sa gresesc iar... SI CE PARERE AVETI DE ACVARIU? :p sunt si eu la inceput si am nevoie de incurajari..
|
 |
|
|
 |
|
hai ca acum stiti si de unde sunt... imi poti zice si mie un pretz aproximativ... mie imi trebuie cam 95 L si 75 l dupa aceea tai eu din el si il fac cum trebuie...
|
 |
|
Salut! am reusit sa imi termin acvariul...acela..prea mare...deslipit...taiat si refacut... acum are 60L 50h 40l. Am pus un strat de pietris (6cm in spate, vreo 3 in fatza) [sa imi spuneti daca mai trebuie sa pun ceva la substrat].. l`am umplut cu apa am pus filutru intern...un AQUAEL fan1 300l/h. se pare ca totul e ok.. am facut niste schimbari prin camera pt a sta acvariul intr`o zona in care nu bate soarele. ACUM VREAU SA MA APUC DE CAPAC...am cautat pe la materiale de constructii dar nu am gasit mai nimik... vreau sa imi ziceti si mie din ce ar fi bine sa il fac... ( ceva cat mai usor...geamul meu este de 6 si nu vreau sa pun greutate prea mare pe el) si unde as gasi materialul... Mai am o intrebare... vreau sa pun doua neoane...din cate am citit pe aici pe forum sunt speciale pt plante... pe aceste unde le gasesc...si daca gasesc la dimensiunile potrivite pt avariul meu (<60L). Pesti nu am bagat inca si nici nu o sa o fac pana nu o sa fiu gata cu toate...ori fac treaba cat mai buna ori nu.. VA MULTUMESC
|
 |
|
FELICITARI... ai facut f bine ca te`ai documentat intai si dupa aceea ai trecut la treaba. eu am facut tocmai invers...si a iesit cam nasol..cu sfacerea acvariului ...taierea geamurilor la o dimensiune mai mik...si urmeaza relipirea  ... acum am si eu o intrebare pe acest subiect... becurile acelea economice sunt bune??? credeam ca doar neon merge pus...
|
 |
|
am inteles tot...eu am scris acolo ca l`am desfacut si am scris si dimensiunile pe care le voi face...dar nimeni nu mi`a zis daca e ok...sau nu... si vream sa fiu sigur sa nu gresesc din nou... in rest sun tsuper multumit de acest forum...si va multumesc din suflet. acum la tot mai multe realizari
|
 |
|
se pare ca nimeni nu imi mai raspunde la "cer mare ajutor..." asa ca am mai scriso data  ..... ar fi bine sa intrati acolo ca sa vedeti despre ce e vorba... treaba a luat o intorsatura...  ...si nu vreau sa ma apuc iar sa gresesc...
|
 |
|
mda... initial am vrut sa il pastrez...dar azi de dim l`am desfacut...am reusit...il voi taia si il voi face de 65 lungime 45 inaltime si 40 latime... il voi intari si pe acesta... sper sa nu mai am probleme...
|
 |
|
nu bate nici o secunda soarele acolo unde vreau sa il pun si nici riscul sa il lovesc nu exista... dar revin...cat de mare este riscul sa plesneasca el din senin???? o sa il intaresc pe fatza pe spate.... si o sa pun si un intaritor penpendicular...adik pe lat(pe mij)... mai spuneti`mi ce sa pun.... acum pana sa o fac 
|
 |
|
o sa il pun incoltzul dormitorului.... acum mai apare o intrebare...are ceva daca tin acvariu asa mare in dormitor????
|
 |
|
un silicon pt acvariu.... care costa 140.000 acvariu a fost umplut cam 3 ore...si a rezistat si acum mai e apa in el...dar cam jumate..si nu a curs  ....
|
 |
|