Salut dragi colegi Cu ceva timp in urma(acum 2-3 ani) am descoperit ca am o pasiune pentru acvarii, am tinut ceva timp de ea, pana cand sa aflu ca m-am bagat fix in ceea ce nu trebuie, costisitor la timp si la bani. De atunci am luat o pauza pana acum cateva zile, cand m-am impiedicat de un acvariu prin garaj si am zis, de ce nu ? Si cu ocazia asta sa nu mai fac greselile ce le faceam inainte)
Bun, cam asta este setup-ul meu din ce am mai reusit sa gasesc pierdut.
Un acvariu 100litri, 60x40x45
O panarama de filtru rio 400, dar care defapt are 2 sertarase de materiale filtrante destul de silentios si cu un flow bun, unul cu bureti, iar unul cu bureti si carbune activ...habar nu mai am cat de activ mai este, cert e ca isi face treaba .
Asa Arata
Incalzitor 100w termostat, si o pompa de aer, cu o mica piatra, pozitionata in partea de sus a acvariului.
Acvariul a stat la ciclat 4 zile, cu lumina 10 ore pe zi, si plante.
Au venit locatarii, ceva de inceput, molly, guppy, ancistrusi.
Inainte de toate am folosit 50ml de tetra aqua-safe in a 2-a zi de ciclare. iar a 3-a zi 30ml de tetra crystalwater deoarece era incetosata.
Plante am urmatoarele:
ALTERNANTHERA RED
HYGROPHILA GUYANESIS
BACOPA MONIERI
PILEA CADIERI
Una dintre plante, avea frunzele mancate, se vede si in poza, si as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez(sa le tai, sau sa le las asa?)
De altfel am cumparat 4 pesti, asemanatori gourami, dar nu le stiu denumirea exacta (am cam uitat-o ca eram in graba, stiu doar ca am mai avut si sunt foarte cuminti si pasnici, se vede in poza, daca puteti sa imi dati o denumire)
Astazi am dat o fuga prin hornbach cu gandul ca nu mai are sens sa fac greseli si sa fie totul frumos si verde, iar pestii sanatosi.
Am cumparat teste de apa de la jbl 6in1, si FilterStart(bacterii) deoarece gaurile de ventilatie ale filtrului sunt deja destul de imbacsite de la crystalwater, si ma gandesc sa schimb cam 20l de apa(am luat 2 bidoane de 10 litri de apa plata si sunt puse la decantat). Deci cum sa procedez cu bacteriile si ce sfaturi imi dati si cu ce gresesc pana acum?

multumesc si o seara placuta va doresc.
NO3 - 25mg/l
NO2 - 3mg/l
GH - 7 °D (ce este acesta?)
KH - 20°D (si asta? este pe rosu, adica avertisment)
PH - 8.0
CL - 0 mg/L