[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobtech
Forum Index » Profile for bobtech » Messages posted by bobtech
am comandat unul de 60x35x35 cu 41 lei (doar acvariul)
e prea lung, maxim 70cm ar trebui lungime
cumpar acvariu de 60L in Timisoara, preferabil zona Giroc / Soarelui
nu-i batuta in cuie dimensiunea, nici prea mare (ca momentan n-am unde sa-l pun, dar nici prea mic.
momentan e un acvariu temporar pana la anu cand strang bani de unul profi, ca mi s-a dezlipit cel vechi

am uitat, as vrea sticla de 6

raduigret yahoo.com
0744 761458
am cumparat TetraPH si mi-a iesit PH-ul 7.5
Am 4 scalari si 2 coridoras in acvariu de 60L.
pot sa bag CO2 ?
la ce valoare minima a PH-ului trebuie sa opresc CO2-ul ? sau nu asa se intampla ?

10x
cum recunosc tipul de neon ?
pe el scrie doar Philips TLD 18W/33
pe asta i-l am pe acasa, dar daca vreau sa cumpar de la magazin, cum recunosc un TLD 830 ? sa zicem ca vanzatorul nu stie sau doar "pare" ca stie
am pus poze in galerie AICI
Am fost la petshop sa-mi cumpar un clopot de curatat pietrisul din acvariu.
Preturi intre 5-33 lei. Am luat o chinezarie la 7 lei. Inainte sa o cumpar am trecut pe langa accesorii pt hamsteri si pasari, si mi-a picat fisa.
Am cumparat doua adapatoare pentru pasari, unul lung cu 1,6 lei si unul scurt cu 1 leu. Rezervorul, care este transparent, pe cel mic (8 cm) l-am gaurit ciur la capatul inchis si l-am bagat fortat putin in capatul liber al rezervorului mai lung (12 cm), ca sa iasa un clopot (cilintru mai lung, cam de 20 cm). La captul inchis al rezervorului mai lung am facut o gaura si am introdus furtunul cu care schimb apa.
Am testat masinaria si merge perfect. Cand sifonez apa, pietrisul/nisipul se ridica cam 2-3 cm in primul tub si apoi este amestecat de jetul de apa, ca in masina de spalat. Mizeria se ridica deasupra, si antrenata de apa dispare complet.
Nu stiu daca la fel de bine functioneaza si varianta non DIY, dar eu sunt incantat
de curiozitae, ce pret la ce dimensiuni ?
ok, am vazut si eu dar nu mai gaseam exact unde cand am postat, dar chiar daca-i stiu numele tot nu ma ajuta (n-am facut niciodata un PH test ) . l-a folosit cineva, este disponibil in Timisoara ?
multumesc de explicatii. cred ca am inteles.
o alta chestiune: in linkul urmator
http://www.thekrib.com/Plants/CO2/co2-pvc.html
exista o substanta referita ca "pH reagent".
stiti cumva despre ce substanta este vorba si unde se gaseste ?

10x
io am tot citit posturile astea si link-uri, dar inca nu mi-e clar cum e instalatia asta . io am inteles cam asa:

- am un tub vertical
- la capatul de sus intra jet de apa impins in jos de powerhead
- jetul este aspira in prealabil printr-un filtru
- tot la capatul de sus sau pe lateral undeva, dar mai la inceputul jetului, intra un furtun pe unde vine CO2
- la capatul de jos exista un burete sau un fel de membrana, fie ea si din ciorap de dama, prin care este impins jetul imbogatit cu CO2
- CO2-ul, fiind gaz, se ridica sus, dar jetul i-l impinge in jos, dar nu iasa din tub, fiind oprit de membrana; din tub iasa doar apa care a aborbit CO2

cam asa ceva ?
Dalles wrote:Daca, insa, ii montezi si tubul de aer, sfaraie ca orice filtru de duzina. smilie

zgomotul vine mai mult de la capatul celalat, pe unde intra aerul, nu in apa.
eu am pus vata in capatul pe unde trage aer si nu se mai aude zgomot, decat aerul din apa daca stai langa acvariu
lazarginel wrote:Dar nu uita ca daca folosesti co2 la greu trbuie sa ai si un substrat bun sau chiar foarte bun Sau sa folosesti fertilizanti regulat :-P La un acvariu plantat trebuie sa -ti cont de urmatoarele : 1 LUMINA de spectru si intensitate adecvata .2 SUBSTRAT bogat in micro si macro elemente .3 FARA EL NU SE POATE CO3,CO2,CO2

scuze dacae aiurea intrebarea, dar ce inseamna "substrat bun sau chiar foarte bun", practic ce contine substratu asta ?
in Timisoara sunt magazine care vand hranitoare automata ? (orice marca o fi ea)

Forum Index » Profile for bobtech » Messages posted by bobtech
Go to: