Message |
|
Bucephalandra spec. Brownie Dennerle in plina splendoare  :

|
 |
|
Gabi C wrote:Ce bine arata cu poze facute de un meserias .
Total de acord !
|
 |
|
|
 |
|
Silviu Man wrote:Intr-o luna-doua ajung si eu in Cluj, sa mai fac ceva "provizii" de la nevertebrate. Abia astept sa-l vad, mai cu seama pentru radacini si moss (noua mea tema de studiu). Foarte frumos. Felicitari!
Multumesc Silviu , sper sa avem ocazia sa ne vedem daca tot ajungi prin Cluj.
|
 |
|
Pushkatu wrote:Superb acvariul, nu am cuvinte! Se vede ca ai trudit la el, dar merita. Succes cu proiectul si sanatate!
Multumesc !
Nu e asa mult truda precum pare , se intretine foarte usor. Efortul depus de mine in intretinerea lui este minimum minimorum, asta fiind unul din motivele care ma face sa nu renunt la el .
Numai bine si tie !
|
 |
|
De acord cu scorpionul , mai degraba latime de 70 si inaltime de 55 daca vrei musai mai inalt, desi eu la 50 cm inaltime m-as opri exact din motivele amintite mai sus.
E un proiect urias ! , esti sigur ca te-ai gandit bine ? ...pentru ca un astfel de proiect consuma mult timp si bani !
Sper sa nu fii nevoit sa faci compromisuri pentru ca de aici incep sa apara dezamagirile.
Eu sunt de urmatorul principiu : mai bine un acvariu mai mic , ingrijit , in care sa-ti permiti sa pui tot ce iti doresti fara sa faci rabat si sa-i acorzi timpul necesar ...decat un acvariu mare la care trebuie sa faci tot felul de compromisuri !
P.S. daca doresti ca acest proiect sa fie unul profi , iti spun din start ca te va costa cateva mii de euro
|
 |
|
ocean wrote:Frumos
Multumesc!
Antecume wrote:Rasbora Mosquito. Inoata in parte superioara a acvariului. Cred ca merg bagati vreo 10-15.
M-am gandit si eu la ei vreo 15 bucati dar nu sunt foarte decis.
Antecume wrote:Arata super fain. Ce planta e aia cu frunzele usor albastrui?
Sunt mai multe varietati de Bucephalandra.
paradoxx wrote:ai putea pune carnegiella Matthae sau Strigata. sunt super draguti 
Sunt niste pesti deosebiti dar parca m-as duce pe niste pesti mai mititei. Specia asta e predispusa sa sara din acvariul , pentru un open top nu-s tocmai cea mai buna alegere.
Silviu Man wrote:Mie mi-ar place cum se "itesc" din vegetatie Boraras Urophtalmoides.
Sunt mai timizi, nu iti umplu peisajul si astfel aranjamentul ramine in prim plan.
Cred ca vreo 30 ar fi un cird potrivit.
In rest, ...
Pe romineste : jos palaria!
Multumesc Silviu , am introdus 1 singur exemplar de Boraras Urophthalmoides de test (era saracu singurel intr-un acvariu la Nevertebrate si l-am adoptat) . Sunt frumusei dar parca prea mici , timizi . Mai degraba sunt atras de Boraras Brigittae .
Pe UKAPS am primit o sugesti foarte interesanta , Hyphessobrycon amapaensis . Nu am mai vazut sepecia asta pana acum si fac parte din aceeasi familie ca Ember Tetra.
Sper sa poata Nevertebrate.ro sa-mi aduca.
|
 |
|
Poza e facuta in 22.05.2017 , setupul avea 411 zile . Numaratoare continua...
Ma gandesc sa mai introduc o specie mica de pesti ? , aveti sugestii ?
Multumesc.
|
 |
|
Foarte bine arata acvariul ! , Bravo !
|
 |
|
skija wrote:
BBogdan wrote:
skija wrote:Cu ce cureti pietrele ?
Pietrele le curat foarte rar , dar atunci cand o fac folosesc o periuta de dinti electrica.
Numa' chestii faine va invata Balasz si Viktor 
Cu siguranta , dar in acest caz nu au nici o contributie. Mai suntem cativa prin Romania care mai si gandim din cand in cand, ofera-ne totusi si noua putin credit. 
|
 |
|
skija wrote:Cu ce cureti pietrele ?
Pietrele le curat foarte rar , dar atunci cand o fac folosesc o periuta de dinti electrica.
|
 |
|
Gabi C wrote:In vara asta mi se arata un drum pe la Cluj . As trece sa vad bazinul live . 
Te astept cu drag !
|
 |
|
Silviu Man wrote:Miercuri este confirmata comanda pentru plante.
Cum adica "bonus" la comanda?!
Edit : gata, scuze, nu am fost atent la locatia ta
OK, spune-mi cum procedam (expeditie, plata,...).
Eu o sa merg pe la magazin sa intretin acvariul zilele acestea si am sa-i rog sa puna in cutia cu comanda ta si aceste plantute. Nu te costa nimic extra , moss-ul e cadou din partea mea.
Am nevoie doar sa-mi transmiti in privat numarul de comanda , sa fiu sigur ca ajung la cine trebuie.
Multumesc.
|
 |
|
Silviu Man wrote:Multumesc. Am comandat Brownie, vad ca chiar e o plantuta frumoasa si nu ocupa mult spatiu, deci e perfecta pentru nano.
Muschi nu au pe stoc. Este dificil de plantat ulterior?
Deloc , se poate lipi usor cu super glue gel direct pe lemn/ piatra daca nu mai ai posibilitatea sa-l legi. Eu folosesc metoda aceasta de multa vreme.
P.S. oare cand iti trimite comanda ? ca as putea sa-ti pun eu in pachet bonus fissidens si coral moss
|
 |
|
Inceputul este promitator , iar daca o sa faci schimbarile "tehnice" notate in descriere cu siguranta o sa te bucuri de un acvariu frumos.
Lemnul te-ai gandit sa-l lasi gol ? , sau o sa-l "imbraci" pe alocuri / total cu moss ? ...eu ti-as recomnda ca macar pe alocuri sa pui moss si aici iti recomand fissidens fontanus, Riccardia chamedryfolia (coral moss).
De asemenea te-as mai recomanda o varitate de bucephalandra foarte frumoasa ( https://www.nevertebrate.ro/bucephalandra-brownie-18105) . Creste mai mica decat Wavy Leaf , forma frunzelor este diferita cat si culoarea. Dintre varietatile de Bucephalndra ce se gasesc la noi in comert aceasta este preferta mea.
Bafta!
|
 |
|
Silviu Man wrote:Din experienta voastra, Bucephalandra poate inflori la suprafata apei? Ma gindesc la o plantare la mica adincime in paludarium.
Sigur ca infloreste si la suprafata apei , de altfel ea creste si in mediul emers foarte bine daca mediul este umed.
O poza din natura :
Gabi C wrote:Bogdane esti mai florareasa ca mine. Ca exemplu daca nu aveai bucephalandra nu cred ca as fi avut nici eu azi.
Ma bucur ca ti place bazinul.
Silviu eu zic ca poti avea flori la suprafata. Mai multa experienta cu planta asta are Bogdan asa ca l poti bizii in topicul lui.  sigur o sa ti raspunda.
Cand ne retragem la pensie punem amandoi de o florarie.
Am raspuns in topicul tau , netz !
|
 |
|
Gabi C wrote:Superb Bogdane ! Sa pui mina sa postezi mai des. 
Multumesc Gabi , tu stii ca eu nu am aparat foto .
Cand mai prind pe cate unu cu aparat il bag in casa la pozat  , sa mai am si eu ce posta altfel ma uita lumea.
Silviu Man wrote:Foarte frumos! Felicitari!
La sfatul lui Gabi m-am inspirat putin din citeva detalii, sper sa-mi iasa si mie citusi de putin.
Multumesc Silviu , ma bucur ca te inspira!
Cu siguranta o sa-ti iasa , ai atitudinea potrivita.
|
 |
|
Sunt foarte frumusei , pozele de asemenea foarte reusite ! ...keep'em coming !
|
 |
|
Gabi , eu cred ca trebuie sa-ti schimbi meseria ! , florareasa trebuie sa te faci !
Foarte fain e acvariul , evident si plantelor le place.
|
 |
|
|
 |
|