Message |
|
Eu nu prea inteleg cum ai GH mai mare decit KH?Vezi sa nu fie invers!
|
 |
|
Cam inghesuite vedetele tale!In schimb felicitari pentru plantat.
|
 |
|
Este o infectie a vezicii de aer,se trataza cel mai bine cu Furanol2,bai de scurta/lunga durata .
|
 |
|
Ma gindeam ca nu te lasa inima sa nu mai "bibilesti" ceva!
Eu chiar presimt o continuare apoteotica.
|
 |
|
Hemichromis Lifalili sint de departe mai frumosi dar eu nu prea am mai vazut pe la noi.
|
 |
|
|
 |
|
Daca ai spalat filtrul sigur ai omorit si bacteriile care-ti transformau amoniacul in azotat,in cazul asta apa nu este inca albicioasa.Schimburile de care ti-am spus lungesc ciclarea dar asa se face cind ciclezi cu pestii in acvariu.
|
 |
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
-le dai atita mincare cit consuma in max un minut.
-nu cureti filtrul,poti schimba 25% saptaminal
-trebuie sa le stingi lumina noaptea,poti face asta mai usor cu o priza programabila.
-scoate plantele de plastic si cu statuia aia,sint foarte urite.
|
 |
|
Posibil un fel de conjunctivita cauzata de concentratia mare de NO2-NO3 din apa;ar trebui sa treaca cu imbunatatirea calitatii apei.
Daca tot ai deciclat acvariul clatind mediile de filtrare acum va trebui sa faci schimburi de 30-40l zilnic pina se echilibreaza sistemul din nou.
Adauga si o lingurita de sare./nu la fiecare schimb ci acum pentru a reduce intoxicatiile cu produsi ai amoniacului.
|
 |
|
Porcu wrote: Garantia e cu siguranta mai mare de 8 luni, el spune ca decit sa stea juma' de an pina-i rezolva aia problema, mai bine o rezolva el  .
Numa' io aud de tzepe d-astea, nimeni, nimic?
Asa am patit si eu,iar dupa ce mi-au spus ca dureaza cam 30 de zile am taiat capacul si am pus un balast electronic care functioneaza si acum dupa trei ani.
|
 |
|
Le-ai dat cumva de mincare inainte de filmare?
Mie imi par ca respira un pic prea rapid si ori au viermi de branhii sau NO3/NO2 in acvariu.
|
 |
|
Poti pune un polistiren extrudat!
Eu am pad ,de trei ani,zic ca este ok pina acum.
|
 |
|
Grisul sau Ichthyo este o boala usor tratabila in primele etape ale ei si mai greu de tratat in stadiile avansate cand pestele poate sa moara din cauza daunelor provocate de parazit operculilor sau a infectiilor fungice/bacteriene ce se pot suprapune.
Tratamentul se face cu verde de malahit 1,5 g la 10 litri ,cresterea temperaturii si a aerarii!
|
 |
|
kirra28 wrote:si un filtru intern.
Trebuie avut grija cu filtrul intern sa nu-i aspire ,cel mai bun mi se pare un burete bolborositor.
|
 |
|
Foloseste mincare pentru puiet sau chiar mincarea pe care o dai acum la adulti dar maruntita.
|
 |
|
Sint foarte sensibili la calitatea apei.
Poti incerca bai de scurta durata cu furanol2 si schimburi de apa.
Poti adauga o lingura de sare(NaCl)/100l pentru a preveni si la ceilalti o intoxicatie cu nitriti.
|
 |
|
Despre puii carei specii vorbim?
|
 |
|
mariusvlad wrote:
mariaienesel wrote:Sper sa nu-l supar pe dragos, dar mie imi plac discusii 
Te iertam caci nu ai ochiul format.  In comparatie cu cei dintr-un pet-shop nu arata rau, dar daca Dragos spre exemplu ar scoate vreodata la vanzare asa ceva i-as sterge numarul de telefon din agenda.
Nu ai fi singurul.
Eu as scoate tot din acvariul ala,as pastra buturuga pe care as agata niste anubias si as adauga un filtru extern,iar cu schimburi zilnice de 20-30% s-ar pute recupera pestii.
|
 |
|
Daca pui Biotopol plus poti sa o pui in acvariu imediat,daca nu ai biotopol trebuie sa o lasi o zi sa piarda clorul.
Schimburile de apa te ajuta sa tii sub control concentratiile de NH3 sau NO2 pina cind vei avea destule bacterii in filtru.Ciclarea cu pesti este un pic mai grea dar nu foarte complicata.
|
 |
|
Adib wrote:Asadar .... din greseli invata omu
In cat timp se va stabiliza ?
Daca vei schimba zilnic circa 20% din apa, intr-o saptamina va fi ok.
P.S.Lasa materialul filtrant din filtre in pace.
|
 |
|