As vrea sa imi fac sau sa dau comanda de un acvariu cu dimensiunile urmatoare : lungime 90 cm, latime 40 cm, inaltime 35 cm. La aceste dimensiuni este ok sticla de 6mm fara intarituri? Este vreo diferenta de rezistenta intre sticla float si cea diamant (ultraclara) in caz ca gasesc asa ceva? Stie cineva unde se fac acvarii la comanda ok si sa trimita si in alte localitati? ca link-uri pe google am gasit dar poate stie cineva care chiar a facut un acvariu la comanda. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
|
Filtrul intern de la acvariile Juwel nu merita sa le schimbi doar in caz ca iti pui un filtru extern. Dar ca sa il schimbi pe altul intern nu cred ca are rost.
Filtrele alea de la Juwel isi fac foarte bine treaba, nu au debit mare dar apa este filtrata f.bine, un avantaj este ca tragand apa de sus in jos aceste filtre iti rezolva si problema biofilmului in caz ca ai asa ceva. Am doua acvarii Juwel acasa(un rio 180 si un rekord 60) la ambele am trecut pe filtre externe fiindca s-au ars powerheadurile dupa mai mult timp nu chiar de la inceput si preturile lor fiind destul de ridicate (jumate cat un filtru extern aproape) am renuntat la ele. Dar cat timp au funtionat si au facut treaba foarte bine(poti sa pui si alte medii filtrante in ele).
Iar cu neoanele la modelul asta, rekord 60, eu am montat asa: un tub de 15w t8 830 in soclul ala standard al capacului, si plus doua tuburi T5 osram 865 inghesuite la maxim in limitele capacului. Dar acvariul meu este plantat bine, daca nu vrei sa tii plante mai pretentioase nu prea are rost sa suplimentezi lumina.
|