Message |
|
Zici ca e bazin de crescatorie
|
 |
|
In desenul tau mediile filtrante apar acoperite de apa, nivelul apei in compartimentul 2 este dat de geamul
de trecere de la compartimentul 3. Adica in desen trebuie sa ai mai multe medii de filtrare.
Diametrul si numarul gaurilor il calculezi tinand cont de viteza apei functie de diferenta de nivel, adica
viteza egal radical din 2 inmultit cu diferenta de nivel (3 cm in cazul tau) inmultit acceleratia gravitationala.
Pe de alta parte debitul apei (ar trebui sa masori sau sa aproximezi debitul real al pompei de recirculare) este
egal cu viteza inmultit cu aria. din cele doua ecuatii afli aria totala a gaurilor. Atentie la unitatile de masura,
trebuie convertite. Debitul este de obicei in litri pe ora, trebuie convertit la metri cubi pe secunda. Aria totala
trebuie exprimata in metri patrati si apoi treci la mm.
|
 |
|
Fa-ti o lista cu toate lampile asemanatoare care ar putea reprezenta o solutie, fa un tabel cu plusuri si minusuri
si dupa ce faci o comparatie te hotarasti care ar fi lampa care ti se potriveste. O lampa cu led nu o cumperi in
fiecare zi, de aia nu trebuie sa te grabesti.
Unghiul de dispersie la aceasta lampa e 70 de grade, caz in care sigur iti vor trebui doua lampi ca sa acoperi toata latimea
acvariului.
|
 |
|
E aproximativ bine
Geamurile despartitoare le poti face cu sticla de 6, dar e ok si cu 8.
Dar wet&dry este un concept care ar trebui sa iti spuna din denumire ce anume face: ai o parte uscata, mai bine zis
in aer, dry, si o parte umeda, in apa, wet. Adica in al doilea compartiment apa ajunge pe sus si trece peste o placa de
acryl care are gauri in ea, o parte din apa ajunge jos in compartimentul respectiv, o parte trece pe placa de acryl mai
departe, fara sa parcurga mediile din compartimentul respectiv. Mai mult decat atat, ca sa fie wet&dry, o parte
din mediile din respectivul compartiment trebuie sa fie iesite din apa, la tine sint toate sub apa. Distanta de cadere
nu ar trebui sa fie, prin aer, mai mare de 2-3 cm, ca sa nu faca zgomot prea mare.
|
 |
|
ZT6600A - pentru lampa asta scrie ca are leduri Bridgelux si Cree. Daca la asta scrie oare de ce la ZT6400 nu scrie?
Pentru ca nu folosesc Cree-uri, altfel ar fi scris. Foarte simpla explicatia. Nu tot ce zboara se mananca si nu toate lampile
produse de ei folosesc leduri Cree. Producatorii pe care i-am amintit mai sus folosesc doar leduri Cree si mai completeaza
cu leduri tot de calitate gen Semileds sau alte firme asemanatoare, dar grosul ledurilor folosite este Cree.
La un pret asemanator prefer sa cumpar o lampa cu leduri Cree cu suport ceramic decat o lampa unde nu stiu ce leduri
au fost folosite pentru ca producatorul nu spune.
Si cu asta am incheiat interventiile in acest topic, nu am facut decat sa ma enervez aiurea pentru cat de ingust gandesc
unii oameni si pentru care nume ca Dennerle nu inseamna nimic.
|
 |
|
In mijloc se aduna lumina, e normal. Chiar daca ai avea reflectoarele cu unghiuri diferite, daca distanta
dintre ele nu e suficient de mare atunci lumina se aduna in centru. E de vazut si ce valori vei avea cu apa...
|
 |
|
a.bogdan wrote:uitate mai peste tot, nu neaparat la produsul asta
Aloo, domnu', de unde stii tu ce leduri sint folosite la lampa asta? Scrie undeva in prezentarea lampii?
Nu. Daca nu scrie atunci nu am de unde sa stiu ce leduri folosesc. Nici macar pe site nu am gasit ce leduri
folosesc, asa, in mod general. Inca odata, ca sa nu o mai dai la intors, o firma serioasa te anunta, la specificatiile
tehnice ale produsului, ce anume cumperi. Ca tu vrei sa crezi ca ai cumparat Cree-uri dar de fapt nu stii exact ce
ai cumparat, asta e problema ta. Pina la proba contrara eu nu stiu ce leduri folosesc la aceasta lampa.
Si hai sa incheiem discutia aici, nu ai adus nimic pozitiv in argumentatie. Incearca sa ma eviti, asa cum am sa fac si eu
de acum incolo. O seara buna.
P.S. daca vrei Cree-uri la kil din China, pret super mic, vezi ca le gasesti pe ebay sau aliexpress...
|
 |
|
Si ultimele doua slideuri de la http://www.zetlight.com/index.php/products.html?id=91
presupun ca poti citi ca sa vezi ca linkul pe care l-am pus este pe site producatorului...
|
 |
|
Mai departe...
|
 |
|
Ia arata-mi tu unde scrie:
|
 |
|
Am citit toata prezentare lampii, poate imi spui unde scrie, eu nu am gasit. Vorbim de pagina asta?
Sau ai tu alta pagina?
http://www.zetlight.com/index.php/products.html?id=91
|
 |
|
Eu sint rautacios?
Pai dupa ce ca esti impertinent si ma intrebi daca am pus mana pe lampa acum ma faci si rautacios? Pe bune?
Am incercat sa ma documentez, pe site-ul lor la pagina de prezentare a lampii respective nu scrie ce leduri foloseste.
O firma care se respecta prezinta asemenea detalii importante.
Chiar te rog sa ma eviti. O seara buna si tie.
|
 |
|
Asta e lampa:
http://www.zetlight.com/index.php/component/content/article.html?id=91
Imi spui si mie unde scrie ce leduri contine? Cate si de care?
@George am auzit, da' e un baiat care are niste lampi Zetlight de vanzare si trebuie sa ii perie
bine pe chinezi, nu?
|
 |
|
Marfa!
Ce bine sa ai prieteni ca Dan
|
 |
|
Nu mai stiu exact, dar cred ca poti sa vorbesti la Dedeman si sa o iei gata debitata. Eu am duba
|
 |
|
Sint 3 categorii de pietre Samurai, mici 0,8-1,2 kg, mijlocii 2,3-2,7 kg si mari 4,8-5,2 kg. Sa vedem ce
gasesc pe stoc, as lua cateva din fiecare. Si eu cred ca vor da bine...
|
 |
|
Ecotech, GHL, Aqua Illumination folosesc leduri Cree. Astea le stiu eu. Or mai fi si altele.
Da, si Giesemann.
|
 |
|
a.bogdan wrote:
kirucd wrote:
a.bogdan wrote:kirucd, ai pus vreodata mana pe vreo lampa zetlight ?
Nu, tu ai pus mana vreodata pe o lampa AiSol? Intrebarea ta e stupida si idioata.
Si hai sa iti mai pun o intrebare: cand ai pus mana prima data pe o lampa cu leduri?
Eu am pus mina prima data in 2012 si am 4 AiSol-uri...
Habar nu ai ce vorbesti, nu e vorba de nicio polemica, ai habar cu ce se mananca ledurile?
Citeste articolul pe care l-am postat mai sus si dupa ce il citesti mai discutam. Vino cu
lectiile pregatite daca vorbesti de leduri, daca habar nu ai despre ce vorbesti mai bine abtine-te.
Toti aruncati cu rahat fara macar sa stiti despre ce e vorba. Despre GHL ai auzit? Fac cele mai bune
lampi led la ora asta. Lampile de la Dennerle sint facute de ei, nu in vreun cotlon din China.
De Cree ai auzit? Daca ai auzit poate ne spui ce leduri foloseste lampa ta, cei de la GHL, ca si multe
firme cu produse de calitate, folosesc leduri Cree. Impachetate pe suport ceramic. Ai idee ce inseamna
tehnologia pe suport ceramic si cu ce e diferita de cea cu suport plastic? Inainte sa arunci cateva vorbe
pe un forum pune mina si documenteaza-te. Cand o sa folosesti lampa pe care o ai acum 5 ani si o sa
mai functioneze atunci mai discutam, pina atunci nu prea avem nimic in comun.
vorbim peste vreo 5 ani atunci domnule,vad ca esti gica contra la tot ce se intampla pe forum..oricum , sper sa nu iti schimbi parerea pana atunci, pt ca eu nu uit si o sa iti reamintesc  multumesc pt conversatie , numai bine
Chiar te rog sa imi aduci aminte, daca vei mai scrie pe aici. Intrebarea ta este impertinenta si complet
aiurea. Eu te intreb daca stii ce leduri sint folosite in lampa, o informatie foarte importanta, si tu ma intrebi
daca am pus mana pe o lampa ca a ta. Si nu mi-ai raspuns la intrebare, tu ai pus mana pe vreo lampa AISol?
Si cand ai pus mana prima data pe o lampa cu leduri? Crezi ca asta e relevant in discutie? Sau e relevant cum arata o lampa?
Poate sa arate ca un OZN si sa foloseasca ledurile cele mai ieftine din piata, ca trebuie sa scoata si chinezii bani de undeva,
nu?
Ai folosit tu vreo lampa Giesemann sau Dennerle ca sa arunci cu cacat pentru ca ai tu o lampa Zetlight?
Eu zic sa va mai abtineti de la asemenea gesturi gratuite. Si spor la vanzarea lampilor Zetlight...
Si veniti cu argumente, nu cu intrebari daca am pus mana pe o lampa cu leduri...
|
 |
|
Si ceva material de studiu daca vrei sa afli despre leduri si plantate si nu numai, e un topic chiar aici pe forum:
http://acvariu.ro/forum/posts/list/27602.page
|
 |
|
a.bogdan wrote:kirucd, ai pus vreodata mana pe vreo lampa zetlight ?
Nu, tu ai pus mana vreodata pe o lampa AiSol? Intrebarea ta e stupida si idioata.
Si hai sa iti mai pun o intrebare: cand ai pus mana prima data pe o lampa cu leduri?
Eu am pus mina prima data in 2012 si am 4 AiSol-uri...
Habar nu ai ce vorbesti, nu e vorba de nicio polemica, ai habar cu ce se mananca ledurile?
Citeste articolul pe care l-am postat mai sus si dupa ce il citesti mai discutam. Vino cu
lectiile pregatite daca vorbesti de leduri, daca habar nu ai despre ce vorbesti mai bine abtine-te.
Toti aruncati cu rahat fara macar sa stiti despre ce e vorba. Despre GHL ai auzit? Fac cele mai bune
lampi led la ora asta. Lampile de la Dennerle sint facute de ei, nu in vreun cotlon din China.
De Cree ai auzit? Daca ai auzit poate ne spui ce leduri foloseste lampa ta, cei de la GHL, ca si multe
firme cu produse de calitate, folosesc leduri Cree. Impachetate pe suport ceramic. Ai idee ce inseamna
tehnologia pe suport ceramic si cu ce e diferita de cea cu suport plastic? Inainte sa arunci cateva vorbe
pe un forum pune mina si documenteaza-te. Cand o sa folosesti lampa pe care o ai acum 5 ani si o sa
mai functioneze atunci mai discutam, pina atunci nu prea avem nimic in comun.
|
 |
|