Pai asa m-a "mitit" cela care mi-a daruit pestii, stii vorba "pestanul de dar nu se cauta de icre" ...demasoni sau dermasoni ei sunt motivul pt care m-am apucat de mbune O sa mai urc si eu standele treptat, dupa ce se mai "salta" puietul . Sa vedem ce mai donez, schimb ,poate mai reusesc sa mai bag ceva culoare(specii) in acvariu ,una peste alta sunt mandru de ce am facut intrun timp relativ scurt si cum am mai spus , cu buget aproape nul oricum , intentionez sa va mai tin la curent cu ce prostii mai fac.
Va urez toate cele bune !!!
Dap, cu demasonii am lamurit treaba , sunt inmultiti excesiv
Cu flavu-si mi-am facut griji degeaba pt ca sunt pui asa ca demasonii nu au nimic cu ei. Intre timp am mai luat ceva puiet si mai mare si mai mic care o duc frt bine
( am mai bagat fry de flavus,msogo magunga, cirtocara mori,yellow lab)
Si ca sa fie treaba treaba am mai bagat 8 maturi de vis aseara dupa cum urmeaza > 1m 2f estherae red, 1m 2f estherae blue,1m 1f socolofi
"va rog puteti uita"
by koala: Ti-am editat linkurile, ca sa putem vedea filmele...
Donez-schimb lifalili hemichromis 2 buc 3-4cm si 5-6cm posibila pereche .
Daca ai de dat o mbuna doua chiar si puiet (doar malawy) e de vis , ) daca nu, sa-i stapanesti sanatos ,)
Pt contact sunati la 0765978291 doar pentru Bucuresti ! URGENT!!!
P.s Rog admin daca nu am postat corect in rubrica asta sa imi mute postul , multumesc de intelegere.
Baga repede un post nou la schimburi-donatii depinde ce vrei sa faci si scapa de ei daca te-ai decis , recomand sa faci treaba asta pe mai multe situ-uri de acvaristica pt ati mari sansele , )
Spor !!
Am si eu un mix de pestani cam tot in genul asta asa ca le dau sa manance fulgi combinati cu granule , fulgii tind sa pluteasca iar granulele sa cada mai repede catre fundul bazinului asa ca vor avea toti parte de cate ceva plus ca mai poti sa incerci sa ii hranesti punand manarea in ambele capete ale bazinului pt o distribuire cat mai echidistanta,
Populatia mea<demasoni 6cm,yellow lab 3 cm,cirtocara mori 2 cm,lifalili 6 cm si nu am probleme , ) Eu as pastra zanele in locul tau , )
Bafta !
Galbiorii nu-i comentez insa demasonii sunt din aceiasi pepiniera , astazi cand am luat 8 pouiuti de flavus am avut marea mirare sa gasesc la respectivul aceiasi demasini decolorati de la aceiasi persoana cumparati ....eu primind-ui moca nu pot sa comentez nici daca vreau (multumesc pe aceasta cale ) ,dar persoana platise pt ei si s-au cam curatat , faza e ca se pare ca au fost inmultiti excesiv intre frati surori cum ar veni si si sa perimat esenta speciei ....asta ar fi o explicatie ...pareri !!??
@ Calin si Porcu !!!
Ar trebui sa fiu mai exact in exprimare si sa va povestesc cat mai curat cum sta treaba cu "demasonii" mei .
Dintre cei 6 , 3 nu isi intesifica culoarea decat frt putin (ma refer la ceii mai slab colorati)
Alti 2 ajung la coloritul puternic doar cand se simnt in siguranta (in pesteri sau intr-un colt ferit al acvariului) fara a fii in preajma cel din urma peste care zic eu ca este "alfa" si le da stres , in momentul cand alfa se apropie isi pierd culoarea aproape instant sau mai rare ori isi pastreaza coloritul si il infrunta cu acelasi rezultat de fiecare data o fura Referitor la faptul ca ar fi doar undemason si restul elongatus mpanga nu stiu ce sa zic ...m-am documentat putin , vazut ceva poze ...in punctul meu de vedere nu pr afi elongatus dar ma rog se prea poate , sunt si eu "mic" si la inceput si mai am mult de invatat ....am stat peste 2 ore de dimineata de la 7 can m-am trezit eram deja cu ochii in acvariu si imediat dupa am deschis laptopul sa citesc tot jurnalul la zi a lui Adi cu malawy "The land of make-believe" , acum ceva vreme pe al lui Koala oamenin pt care am tot respectul(le-am vazut proiectele) ....deci invatam.
Acum sa spun de Labidochromis caeruleus ca doar unul are dunga neagra dorsala iar ceilalti doi sunt galbeni complet ceea ce inseamna ca seamana dar nu rasare si ca tipul de la Coralis ma luat la misto(o fi vazut pe moaca mea ca sunt pufan in domeniu) dar data viitoare voi sti si ma voi duce mai informat.
Sa trec la Meeky ...care sunt facuti public pt un schimb cu ceva africanos iar gupuletul urmeaza a fi repatriat intr-un plantat ce urmeaza s-al pun in functiune cat mai curand posibil.
Bazinul are aproape o luna , pestii au fost introdusi acum cateva zile , cele 2 filtre interne(in total 1700l\h) erau ciclate(scoase si introduse direct din celelalt bazin fara a fi curatate)
O sa iti urmez sfatul cu schimburi de apa mici si dese,,,cheia marilor succesuri pana la deplina ciclare La fel o sa fac si cu pietrele , o sa incerc sa le dau un aspect cat mai natur s ichiar o sa mai adaug cateva ca mai am destul dintr-un bolovan de vreo 60 kf xsper sa fie ok , oricum revin cu poze.
Dap probleba cu respiratia se poate sa fie si de la faptul ca pompa de aer nu merge decat cand sunt plecat de acasa pt ca face un zgomot de groaza (un resun de pe timpul cand se tragea pe strazi cu arcul) asta e si motivul pt care nu am capac .
Multumesc Caline de sfat din care intrevad o raza de lumina for me , intradevar din cei 6 demasoni am un alfa un subdominant si 4 femele ...e jale cand se intalnesc cei 2 masculi , in schimb vad ca e frt tolerant vis a vis de americani, de yellow lab pe care doar ai goneste din preajma pesterii lui, ca se vede clar diferenta cand ataca celalalt mascul pe care l-ar manca si ceilalti. Deja am luat o gura de aer sanatoasa dupa sfatul tau si maine ma duc sa-i cumpar cu ocazia de ai supara pe unii mbuna-ri dar pasiunea mea e mai presus Si acum ma gandesc ca in cazul in care nu merg inpreuna ii separam , dam la schimb si nu facem o tragedie nu Am sa va tin la curent cu ce sa va intampla dupa .
Respect si multumesc tuturor!!!
Ps mai jos sunt 2 link-uri cu bazinul meu actual facut cu pasiune pura , buget aproape 0 si o camera de 3 mpx ca atat am , Ura !!!
Multumesc de interventie Adi apreciez parerea ta , faza e ca am si vazut ceva coment-uri pozitive la problema asta , recunosc frt putine si totusi ma gandesc repet ma gandesc cum ar fi 6 demasoni cu 6 flavus hmmm mama lor ...sunt prea frumosi si i-am gasit la super pretz
Am de dat 4 Meeky <firemouth> 3-4 cm, posibil sa fie perechi.
Vreau la scimb ceva africani 1 sau 4 in functie de marimea si valoarea lor , inafara de demasoni,yellow lab si flavus .
Astept reply ,
,
Incep prin a va saluta pe toti si a va cere o parere la problema mea ...
Detin un bazin de 300l in care am 6 demasoni dintre care 2 sunt masculi si cam ies scantei intre ei si nu numai, mai am deasemenea 3 Yellow lab si 4 Meeky <firemouth> care pt moment se simnt excelent din lipsa de "locuinta" si care probabil o sa_i dau la schimb daca gasesc un doritor de americani, acestea fiind spuse vreau sa va intreb ce parere aveti daca as pune in bazinul meu niste Flavus care m_au fermecat si care din pacate am auzit numai pareri contra... demasoni+flavus =War!!!!!
Multumesc anticipat !!!
pizzaroo1234 wrote:Maine al coafez si daca nu mai e cazul nu mai bag nici un manado , revin cu ceva poze, poate si cu folia ,,,, parca arata ma acvariu nu !? cu plantaraia aia Pe maine !
Ape cristal !!!
ps o sa incerc sa fac rost de un aparat foto mai performant caci cu tel care al am nu prea pot scoate poze de ansamblu bune pentru ca e camera de cacao si imi preia prea multa lumina de la neon ,nemaivazandu-se mai nimic .....Peeece !
Maine al coafez si daca nu mai e cazul nu mai bag nici un manado , revin cu ceva poze, poate si cu folia ,,,, parca arata ma acvariu nu !? cu plantaraia aia Pe maine !
Ape cristal !!!
Ai perfecta dreptate Olandezule dar o gasesc ca o solutie de moment sa imi satisfac <piticii>
La urmatorul setup voi face asa cum spui tu(ti-am urmatit jurnalul) e clar ca stii ce spui Ma repet ...tre sa fac din <cacao>bici .... I neee money Deocamdata sunt frt multumit cu ce a iesit pana acum, si stai sa vezi ce faceam azi noapte pana pe la 2 si ceva( vezi poze)
Olandezule ai putea sa iti dai o parere terog !! Mentionez ca nu am mai avut timp sa le coafez deloc (ma refer la plante) era frt tarziu si azi sunt la serv , stiu ca unele dintre ele nu arata extraordinar dar asa le-am primit si mai au ceva alge verzi dar calul de dar nu se cauta la molar Poze mai jos
Ape cristal !!!
As puteasa iau un sac de manado de 5L e cam 39ron , chiar ieri ranjeam la el prin hornbach , dar imi sugerezi cumva sa vin cu el peste pietrisul existent !!?? Crezi ca ar fi ok!?
Daca stau si ma gandesc cred ca as putea sa camuflez pietrisul nu e o idee rea deloc Dar ce sa o mai dau de gard ...ca m-ai pus pe jar cu treaba asta ...trebuie sa o fac Mersi frumos de sfat!
Ape cristaline
Am sa tin cont de sfatul tau Pretorians si daca da mai bine la ochi , berea its on me Oricum tre sa revin cu poze sa-i arat lui Mihaita87 ce am facut cu plantele de la el si caruia vreau sa-i multumesc pe aceasta cale , din nou Sper sa apara si autocolantul in poze cat mai repede .
Un mic upgrate cu ceva moss christmas , nana petit si niste lemne din acvariul precedent
Si cu ajutorul colegului Mihaita87 care din pacate tre sa se desparta de acvariul sau (pt moment sper) voi mai adauga ceva plantute .
Pentru pozele urmariti link-ul de mai jos.
Sau UV sterilizer cum a spus colegul mai sus dar partea proasta este ca daca ai si plante e mai nasol ca UV nu distruge numai algele ....dar ca sa iti faci o idee despre ce vorbesc
da un search pe youtube la UV sterilizer si daca stii putina engleze te lamuresti imediat . Ape cristal va doresc !